Suku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
suku manusa

Suku nya éta anggota badan jelma atawa sato gunana pikeun nagtung jeung leumpang.[1]

Babagian Suku[édit | sunting sumber]

  • Bincurang bagian suku antara tuur jeung pigeulang suku bagian hareup.[2]
  • Bitis bagian suku antara tuur jeung pigeulang suku bagian tukang.[2]
  • Buah bitis bagian nu menjekul dina bitis.[2]
  • Cacariuan tulang dina sambungan tuur beulah hareup, bagunna siga cariu.[2]
  • Cécéngkolan bagian suku antara bitis jeung keuneung, atawa bagian nu legok tukangeun tuur antara pingping jeung bitis.[2]
  • Dampal suku bagian suku panghandapna anu napak kana titincakan.[2]
  • Indung suku nya éta ramo suku panggedéna.[2]
  • Kacapuri nya éta puhu suku.[2]
  • Keuneung bagian suku antara cécéngkolan jeung dampal suku tukang.[2]
  • Kuku bagian saperti tanduk dina ramo.[2]
  • Mumuncangan bagian suku anu ngabenggul sagedé muncang, gigireun pigeulang suku jeung cecekolan kenca-katuhu.[2]
  • Pigeulang suku bagian suku antara bincurang jeung tonggong suku.[2]
  • Pingping bagian suku antara puhu pingping jeung tuur.[2]
  • Puhu pingping bagian suku pangluhurna anu tepung jeung awak.[2]
  • Tonggong suku bagian suku handapeun pigeulang, tukangeun dampal suku.[2]
  • Tuur bagian suku lebah sambungan tulang, handapeun pingping luhuren bitis. [2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. R.A Darnadibrata, .Kamus Basa Sunda. Kiblat 2006. Bandung.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p (id)Rachmat Taufiq Hidayat, spk. Peperenian Urang Sunda. PT Kiblat Buku Utama. Bandung 2005.


Nulis.jpg