Téori réliabilitas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Téori réliabilitas dimekarkeun tina bagean utama probabilitas jeung statistika. Mimiti digunakeun abad ka-19 keur mantuan pausahaan asuransi laut jeung asuransi jiwa dina ngitung kauntungan nu kudu dibayarkeun ka palangganna. Ayeuna, watesan "gagal" jeung "bencana" dipake bulak balik.

Rusakna mesin saperti kapal, kareta jeung mobil ampir sarua jeung hirup huripna mahluk biologi. Model statistik dipake keur ngadeukeutan ieu topik disebutna model "waktu-kajadian". Maot atawa ruksakna disebut "kajadian" sarta hasil ahir tina ieu proyek atawa ramalan nyaeta keur ngitung kamungkinan kajadian unggal individu dina populasi.

Lamun reliabiltas ku konsumen dianggap wujud tina teknologi atawa layanan, ukuran reliabilitas sabenerna jauh beda jeung reliabilitas nu katarima. Pangalaman goreng nu kalaaman ku konsumen bisa jadi gambaran gorengna produk nu bakal katarima. Ragragna hiji kapal udara nu nyababkeun maotna ratusan korban, jadi hal nu dipikasieun ku konsumen, ngurangan kapercayaan kana kaamanan kapal udara geus henteu dumasar kana data nu sabenerna.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Wikipedia Basa Inggris.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]