Urétra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Urétra lalaki

Dina anatomi, the urétra mangrupa solobong nu ngahubungkeun urinary bladder ka luareun awak. Urétra ngabogaan fungsi minangka saluran pikeun ngaluarkeun cikiih ka luar, ogé boga fungsi séjén minangka saluran baranahan di lalaki keur ngaliwatkeun mani.

Urethral sphincter luar mangrupa otot halus nu ngoadalikeun kiih.


Sistem baranahan
Wanoja: Serviks - Itil - Solobong fallopi - Kalenjar Bartholin - Hymen - Kalenjar susu - Ovarium - Kalenjar Skene - Urétra - Uterus - Heunceut
Lalaki: Kalenjar bulburétral - Kalenjar cowper - Saluran éjakulatori - Épididimis - Sirit - Prostat - Kanjut - Kantong mani - Tali spérmatik - Téstis - Urétra - Vas deferens
Nulis.jpg