Waduk Jatiluhur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jatiluhur lake.jpg

Waduk Jatiluhur perenahna di Kacamatan Jatiluhur, Kabupatén Purwakarta (±9 Km ti puseur kota Purwakarta). Bendungan Jatihulur téh nya éta bendungan panggedéna sa-Indonésia. Éta bendungan téh dingaranan ku pamaréntah, Waduk Ir. H. Djuanda, kalawan pamandangan dano anu legana 8.300 ha. Bendungan ieu mimiti diwangun ti taun 1957 ku kontraktor asal Perancis, kalawan poténsi cai anu aya lobana 12,9 miliar m³/taun jeung mangrupa waduk réa guna munggaran di Indonésia