Wickiana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Wickiana kersana Johann Jakob Wick ti Zürich (1522-1588) nya éta kumpulan koleksi gambar-gambar, ukiran kai nu ngalambangkeun kapercayaan-kapercayaan di dunya, alam, jeung pulitik. Ieu koléksi disusun jadi 24 jilid dina mangsa 1560 tepi ka 1587 waktu Johan Jakob Wick masih hirup, pendeta nu hirup di jaman pamaréntahan Henrich Bullinger. Mangsa harita kasohor ku sebutan mangsa Reformasi Swiss.

Johan diajar ngeunaan teologi di Tübingen tuluy jadi pastor di salasahiji Rumah Sakit di Witikon jeung Grossmünster. Koleksi-koleksi Wick dikumpulkeun di biara Grossmünster sanggeus inyana tilar dunya dina taun 1588. Ieu koleksi tuluy dipindahkeun ka Pabukon Zentralbibliothek Zürich dina taun 1836. Koleksi awal dibagi jadi manuskrip pabukon jeung divisi citakan awal dina taun 1925. Koleksi-koleksi nu geus dicitakna ngawengku 429 karya tina koleksi asli Grossmünster ditambah sapuluh koleksi lianna.

Gambar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • (en) M. Senn, Die Wickiana. Johann Jakob Wicks Nachrichtensammlung aus dem 16. Jahrhundert, Zürich 1975.
  • (en) Franz Matthias Mauelshagen, Wunderkammer auf Papier. Die Wickiana zwischen Reformation und Volksglaube, Diss. Univ. Zürich, Zürich 2008.
  • (en) Wolfgang Harms, Michael Schilling (eds.), Die Wickiana. Die Sammlung der Zentralbibliothek Zürich, Tübingen 1997–2005.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Hourglass drawing.svg