Wikipedia:Sawala/Arsip

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Daptar eusi

Hanjakal[édit | sunting sumber]

Hanjakal pisan, nepi ka poé ieu (27 April 2005) nu ilubiung na Wikipédia Sunda, najan dina daptar mah aya nepi ka 49 urang, nu aktifna mah ukur hiji-dua. Padahal urang Sunda téh, ceuk statistik, jumlah-jamléh leuwih ti dua puluh yuta.

Hal ieu, najan meureun baé bakal dianggap teu sohéh, sacara langsung nunjukkeun kualitas urang Sunda kiwari. Kapan cenah, IPM propinsi Jawa Kulon téh kaasup nu panghandapna sa-Indonésia. kandar 07:02, 27 Apr 2005 (UTC)

Kang, IPM téh naon? --tedi 23:03, 25 Séptémber 2006 (UTC)

Siga na mah Kang Kandar, meureun urang sunda anu dua puluh yuta téh keur ngurus proyék sanés. "Ngurus ku ka éra" maké basa Sunda. padahal urang walanda di Leiden loba nu make basa Sunda.

Stewards election[édit | sunting sumber]

Hello,

The stewards election has started on m:Stewards/elections 2005. Anyone can vote provided that he has a valid account on meta with a link to at least one user page, on a project where the editor is a participant, with at least 3 months participation to the project. Stewards can give sysop right on projects where there are no local bureaucrate. Please vote ! Yann 18:01, 21 Méi 2005 (UTC)

PS: Please translate this. Thanks. Yann 18:01, 21 Méi 2005 (UTC)

Saémbara stewards-tarjamah

Pamilihan stewards geus dimimitian di m:Stewards/elections 2005. Sing saha baé, nu boga rekening & méré kontribusi ka méta sahanteuna tilu bulan, bisa sumbang sora. Stewards ieu bisa méré hak kuncén dina proyék nu teu mibanda birokrat lokal. Wilujeng milih!kandar 03:29, 22 Méi 2005 (UTC)

Wikipedia Babel[édit | sunting sumber]

Punten, bade naros upami Wikipedia Sunda teh parantos gaduh kalimah pikeun Wikipedia Babel Sunda, sapertos di Wikipedia Indonesia

id Pengguna ini memiliki.

atawa Wikipedia Jawa

jv Panganggé puniki

Hatur nuhun.



Wikipédia basa Sunda mah teu acan aya kategorisasi pamaké, atuh da kumaha, kontributorna gé mung sababaraha hulu, janten bakal percumah. Ké upami kontributorna tos euyeub, nembé nganggo nu kararitu. kandar 02:35, 11 Agustus 2005 (UTC)

Sababaraha waktu ka tukang, Kang Iwan mitambeyan ngadamelan citakan babel ieu, katut kalengkepan séjénna. Nuhun pisan, Kang Iwan!! Ogé ka Kang Pamaké:Mssetiadi, nuhun pisan tos ngiring aub!! Kang Budhi ogé, wélkambék lah!!! Haneuteun ayeuna mah, teu geueuman kawas baheula... --kandar 16:35, 27 Juli 2006 (UTC)

Voting on a minority language Wikipedia[édit | sunting sumber]

Hello everybody.

I would like to ask everyone to vote at this poll: http://meta.wikimedia.org/wiki/Proposal_for_Sinitic_linguistic_policy#Vote_-_.E6.8A.95.E7.A5.A8 as it is of immediate concern to the friends of minority languages everywhere.

Ngeunaan[édit | sunting sumber]

Wikipédia: Ngeunaan - Wikipédia:Ngeunaan??
Robin Patterson 00:05, 15 Péb 2005 (UTC)

--Hahah... Enya euy, bet nepi ka dobel kitu, padahal kuring sorangan nu nyieunna... Wikipédia: Ngeunaan bieu dihapus. Nuhun, Kang Robin! kandar 05:54, 15 Péb 2005 (UTC)

Pitulung:Eusi = Wikipedia:Pitulung ??

numana badé di anggé ? jalaran ieu sami,sareung aya numbu ka duanana -- ° kang iwan ° 15:05, 8 Séptémber 2006 (UTC)

Kamus online[édit | sunting sumber]

Saya lihat KAMUS ONLINE Basa Sunda bagus di: http://lssitb.f2o.org/kamus/?wk=KacaUtami >> Harap bisa membantu Terima kasih...

Saya sendiri kurang fasih berbahasa Sunda, tapi kok banyak yang bahasa Inggris ya? Maaf saya sendiri tidak bisa membantu T_T


Ya, memang kamus online tersebut sangat bagus, kalo nggak salah situs tersebut dikembangkan oleh DiN, salah satu kontributor Wikipedia juga.
Mengenai artikel berbahasa Inggris, apa mau dikata, Wikipedia versi Sunda ini sangat kekurangan personil/tenaga. kandar 05:48, 9 Méi 2005 (UTC)

Kang Dian, di dieu mah (Korea Kidul), ngangge Mozilla Firefox sareng IE teu tiasa dibuka geuning tumbuna. Teu lepat? --Tedi 04:26, 2 Désémber 2007 (UTC)

Punten, alamatna ngalih ka jamparing.sytes.net/kamus/ DiN 13:01, 2 Désémber 2007 (UTC)

OK deh. Tos kapendak --Tedi 13:30, 2 Désémber 2007 (UTC)

Kalintang Bungah Pisan *o*[édit | sunting sumber]

[[Image:Duh, reueus pisan kuring salaku urang sunda, lantaran mibanda "KAMUS BASA SUNDA ONLINE". Tuh pan nyata, yen urang sunda teh palalinter, ceuk saha urang sunda teu gaul.]]

KamilSiti

Kumaha Carana Jadi Kuncen[édit | sunting sumber]

Kuring hayang pisan bisa ngisi artikel Basa Sunda tapi geus di teangan tapi teu bisa wae ? kumaha carana cing atuh bejaan, jeung ceunah kudu jadi kuncen heula, kumaha carana.

Cing Atuh bejaan kuring, kuring oge hoyong ngesian artikel Basa Sunda. Bejaan atuh.

Kanggo ngeusian artikel2 di Wikipedia, urang teu kudu jadi kuncen. Status kuncen ukur dibikeun ka kontributor nu geus bisa dipercaya (utamana geus ngawasa masalah tehnis/mekanisme di Wikipedia & proyek2 lianna). Mangga lenyepan Wikipédia:Pitulung. kandar 07:18, 19 Séptémber 2005 (UTC)

Keur Kandar ! (baca pesen urang hey ... Kandar !)[édit | sunting sumber]

Naha maneh wae nu jadi Kuncen teh ?, sim kuring oge urang Sunda, hayang atuh jadi Kuncen, bejaan atuh carana ! Inget "Ulah ngahapus Pérsib Bandung, lamun anjeun ngahapus Pérsib Bandung, berarti anjeun lain urang SUNDA !

Aduh, punten, Juragan... Masalah jadi Kuncén, kuring ogé baheula ngajukeun ka Wikipédia (pusat koordinasi), teuing di mana-manana mah, poho deui. Mangga pilari di meta. Terus ngeunaan Persib, nu penting mah artikelna heula, keun masalah kategori-kategori mah, bisa nyusul. Mangga lengkepan artikel ngeunaan Persib, ke rang susun sangkan merenah tempatna dina struktur énsiklopédi ieu. Dihapus tina kategori utama téh lain nanaon kuring mah, ngarah kategorina jelas. Persib memang milik urang Sunda (utamana urang Bandung), tapi teu kudu digegedékeun sagala. Mangga baé, sok lengkepan heula artikelna, ulah bulak-balik ukur ngasupkeun kana tabel di kaca tepas.
Ngeunaan téknisna ngeusian Wikipédia, mangga buka kaca Pitulung. kandar 02:25, 21 Séptémber 2005 (UTC)

Kuncen, kuncen. Abot Kang tugas kuncen teh (mssetiadi)... --tedi 12:33, 23 Agustus 2006 (UTC)

Kahatur Kandar "KUNCEN"[édit | sunting sumber]

Pérsib téh idéntik jeung Bandung, ari bandung idéntik jeung Jawa Kulon, ari Jawa Kulon idéntik jeung SUNDA, kanggo Kandar cing atuh isi artikel Pérsib Bandung. Wasalam ti Bobotoh Pérsib tea : VIKING

Ah, ceuk saha PERSIB identik jeung Sunda. Buktina geuning aya Bekamenga saparakanca, ari kitu Bekamenga teh urang Sunda ?

Mutiara élmu[édit | sunting sumber]

User:APH nyuratan ka kuring ngeunaan salasahiji proyék nu geus jalan di Wikipédia basa Inggris, nyaéta nu jejerna "Mutiara élmu". Proyék ieu dimaksudkeun pikeun ngadaptar publikasi hambalan-hambalan/panalungtikan-panalungtikan nu penting dina hiji widang élmu (mangga buka en:Wikipedia:WikiProject_Science_pearls). Bilih aya anu minat, dihaturan ngiring aub dina éta proyék, boh di Wikipédia basa Inggris, atuh komo mun haat narjamahkeun proyék éta kana basa Sunda mah... kandar 08:37, 22 Séptémber 2005 (UTC)

Localized date formats need to be verified[édit | sunting sumber]

Dear Wikipedians,

I need your help to look at date formats for your language. I created a large list of formats here. Please take a look and fix any mistakes or add any new formats. This will help interwiki bot to match en:April 1, fr:1 avril, ru:1 апреля, zh:4月1日, and all other sites together.

What's needed: Look here at every format for your language, fix any mistakes, note any exceptions (some languages have 1st, 2nd, 3rd, etc naming schemas, or year 1 is written as '1 (year)' unlike all other years).

Also, I would like to receive a bot status on your site for my bot User:YurikBot. It will be mostly involved in interwikies.

Thank you!!!

You can contact me at en:Yurik (--70.192.56.68 22:33, 24 Séptémber 2005 (UTC))

Interwiki Bot Status[édit | sunting sumber]

Hi. I would like to get my interwiki bot YurikBot marked as a bot in your language. The bot is already operating in almost 50 languages, and it would lower the server load and improve the quality of articles if all interwikies are updated at the same time. You can read more or ask questions here. I always run the latest version of the Pywikipediabot (i am also one of the developers of this project). The request for the bot status is here. Please support. Thank you. --Yurik (en) 23:39, 5 Januari 2006 (UTC)

Alih-aksara Latén pikeun aksara Jepang[édit | sunting sumber]

Kang Budhi, kuring rék nangtang yeuh... Wani teu nyusun tungtunan alih-aksara pikeun aksara Jepang kana aksara Latén/Romawi (Romaji?), tapi maké cara éjahan Sunda? Kajeun euweuh nu maké gé, heuheu... --kandar 16:31, 27 Juli 2006 (UTC)

-- Lain teu wani, ngan teu bisa .. basa sunda na pabaliut, punten we pangmarioskeun nu tos ditarjamahkeun, ngarah raos nu macana -- budhi

Kategori tulisan jepang[édit | sunting sumber]

dina masihan kategori tulisan jepang nu leres Sistem tulis Jepang atanapi Sistem tulisan Jepang, lajeng di Kategori:Japanese writing system kedah dipindahkeun sadayana/digentos!, supados sami sadayana. --° kang iwan ° 09:56, 30 Juli 2006 (UTC)

Sigana mah "sistim tulisan Jepang", nya? Kumaha ceuk nu sanés? --kandar 00:46, 30 Agustus 2006 (UTC)

Panuju Kang ... "Sistim tulisan Jepang" --tedi 09:10, 30 Agustus 2006 (UTC)

nyuhunkeun pitulung[édit | sunting sumber]

sim kuring nembean lebet kana ieu website, nyuhunkeun pitulungna kedah kumaha?

Bagéa, Téh Néng. Kanggo wawanohan jeung Wikipédia katut masarakatna, mangga cobi dikawitan dina kaca pangwanoh. Atuh kanggo lengkepna, mangga uningaan dina kaca Pitulung. --kandar 04:28, 2 Agustus 2006 (UTC)

sarébu artikel[édit | sunting sumber]

Wikipédia Sunda ayeuna geus nincak angka sarébu artikel... Ieu hasil taya lian ku sabab ayana pangrojong ti sadaya Wikipédiawan. Kang Budhi, Kang Iwan, kang MsSetiadi, kum ka sadayana, Wilujeng! Hayu urang sami2 ronjatkeun kualitas Wikipédia Sunda! Hidup Pérsib!!! Kang Iwan, rek numpeng di mana yeuh? Heuheu... --kandar 04:12, 2 Agustus 2006 (UTC)

Sok atuh bagikeun..
Haturnuhun...meni bingah pisan parantos ka sarébu . Hayu atuh urang rereongan ngabagikeun tumpeng. ieu tumpeng, sahiji simbol: hiji remeh moal piwarégkeun...tapi lamun remeh sa aseupan .. jadi éndah siga tumpeng...sok atuh urang ngahiji keur Élmu, da Élmu mah moal béak.. --° kang iwan ° 10:20, 2 Agustus 2006 (UTC)

Selamat Wikipedia bahasa Sunda sudah mencapai 1000 artikel, Slamet Serayu 00:28, 3 Agustus 2006 (UTC)

Sakedik deui Kang, janten urutan 100 (sanaos nembe secara kuantitas nya. Kualitasna mah, duh .. seueur keneh taratas) Tong putus harepan, dikeureuyeuh tur diteraskeun ku anak incu. Sanes kitu? Nya heuheuh cenah mah. Fighting --Mssetiadi 23:42, 17 Agustus 2006 (UTC)

Edun, euy! Dina jangka kurang ti sabulan, artikelna nambahan leuwih ti satengah rebu (lima ratus maksudna mah). Hayo, Kang Tedi & Kang Iwan, hajar bleh!! Kang Budhi & Kang Dian, pami salsé ulah tinggaleun nya?!! --kandar 01:13, 30 Agustus 2006 (UTC)

artikel nu kudu aya di unggal basa[édit | sunting sumber]

Mun maca judul di luhur, artikel-artikel nu pakait atawa aya dina daptar eta, kudu aya meureun nya .. teras naon tah pangaruhna ? pami kitu, kumaha urang "rempug" heula we eta artikel, paling henteu aya saparagraf atawa dua heula mah ... budhi

Intina mah béréndélan éta téh salaku pangrojong, sangkan Wikipédia, utamana anu kontributorna teu pati loba, bisa ngalengkepan artikel2na ku rupa-rupa jejer sahingga bisa dianggap rada lengkep. Pikeun jéntréna mah, mangga tingal en:Wikipedia:VItal articles atawa m:List_of_articles_all_languages_should_have (leuwih hadé urang ngarujuk ka nu vérsi méta, leuwih teu bias budaya). --kandar 10:19, 3 Agustus 2006 (UTC)
Sok urang numana wéh rempug .. sakanteunan susun kango pangrojong Pitulungna diléngképan, supados nu éngal leubeut di wiki ieu tiasa ngartos,éces,tur beutah . --° kang iwan ° 12:42, 3 Agustus 2006 (UTC)
Hahah... Muhun, artikel2 nu sakedahna aya dina kaca Kategori:Émbaran dasar Wikipédia, kaasup kaca2 pitulung, saéna urang prioritaskeun heula. Ngarah teu pincang, mangkaning éta artikel téh penting pikeun para kontributor. --kandar 13:14, 3 Agustus 2006 (UTC)

Janteun Kuncén[édit | sunting sumber]

Kusabab didieumah teu acan aya kaca kango ngajukeun janteun kuncén, simkuring bade ngamimitian wae.

Kanggo kang kandar sareung sadaya Pamaké ,Simkuring nyuhungkeun widi janteun Kuncén didieu. upami teu diwidian sok tuliskeun sababna..
alasan simkuring :

-- ° kang iwan ° 15:29, 17 Agustus 2006 (UTC)

Satuju[édit | sunting sumber]

  • Kuring mah sacara prinsip satuju waé, malihan mun aya nu sanés (Kang Budhi, Kang Tedi?) nu siap jadi kuncén, mangga ngajukeun diri kuanjeun baé. Ku sabab kuring mah lain birokrat, sarta di ieu Wikipédia can aya birokratna, mangka status kuncén téh teu bisa dipundut sacara lokal. Mangga baé ngajukeun diri di kaca Méta. Ti dinya, para biorokrat internasional bakal mariksa pantes/henteuna nu ngajukeun diri (tina jumlah & lilana kontribusi ka Wikipédia) jadi kuncén. Upama perlu pangrojong, mangga ke dibantos (hampura jawaban uing telat, kakara karoris...). --kandar 15:27, 28 Agustus 2006 (UTC)
OK Kang Iwan, satuju. Mudah-mudahan ku ayana Kang Iwan, Wikipédia Sunda langkung majeng deui. Punten kamari bénten pamanggih. Kang Budhi ogé tah, ngarah langkung seueur janten haneuteun. -tedi 23:00, 28 Agustus 2006 (UTC)

Teu Satuju[édit | sunting sumber]

administrator[édit | sunting sumber]

Hello

I made Irwangatot a sysop after his request on meta. If you have a problem with this, please tell us at http://meta.wikimedia.org/wiki/Requests_for_permissions

Thanks

m:user:Anthere

Wilujeng, Kang Iwan. Wilujeng janten kuncén, wilujeng tambih pakepuk! Heuheu... --kandar 08:16, 8 Séptémber 2006 (UTC)

Wilujeng Kang. Mugia ku ayana Kang Iwan dina réngréngan Kuncén, tiasa langkung ngalengkepan, ngarapihan, sareng pokona mah ngamajengkeun Wikipedia we. --tedi 10:58, 8 Séptémber 2006 (UTC)

Kategori kacamatan jeung kalurahan[édit | sunting sumber]

Kang Dian, Kang Iwan sareng sadayana ... Numutkeun sawala sareng Kang Dian, langkung sae dina unggal kaca kacamatan/kalurahan teh, kategorina maksimeum nepi ka 2 tingkat di luhureunnana.
Janten,

  • Kacamatan:
    • Kiwari:

Kategori: Kacamatan di Indonésia | Taratas kacamatan di Indonésia | Kacamatan di Jawa Barat | Kacamatan di Kota Bandung | Arcamanik, Bandung

    • Kedahna

Kategori: Taratas kacamatan di Indonésia | Kacamatan di Jawa Barat | Kacamatan di Kota Bandung | Arcamanik, Bandung
(kategori Taratas kacamatan di Indonésia-na mah wios nya).

  • Kalurahan
    • Kiwari:

Kategori: Taratas kalurahan/désa di Indonésia | Kalurahan/désa di Indonésia | Kalurahan/désa di Jawa Barat | Kalurahan/désa di Kabupatén Majalengka | Kalurahan/désa di Majalengka, Majalengka | Kawunggirang, Majalengka, Majalengka

    • Kedahna:

Kategori: Taratas kalurahan/désa di Indonésia | Kalurahan/désa di Kabupatén Majalengka | Kalurahan/désa di Majalengka, Majalengka | Kawunggirang, Majalengka, Majalengka
(kategori Taratas kacamatan di Indonésia-na mah wios nya).

  • Citakan kacamatan

Katingalina mah tos OK


Mangga ah --tedi 11:02, 15 Séptémber 2006 (UTC)

sabagian atos dipiceunan ti Kategori:Kacamatan di Indonésia, bilih aya kalépatan , parios heula, upami leureus , badé di lajeungkeun deui... -- ° kang iwan ° 01:13, 16 Séptémber 2006 (UTC)

Sipp Kang, mangga dilajengkeun. Simkuring badé jalan-jalan heula ka Seoul ... cihuuiii (teu janten da teu aya rencangna, ngedit Wikipedia deui weh ah) --tedi 01:18, 16 Séptémber 2006 (UTC)

Sadayana eusi di Kategori:Kacamatan di Indonésia , Kategori:Kalurahan/désa di Indonésia sareng di Kategori:Kalurahan/désa di Jawa Barat parantos dipiceun .. ,rengsé. -- ° kang iwan ° 03:19, 16 Séptémber 2006 (UTC)

Nuhun Kang. Ka Kang Dian, kumaha, satuju teu?

Kang, numutkeun pribados mah kategori ieu teu kedah dialihkeun. Janten hierarkina kinten-kinten kieu:

  • Kategori:Babagian Administratif di Indonésia
  1. Kategori:Propinsi di Indonésia, eusina: Jawa Barat; Jawa Tengah, jst.
  2. Kategori:Kabupatén di Indonésia, eusina: Kabupatén Bandung; Kabupatén Magelang, jst
    1. Kategori:Kabupatén di Jawa Barat, eusina: Kabupatén Bandung; Kabupatén Cianjur, jst
    2. Kategori:Kabupatén di Jawa Tengah, eusina: Kabupatén Magelang, jst
  3. Kategori:Kota di Indonésia, eusina: Kota Bandung; Kota Bogor; Kota Magelang, jst
    1. Kategori:Kota di Jawa Barat, eusina: Kota Bandung; Kota Bogor, jst
    2. Kategori:Kota di Jawa Tengah, eusina: Kota Magelang, jst
  4. Kategori:Kacamatan di Indonésia, teu aya eusian sajabi ti subkategori
    1. Kategori:Kacamatan di Jawa Barat, eusina Garut Kota, Garut; Maja, Majalengka, jst
      1. Kategori:Kacamatan di Kabupatén Garut, eusina Garut Kota, Garut; Banjarwangi, Garut, jst
      2. Kategori:Kacamatan di Kabupatén Majalengka, eusina Maja, Majalengka; Majalengka, Majalengka, jst
    2. Kategori:Kacamatan di Jawa Tengah, eusina Muntilan, Magelang, jst
  5. Kategori:Kalurahan/désa di Indonésia, teu aya eusian sajabi ti subkategori
    1. Kategori:Kalurahan/désa di Jawa Barat, teu aya eusian sajabi ti subkategori
      1. Kategori:Kalurahan/désa di Kabupatén Garut, eusina Cimuncang, Garut Kota, Garut; Banjarwangi, Banjarwangi, Garut, jst
        1. Kategori:Kalurahan/désa di Garut Kota, Garut, eusina Cimuncang, Garut Kota, Garut; Ciwalén, Garut Kota, Garut, jst
        2. Kategori:Kalurahan/désa di Banjarwangi, Garut, eusina Banjarwangi, Banjarwangi, Garut; Bojong, Banjarwangi, Garut, jst
      2. Kategori:Kalurahan/désa di Kabupatén Majalengka, eusina Maja, Majalengka; Majalengka, Majalengka, jst

Janten, interpretasi simkuring mah, dua tingkat ka luhur teh dina unggal-unggal bagian administratifna, misalna Kacamatan, lebet kana kategori dugikeun ka Propinsi, upami desa mah dugikeun ka Kabupaten/Kota.

Sedengkeun, susunan kategorina nyalira mah, tetep wae Kang, supados runtuy, engke upami aya nu milari Kategori Kalurahan/Desa di Indonesia, teu aya eusian pan, tapi sub kategorina pan Kategori Kalurahan/Desa di Jawa Barat, jst. Tah ti dinya nembe kapendak. Janten, eusina henteu kedah aya dina unggl tingkatan kategori, tapi kategorina nyalira tetep ngawangun susunan. Kumaha kinten-kintenna?--tedi 06:22, 16 Séptémber 2006 (UTC)


Urang cobian : -- ° kang iwan ° 06:36, 16 Séptémber 2006 (UTC)


Sip Kang. Perfect --tedi 06:53, 16 Séptémber 2006 (UTC)

ditilik-tilik diluhur. mun desa A, di kabupatén B langsung ka di propinsi tuluy ka indonésia, kacamatan na mana? (tapi asa-asa ieu oge) --° kang iwan ° 22:05, 9 Oktober 2006 (UTC)
Jeung ieu kategori pang tung-tungna dina kaca artikel rek dikumahkeun?(kategorisasi) , bisi kaburu horéam / loba teuing nyieun kategori --° kang iwan ° 22:17, 9 Oktober 2006 (UTC)

Sapertos dina idwiki, nunjukkeun ngaran kacamatan teh ku "nami_kacamatan, nami_kabupaten". Janten weh kategorina oge sapertos kitu, numana "Kategori:Kalurahan/désa di Banjarwangi, Garut" hartosna "Kategori:Kalurahan/désa di kacamatan Banjarwangi, kabupatén Garut". Soal kategori pangtungtungna, rada bingung oge sih. Deuk diingkeun, engkena hese numbu ka luhurna ka mana. Lamun seug dijieun numbu ka kacamatan, jadi misalna "Kategori:Kalurahan/désa di Banjarwangi, Garut", engkena "Kategori:Kalurahan/désa di Banjarwangi, Garut" teh eusi subkategorina sarua jeung eusi artikelna. Tapi oge lamun seug deuk dipiceun, da dina artikel-artikel basa Inggris oge aya geuning Kang kategori sapertos kieu teh. Eusina engkena misalna aya ngeunaan "Walungan di Banjarwangi, Banjarwangi, Garut", "Sakola di Banjarwangi, Banjarwangi, Garut", jsb. --tedi 00:01, 10 Oktober 2006 (UTC)

Kang Iwan, kumaha ieu teh kinten-kintenna? Naha bade diteraskeun sapertos nu kapungkur atanapi bade digentos pengkategoriannana? Upami digentos, kategori desa pangtungtungna leungit, aman kanggo kategori. Tapi sapertos nu disebatkeun di luhur, hiji waktos tiasa wae lamun urang tos rame, eta kategori teh kaanggo. Contona, nu lebet kana kategori pangtungtungna teh "Walungan di Banjarwangi, Banjarwangi, Garut", "Sakola di Banjarwangi, Banjarwangi, Garut", "Masjid di Banjarwangi, Banjarwangi, Garut", jsb. Memang sih, jantenna seueur subkategori kosong, tapi paurna engke lamun dihapusan, kedah dibalikkeun deui. Dikeureuyeuh wae nya--tedi 14:18, 17 Oktober 2006 (UTC)
  • Nu satingkat sareung Désa katingalna sakeudik diangé, eta kategori tiasa di kategori kaluhurna (ka kacamatan), kumaha mun kitu. --° kang iwan ° 14:30, 17 Oktober 2006 (UTC)
Ummmm, OK deh ... Kang, "1. ngedit sakecap dua kecap nambihan atanapi ngirangan atanapi ngarobih dina kaca" sareng "2. nambihan interwiki" nganggo robot naon nya?--tedi 14:45, 17 Oktober 2006 (UTC)
  • Bot reaplace.py kango ngarobih sakecap dua kecap, interwiki.py kango interwiki (tingali manualna) --° kang iwan ° 15:14, 17 Oktober 2006 (UTC)

Navigasi (tina kaca obrolan Kang Iwan)[édit | sunting sumber]

Naon atuh nya? Numawi diantep ogé, margi upami dibasaurangkeun mah, kamudi, atawa pelayaran geuning."Navy" = angkatan laut, "navigation" = pelayaran. Upami pituduh, ummm ... pituduh wae kitu? Pituduh teh pan hartosna "petunjuk", sedengkeun numutkeun simkuring mah: navigasi teh kirang langkung hartosna pelayaran atanapi metode nangtukeun posisi, arah, jsb keur nyukseskeun pelayaran, nu bisa diperluas jadi "pengemudian" (navigasional = berhubungan sareng navigasi). Pengemudian, sanaos rada rancu, sami sareng penunjukan panginten nya. Janten, navigasi kinten-kinten sami sareng panunjukan, panuduhan. Hasil tina panuduhan mangrupakeun pituduh, sedengkeun nu ngabantuan panuduhan, jadi panuduh. Tah, Citakan teh kalebet panuduh atanapi pituduh?. Ceuk kuring mah, upami henteu "Citakan panuduh" (templat penunjuk), tiasa "Citakan keur pituduh" (templat untuk mendapatkan petunjuk). Walopun, sabenerna mah navigation, -ion eta kan nunjukin pa-an. panunjukan atawa panuduhan. Bade nganggo Citakan panuduhan? Ah, rieut geuning ... Or should we leave it as is? Citakan navigasional wae? Rieut ... rieut ... --tedi 16:02, 17 Séptémber 2006 (UTC)

Muhun Kang, samentawis kitu wae heula nya, dugikeun ka upami jawara-jawara basana tos sapuk sadaya. Aya oge, nu langkung dipikapanasarankeun ku kuring mah, masalah perfektur tea teh geuning Kang. Disamikeun perféktur wae kitu? Da, ari nu nyunda mah asana teh perféktur atawa préféktur, saperti persidén (padahal présidén hehe). --tedi 05:16, 18 Séptémber 2006 (UTC)

Dina hiji tulisan, asana mah dina PR nu ngabahas milangkala Kabupatén Kuningan, ahli sajarah Sobana Harjasaputra nyabit2 istilah prefecture. Saur anjeunna, wilayah administratip ieu téh sawanda jeung karésidénan di urang (jaman baheula). Naha badé dirobih janten karésidénan atanapi tetep préféktur? Mangga, teu langkung kasapukan baraya. --kandar 12:20, 19 Séptémber 2006 (UTC)

Wah, janten ramé yeuh. Taroskeun ka Kang Budhi heula waé atuh nya? Ari kuring mah resep kana istilah karésidénan téh. Tapi kadang-kadang engkéna citarasana bénten panginten nya. Kumaha numutkeun nu aya di Jepang nya, naha kinten-kinten cocog ieu istilah karésidénan téh? Upami tos sapuk, gentos sadaya waé, da aya istilah perfektur, prefektur, préféktur, perféktur, malah aya nu masih kénéh prefectures. --tedi 12:32, 19 Séptémber 2006 (UTC)

Mémang matak puyeng narjamahkeun téh, malah mun terus teuing dipikiran mah boa matak botak! Heuheu... Ngeunaan préféktur, ari ceuk Kang Budhi mah cenah mending angger waé kitu, sanajan sabenerna mah dina basa Jepangna mah "ken". Ngan, sigana, istilah préféktur ieu hadé dihijikeun dadaranana dina judul karésidénan (préféktur mah salaku kaca pangalihan baé). Tah, dina éta artikel karésidénan, dimuat ogé ngeunaan istilah2 anu dipikawanoh di sakuliah dunya, nu hartina sawanda.

Ngeunaan "navigasi" atawa "pituduh", kumaha mun diganti ku "tuduh jalan"? --kandar 12:52, 19 Séptémber 2006 (UTC)

Muhun atuh, ngiringan. Kang Iwan, bot-na geura anggé. Sanés bot-ak nya Kang? Hayu upami mendakan perfektur, prefektur, préféktur, perféktur, atanapi prefectures, gentos wae janten préféktur. Engké dadarannana dihijikeun ka karésidénan.
Perkawis navigasi, hmm ... tuduh jalan, katingalina mah lumayan Kang. Ngiringan ogé.Navigasi = tuduh jalan; Navigasional = ?; Navigator = ? --tedi 15:20, 19 Séptémber 2006 (UTC)
  • Upami ngangé bot, ngagentos janteun préféktur, masih aya kaleupatan dina hurup é nu teu kahartos ku bot, urang akalan heula bot na.
  • Perkawis navigasi janteun tuduh jalan , kirang sreg dina : Kategori:Citakan Tuduh jalan, Tuduh jalan nagara, Tuduh jalan kacamatan .... ???(dm,md) . urang pilari deui hartos nu cocog. -- ° kang iwan ° 02:08, 20 Séptémber 2006 (UTC)

wikitable[édit | sunting sumber]

Kamari ieu "plainlinksneverexpand" tos diaktifkeun ku Kang Iwan. "wikitable" kumaha? --tedi 09:35, 5 Oktober 2006 (UTC)

class wikitable aya di MediaWiki:Common.css sareng MediaWiki:Monobook.js, urang cobian, eiu tiasa ngarobih tampilan sadaya di wikipédia (kamari di cobian janteun teu paruguh), bilih ancur deui, nyuhungkeun di hapunteun. diantos laporanna .° kang iwan ° 11:37, 5 Oktober 2006 (UTC)

Teu acan tiasa Kang... Dicobian dina Transistor. Di idwiki, OK. Di enwiki, komo. Di suwiki, teu acan tiasa. Common tos dirobih, Monobook.js-na panginten? --tedi 13:14, 5 Oktober 2006 (UTC)

di reload (firefox :alt+shift+r) heula atuh ,didieumah tos sami ° kang iwan ° 13:30, 5 Oktober 2006 (UTC)

Kang, Firefox OK, Internet Explorer NG (Not Good). enwiki, dina Firefox atanapi IE, sami2 OK --tedi 13:32, 5 Oktober 2006 (UTC)

Tetep Kang, wikitable-na suwiki dina IE6.02 teu kaluar borderna ... Firefox OK. Anéhna, enwiki mah teu kunanaon dina bowser naon wae oge --tedi 14:38, 5 Oktober 2006 (UTC)

  • anehnya? didieu oge dina IE6.02 tiasa katingali border,sareng dasarna. ké urang akalan. --° kang iwan ° 14:49, 5 Oktober 2006 (UTC)
ngobrolkeun naon sih? Hihihih.... --kandar 17:39, 5 Oktober 2006 (UTC)

Ih si Akang ... Dina browser Akang, beres sadayana kitu? Dinu Kang Iwan, everything is OK. Dinu Firefox sayah ogé OK, tapi Internét Éxplorer 6.02 aya masalah, teu tiasa mrosés class="wikitable" "prettytable", dst, padahal ku Kang Iwan pan tos didéfinisikeun di MediaWiki:Common.css. Anggep lah, IE Koréa kuring teu standar, tapi kunanahaon enwiki jeung idwiki mah teu aya problemo. Tah, kumaha upami kitu? --tedi 20:04, 5 Oktober 2006 (UTC)

Wikimania 2007 Team Bulletin[édit | sunting sumber]

Published by the Wikimania 2007 Taipei Team, Wikimania 2007 Team Bulletin provides the latest news of the Team's organizing work to everyone who is interested in Wikimania; it also gives the Team chances to announce calls for help/participation, so assistance in human and other resources can be sought in a wider range. Team Bulletin is published at the official website of Wikimania 2007 and released to the public domain. Issue 1 and Issue 2 has already published.--218.166.212.246 02:15, 29 Oktober 2006 (UTC)

Whitespace[édit | sunting sumber]

Kang, ngangge pagefromfile.py kan aslina aya nami judul, upami teu diangge, jadina whitespace ... supaya teu nyababkeun eta kumaha nya? Thanks ... --tedi 06:06, 7 Nopémber 2006 (UTC)

kedah di édit pagefromfile.py, tos di cobian ngango pagefromfile.py nu abdi --° kang iwan ° 11:34, 7 Nopémber 2006 (UTC)

Hehe, nuhun Kang. Atos da. Iya ti kapungkur oge tos diedit ... tapi file txt-na lepat nyerat.

Kedahna

xxxx '''Judul'''eusi 
yyyy

Kamari saya nulisna:

xxxx '''Judul'''
eusi 
yyyy

Thanks ya, --tedi 01:39, 8 Nopémber 2006 (UTC)

Koordinasi Keur lumangsung[édit | sunting sumber]

Boga idé, dina citakan-citakan kerlumangsung per poé di jieun deui asupan keur poé ieu dina sajarah.. (supaya citakan ieu bisa dipaké teu ngan ukur sakali ditingalina)

Conto:Poé ieu dina sajarah 1 nop, bisa ditingali di 1 Nopémber
  • Sakalian urang usulkeun nyiuen portal, supaya bisa leubih rapih tempatna.. (ngan hanjakal kang kandar pundung.. ka id mah sok noong , ari kadieu mah ....heheh) --° kang iwan ° 11:45, 6 Nopémber 2006 (UTC)
Tanggapan kuring:
1. Satuju, berarti engke eusina ngajejer dumasar taun nya? 1 Nopémber 2006, 2007, 2008 jsb?
2. Usulan hade Kang, ngadamel portal. Ti kapungkur oge pan upami ngarujuk ka en mah rapihan di ditu, nganggo portal
3. Ari Kang Kandar pundung ku naon? Nu sanesna oge ka marana ieu teh?
--tedi 00:35, 7 Nopémber 2006 (UTC)

diantosan kango nu sanes dugi ka 1 Désémber, upami teu aya waleuran, hanjakal pisan tue tiasa di proses, kumargi ngadamel portal kedah aya nu ngurus. (duaan mah asa teu paruguh weh abdimah) --° kang iwan ° 10:13, 10 Nopémber 2006 (UTC)

Aduh... hampura, Lur... Rumasa tambelar... Lain pundung, da ari keur online mah kuring téh tara lésot ti Wikipédia Sunda. Tapi, minggu2 ieu téh, nyéta asa ku sibuk2 teuing. Dina satengah taun ieu, tilu urang staf noron kalaluar, jadi pagawéanana ragrag ka kuring. Heuheu... hiks... Ari rék nyobaan peuting, asa geus cararapé pisan, jadi wé unggal poé téh ukur noongan.
hayu sok atuh, bisi rék nyieun portal, sok ku sayah dirojong pisan. --kandar 04:19, 13 Nopémber 2006 (UTC)

sok atuh ah, ngarojong, kuring nembé ka dieu can apal seluk beluk na, mugia portalna janten, kang Kandar salaku kuncen di ieu tempat nu ngagegeuh diantos pisan. Mun teu sibuk mangga diantos ku sadaya ..... noong téh nikmat abdi ogé badé ngiringan tapi mun leuwih ngeunah mun nyabakan wikipedia he he.....Kang kandar sareng dulur sadaya mangga ngarojong pisan....mugia basa sunda beuki berkembang.....

surélék @urang-sunda.or.id[édit | sunting sumber]

Hususon kanggo para wargi kontributor aktif Wikipédia Sunda, kuncén surélék nu tungtungna @urang-sunda.or.id (ngindungna mah ka gmail) nawisan, bilih di antara para wargi aya nu hoyong gaduh. Mangga wartosan kuring (japri) katut alamat anu dipikahoyong. --kandar 13:40, 14 Nopémber 2006 (UTC)

Japrina teh ka mana Kang? Kirang terang surelekna Akang. Sakantenan we atuh ah di dieu, biasa: mssetiadi@urang-sunda.or.id --tedi 00:21, 17 Nopémber 2006 (UTC)
  • sok atuh ramé keun sayah ogé nya di iwan (et) urang-sunda.or.id --° kang iwan ° 12:49, 17 Nopémber 2006 (UTC)

ngiringan ah ngaramekeun ieu wiki basa sunda, mahyar_suryadi@yahoo.com..... upami saéna jeung potona nya Kang Kandar meh saé tur leuwih kenal.... dipiheulaan ku Kang Kandar heula atuh.....méjéngna.....HEHE...

Naros judul[édit | sunting sumber]

Naoun nu cocog tur nyunda kango judul dina kaca Pamaké:Irwangatot/Bakpasir ? mun di id:Wikipedia:Pengumuman --° kang iwan ° 01:57, 21 Nopémber 2006 (UTC)

Wikipedia:Béwara? Ehm, Kang Iwan, punten, gambar kuring mah teu kedah dipidangkeun sagala atuh... Heuheu... asin.. --kandar 09:52, 23 Nopémber 2006 (UTC)

gambar asup ka gambar teu kapaké, leubar .. (hiji panghargaan ti kuring) da teu bisa meré nanaon deui.. --° kang iwan ° 10:14, 23 Nopémber 2006 (UTC)

Satuju, Wikipedia:Béwara. Gambar Kang Kandar wios atuh mejeng oge. Komo upami aya nu berwarnana mah --tedi 11:03, 23 Nopémber 2006 (UTC)


panuju pisan kang Tedi sareng gambar Kang Kandar, tur poto dulur sanésna mejeng leuwih hadé....

Kategorisasi Desa[édit | sunting sumber]

saacan kang Tedi neraskeun ngadamel wilayah nu sanes, urang rembugan heula nu bade didamel naon heula? .. (radah ripuh oge ningali sa jawa kulon meresannana)

  1. dina citakan Citakan:Kotakinfo Kalurahan tadi ditambihan kategori kacamatan janteun teu kedah ditambihan deui dina kaca desa

--° kang iwan ° 21:47, 23 Nopémber 2006 (UTC)

Upami sapertos idwiki, sadaya kategori dilebetkeun kana {{Kotakinfo Kalurahan}} (kirang langkung sami sareng {{dati4}} di idwiki) nganggo <includeonly></includeonly>. Tapi upami bade dirobih, kedah ngarobih deui anu tos didamel. Kauntungannana, gampil ngarobih-robih kategorina. Ari pamendak simkuring mah, nu atos mah atos wae atuh, kajabi kersa ngalereskeun deui, seueur atuh da. Upami bade oge, kanggo artikel sanesna, ngadamel deui wae {{Citakan:Kotakinfo Kalurahan kat}} sapertos di idwiki, nu tos ngangge kategori, nu langkung simple. Soalna sabagian artikel nu tos didamel pan nyimpen kategorina dina artikel desa/kalurahannana. Eta mah, diseragamkeun sae, nanging supados teu aya konflik tampilan, ngadamel citakan enggal wae heula. Saterasna kanggo artikel enggal, didamel nganggo citakan enggal eta, sambil ngalereskeun artikel nu tos aya. Engkena mah, upami tos rengse diberesan, citakan lami bade dihapus, mangga atuh dihapus. Upami tos dilebetkeun ayeuna, sanes tiasa dobel kategori Kang? Kumaha upami kitu? --tedi 00:58, 24 Nopémber 2006 (UTC)

Sanes tos aya dina babadamian struktur kategorisasina di Kategori_kacamatan_jeung_kalurahan? --kandar 03:16, 24 Nopémber 2006 (UTC)

  • ah kang kandar mah , badamian nu saacanamah kango strukturna, nu ayeunamah di na kaca desa /kalurahan aya kategori nami desana (pang tungtungna) , numutkeun perkembangan, ieu kategori dipakéna(eusina) saeutik, tapi jumlah nah réa pisan (nu atos didamel ku kang tedi aya 5.586 desa/kalurahan) nunga janteun kategori.. pan kirang mangpaat (hiji kategori ngan aya eusina hiji) , ku jalaran kitu, ieu desa di leubetkeun ka kategori kacamatan nu diluhurna. nu janteun karipuh simkuring ngaleureskeun kategori pang tung-tungna ieu. tos di piceunan sawarehmah, kujalaran nami kacamatan di desa kadang teu sami sareung nami kacamatan (redirect) ,tos dicobian kategori ieu disimpen di Citakan:Kotakinfo Kalurahan (ngango parameter) ieu langkung gampil.
  • kang tedi, sanes kitu, maksadnamah urang leureskeun heula nu atos didamél (5586 desa) :
  1. Kategorisasi,
  2. Chek & reChek namina
  3. kadang nami kategori ≠ nami kacamatan
teu nanaon upami akang bade ngadamel artikel Pulo atanapi Kabupaten /Propinsi, ngan ulah waka ngadamel desa/kalurahan (kitu wungkul). salam baktos simkuring --° iwan ° 14:55, 24 Nopémber 2006 (UTC)
  • Okeh, kang tedi, tiasa di lanjut ngadamel desa/kalurahan tea, dina citakan kota info kalurahan di pasihan parameter tambihan, upami aya nokat , katagori otomatis teu ditambihkeun, tingal conto di desa Kamurang --° kang iwan ° 23:46, 30 Nopémber 2006 (UTC)

milis su-wiki[édit | sunting sumber]

Ngémut ku anggotana nu tos rada euyeub, sarta kagiatanana anu tos dimanis, nembé Kang Budhi ngusulkeun ngadamel milis (mailing list) kanggo koordinasi ieu WIkipédia. Nyarita kitu téh bari langsung prak Kang Budhi téh, anjeunna parantos ngadegkeun milis su-wiki@googlegroups.com. Ku kituna, ka para wargi kontributor Wikipédia Sunda, mangga diantos kasumpinganana. Mudah2an éta rohangan tiasa langkung ngaronjatkeun kagiatan, sabilulungan ngawangun Wikipédia. Mangga buka http://groups.google.com/group/su-wiki?lnk=li&hl=en (upami bade nganggo preferensi basa Sunda, mangga gentos "en" dina URL di luhur ku "su", atawa "id" (basa Indonesia). --kandar 15:43, 28 Nopémber 2006 (UTC)

County[édit | sunting sumber]

Basa asing nu di-Sunda-keun, county apa counti ya? --Tedi 03:04, 2 Pébruari 2007 (UTC)

mun teu lepat mah sakaterang sim kuring mah nya "counti" ku sabab konsonan y dina basa sunda teu aya.....

Samentawis ngangge county, da di Wiki Indonesia oge nganggo county. Soalna sesah yeuh, ditarjamahkeun ka basa urangna, da bilih benten hartos, bade disebat kabupaten, atanapi karesidenan, atanapi malihan mah propinsi, di unggal nagara benten geuning. Janten numutkeun kecap asalna wae heula nya. Upami janten counti, henteu kaunti sakantenan? --Tedi 20:08, 24 Maret 2007 (UTC)

"dewegan" jeung "the gun"[édit | sunting sumber]

Ari basa Sunda dewegan miboga harti cai kalapa, naha bet disebut "dewegan" tur patalina jeung "The Gun". Asa hayang seuri, yén loba kecap basa sunda anu hubunganana jeung basa deungeun, salasahijina "dewegan". Ceuk sakaterang sim kuring ti ahli filologi tur carita kolot, baheula ari urang Walanda mun rék nginum cai kalapa téh teu bisaeun ngalana, ku lantaran apal lamun tangkal kalapa téh jangkung, akhirna urang walanda atawa menir némbak buah kalapa ku "the gun" nya éta péstol. Ari létah urang Sunda jeung urang Walanda apan béda, akhirna létah urang Sunda leuwih praktis nyebutkeun "dewegan" daripada "thé gun". Loba keneh kecap anu adaptasi jeung lingkungan sunda, tong jauh-jauh lah ayeuna-ayeuna, contona pamaèn Persib bandung anu katelahna "marcowy" (mun lepat lereskeun), ku sabab létah urang sunda leuwih ngeunah nyebut "Sarkawi" daripada "Marcowy", akhirna nu terkenalna ngaran "Sarkawi", geuning basa sunda téh teu katinggalan jaman tur kuat ngilu parobahan jaman ti waktu ka waktu.....

sok atuh dulur sadaya aya nu mendakan deui kecap-kecap sunda anu unik?

Disalin ti "http://su.wikipedia.org/wiki/Obrolan_Wikipedia:Sawala"

Sigana mah geus mimiti butuh 'reference desk', yeuh... Saayeunaeun mah keun bae nya di dieu heula... hubungan antara dawegan jeung the gun mah sigana ukur kirata. Urang timbang2 bae make logika, naha eta urang Walanda bet nyarita basa Inggris? Jeung deuih, na asa kabina-bina teuing bodona urang Sunda, boga kalapa ngora wae kakara dibere ngaran sanggeusna datang bangsa Walanda. --kandar 10:36, 22 Maret 2007 (UTC)

Hehehe, aya-aya wae Kang Mahyar mah geuning. Reference desk lamun di urang jadi meja rujukan kitu? Atawa bangku rujukan? --Tedi 20:13, 24 Maret 2007 (UTC)


he he ... bagéa Kang kandar sareng Kang tédi, hidup Persib !!, kamarana nya ari nu sanésna asa nu ngobrol téh urang sakieuan weh....keur naronton mojang-jajaka meureun.

Dipikir-pikir naha rumaja ayeuna loba nu make basa indonesia dina kahirupan sapopoe,pipikiran manehna mah meureun kampungan, asa ku éra pas pemilihan mojang-jajaka sunda nu teu bisa basa sunda komo kecap "dewegan" mah meureun moal aya nu terang, mojang-jajaka sunda kudu dikursuskeun heula basa sunda ka Walanda ka Leiden, nyarakeun nya hiji mangsa urang sunda bakal kursus basa sunda ka urang barat asa ku era...batur jauh-jauh néangan élmu ka bangsa urang ayeuna urang tibalik diajar ka bangsa batur, kawas baheula Malaysia diajar ka indonesia, ayeuna tibalik urang Indonesia diajar ka Malaysia, mugia ka hareupna basa sunda tetep jadi basa indung....kumaha atuh tarékah urang sangkan teu kitu..."mangga ka urang sunda hususna rumaja sunda!! nyarios ku Sunda, di Leiden oge apan seeur nu tiasa basa "SUNDA", teu isin kitu para mojang jeung jajaka.

Artikel & gambar petingan[édit | sunting sumber]

Neruskeun rarancang baheula, ngarah katémbong leuwih dinamis, kuring neplak kaca Tepas Wikipédia Indonésia, dirobah saeutik, sahingga jadi kieu. Pikeun artikel & gambar petingan, nété tarajé nincak hambalan, hayang nyobaan sabulan sakali heula. Ku kituna urang butuh minimal 12 artikel nu lumayan hadé. Aya nu boga usul? Ari gambar petingan mah kari milih baé ti Commons. --kandar 15:09, 11 April 2007 (UTC)

sok urang siapkeun. ngan katingalina nu bade di tembongkeun di Tepas, Artikel & gambar wungkul, (tong waka aya Uninga teu?),NS na di wikipedia, kanggo 2 bulan kahareup artikel di pilih ku kang Kandar heula, (mun teu dimimitian moal prung) --° kang iwan ° 15:44, 11 April 2007 (UTC)

Okeh, ke urang pilihan deui. Kakara ge boga rencana, geus sibuk deui eung... heuheu... --kandar 01:15, 20 April 2007 (UTC)

Cikeneh 'Tepas'na geus pindah rupa. Pami aya nu gaduh usulan atanapi rarancang nu langkung sae, mangga diantos pisan. --kandar 02:31, 26 April 2007 (UTC)

Aya nu usul artikel & gambar petingan keur bulan hareup (Juni)? --kandar 01:15, 24 Méi 2007 (UTC)

Ti minggu kamari, gambar petingan robah per minggu, dasarna mah kusabab henteu susah. Kari milihan ti gambar2 petingan, utamana ti Commons (ngarah gampil). Artikelna mah masih tetep bulanan... --kandar 07:16, 12 Juni 2007 (UTC)

Muhun Kang, mangga diteraskeun wae --Tedi 08:49, 12 Juni 2007 (UTC)

Désémber[édit | sunting sumber]

Cikan, susuganan aya usul ngeunaan artikel petingan bulan ieu? Kang Asép, sugan? Manawi aya tutulisan Kang Asép ngeunaan naon baé nu dianggap onjoy. Kuring keur teu kapikiran nanaon eung... Heuheu--kandar (sawala) 11:37, 1 Désémber 2008 (UTC)

Ngabelesat![édit | sunting sumber]

Edaaaan!!!!! Sapeuting nambahan 600-artikel! Nuhun ka para dalang.... bot! heheh.... --kandar 01:15, 20 April 2007 (UTC)

wah ieumah nyepét..hehe.. 600 artikel taratas acan aya eusian. Kang , sapertosnamah didieu ayeuna peryogi Birokrat, ningali nu ngange Bot nu kedah di set, supados nu anyar robah teu seuer teuing , oge kango kapayunan teu hesé teuing. kumaha tah?.. --° kang iwan ° 05:52, 7 Méi 2007 (UTC)

Satuju pisan, malah mun perlu mah sakalian kuncenna tambihan (Kang Budhi atanapi Kang Tedi?). Kumaha tah carana ngajukeun birokrat? --kandar 09:24, 7 Méi 2007 (UTC)

sok kanggo nu sanes tiasa ngiring satuju keur Birokrat didieu ., kango nambihan kuncén tiasa salajeungna ku Birokrat . --° kang iwan ° 16:11, 7 Méi 2007 (UTC)

Kang Kandar, sok enggal ka meta atuh. Di ditu ditaroskeun nya Kang Iwan nya. Da nu mundut Kang Iwan, ari nu dipangmundutkeun Kang Kandar. Sigana mah rada bingungeun Stewardna oge --Tedi 02:24, 15 Méi 2007 (UTC)

Poé ieu kuring dibéré status birokrat. Ku kituna, ka sing saha nu aya perlu nu tumali (kadé tibalik, lain tumila) jeung kawenangan birokrat, mangga simpen talatah salira dina kaca obrolan kuring. Ngahaturkeun nuhun ka sakur baraya nu parantos ngarojong ieu Wikipédia, mudah2an langkung majeng & pajeng. --kandar 13:11, 15 Méi 2007 (UTC)
Tah , Kuncén aya tilu, kumaha upami urang tukeuran , Brion VIBBER dicabut , gentos ku kang Tedi, upami kang Biron masih hoyong, atanapi dina wanci sanes, tiasa diangkat deui. --° kang iwan ° 13:19, 15 Méi 2007 (UTC)

Wilujeng Kang Kandar!!! Mugia janten awalan nu sae kanggo Wikipedia urang --Tedi 00:10, 16 Méi 2007 (UTC)

Katingalna kadieukeun wikipedia Sunda teh beuki engap-engapan, kasusul ku bangsa Latvia. Grup EDED nu di wiki su tos jarang ngulampreng. Kumaha cara nambihan kader enggalna, nya?

Heheh... Muhun yeuh, hapuntenna bae. Kuring ayeuna keur ngadekul heula ngalihbasakeun talatah dina mediawiki. Ka dieu mah salangkung2 bae heula. Ke pami nu itu tos 90-100%, luncat deui ka dieu. Ngeunaan kaderisasi, kuring boga keneh harepan bisa ngayakeun kursus kilat tea, mung nyeta atuh... Ari kahayang mah nu ngayakeunana ti pihak luar, urang2 kari ngeusian, margi ari kudu urang2 nu nguruskeunana mah can kasiwer... --kandar 12:31, 18 Maret 2008 (UTC)

Wikimedia Election Notice[édit | sunting sumber]

If you are able, please translate this notice to as many possible languages and post it anywhere applicable.

The Wikimedia Election Committee is accepting candidates for the 2007 Wikimedia Foundation Board of Trustees election. Please see [1] for more information.

There is still time for a new candidate to be considered for election, and you may now endorse the candidate of your choice (up to 3 candidates) on the endorsements page, [2]. Please read the instructions carefully prior to endorsing. If you can translate the instructions, please do.

If you have any questions, please contact any member of the election committee, who are listed here [3].

Posted on behalf of the Election Committee,
Philippe

Galura sareng gelombang[édit | sunting sumber]

Kang, naha sami kitu galura sareng gelombang? Naha leres narujul kana en:turbulence sareng en:wave? Upami sami, kedah dilereskeun. Pon kitu deui upami benten--Tedi 11:58, 16 Juli 2007 (UTC)

Ceuk kamus koneng LBSS, galura téh hartina (1) (cai) motah, gedé ombak (laut) atawa (2) jugala, beunghar sarta rongkah usahana (jalma). Hanjakal teu aya rujukan nu sanés, kamus nu sanésna aya di rorompok. Tapi, sigana mah 'galura' anu aya ayeuna kirang pas nya, Kang? Numutkeun Kang Tedi kumaha? --kandar 01:15, 17 Juli 2007 (UTC)

Simkuring maluruh sababaraha kamus Kang, mendakannana kieu (tapi teu acan kenging kacindekan):
  • Galura, basa Indonesiana kirang langkung sami sareng gelora
  • Gelora (id), upami dipilari (en)-na nyaeta turbulence, seething, tempestuousness sareng enthusiasm. Teu kedah dicaturkeun heula ngeunaan gelora di dada mah, tos jelas hartosna gejolak
  • Turbulence (en), upami di-Indonesiakeun janten pergolakan, kerusuhan, kekacauan, gerakan putaran. -- Cai nu museur kalebet turbulence sigana mah.
  • Gelombang (id), disundakeunnana naon nya? Gelombang wae?. Upami gelombang cai mah, katingalina tiasa janten lambak, sami sareng (id) ombak. Upami gelombang radio atanapi "panarimaan kabagi jadi sababaraha gelombang" tetep wae atanapi aya sundana?
  • Ummmmm, tapi upami galura teh gejolak, boh cai boh karusuhan, katingalina tiasa oge janten turbulence nya.
  • Kumaha upami gelombang teh, misalna salasahijina lambak, tiasa janten disababkeun ku ayana galura. Atanapi, galura teh kadang-kadang marengan ayana gelombang atanapi lambak

Nyuhunkeun pencerahan. Tambih pouzzing yeuh --Tedi 03:42, 17 Juli 2007 (UTC)

kang pami ngenaan tajali ulah dugika sagawayah sabab perkawis etamah teu tiasa ku dikira kira atanapi dilelebah teu cukup ku nyeerkeun dzikir khofi atanapi zikir lisan komo nyuntingmah tina buku/kitab etateh seer mung silib asa terang kanu dicarioskeun padahal mung di kira kira persis beo disada bari tengarti nu di bacana,tebih keneh kang mudah mudahan salira sing tiasa kalebah dinya(dulur nu jauh tapi deket ibarat urat jeng nadina)

Ti obrolan hak cipta[édit | sunting sumber]

Desa cijantung ayeuna geus ngabogaan lurah anyar nyaeta Bapa NURDIN ptra almarhun mantan kades priode dalapan puluhan

Cijantung mana ieu teh Kang? Jakarta atanapi Purwakarta? Upami terang, mangga wartosan supados nami lurahna tiasa dilebetkeun. --Tedi 12:53, 3 Agustus 2007 (UTC)

Preparation of Fundraiser 2007[édit | sunting sumber]

Hi, this is just a first introduction message to tell you: there is more to come. I am dealing with the Project Management of the Fundraiser 2007 and therefore will search for contacts of wikimedians who can help us to do our tasks on all projects. I am actually also building the structure for the fundraiser on Meta. We will need people who help to design buttons, translate texts of buttons, documents, sitenotices etc. Should you feel you want to co-operate please let me know. You can reach me on my meta user page or by e-mail at scretella (at) wikimedia (dot) org. If you wish to notify us that you would like to co-operate on translations, it would be nice if you used e-mail and copied the e-mail to me and Aphaia (aphaia (at) gmail (dot) com). Thank you for your attention and I hope to meet you soon! Cheers :-) -- 4 September 2007 Sabine

Pikeun narjamahkeun istilah Asing[édit | sunting sumber]

Ambéh rada 'seragam', sigana urang kedah sawala ngeunaan 'pedoman' atawa 'aturan' pikeun narjamahkeun istilah asing. Usulan ti sim kuring:

Aturan ngabentuk istilah + éjahan anu salami ieu dianggo ku pribadi. (Rumaos teu acan diseminarkeun :-).

  1. Sadaya abjad bahasa Indonésia ti a dugi z dianggo, ditambihan: eu sareng é.
  2. Pami kapendak, diutamakeun nganggo kecap-kecap anu parantos aya dina kamus. Conto: pulitik, pulisi, palasipah.
  3. Pami sesah narjamahkeun, anggo "pedoman pembentukan istilah" basa Indonésia anu aya dina EYD
  4. Nyerat 'e' dina istilah basa Indonésia anu sorana 'ae' ku hurup 'é'. Conto: éntropi, étimologi.

Kamus basa Sunda anu kapendak di Toko Gramedia diantawisna:

  • Satjadibrata, R."Kamus Basa Sunda" Citakan-1. Kiblat Buku Utama. 2005. Bandung.
  • Budi Rahayu Tamsyah, Drs. Spk. "Kamus Lengkep Sunda-Indonesia Indonesia-Sunda Sunda-Sunda" Citakan-3. Pustaka Setia. 2003 Bandung.
  • Tatang Sumarsono, "Kamus Populér Bergambar Sunda Indonesia" Citakan-1. Kiblat Buku Utama. 2001. Bandung.

Tambihan ti kang Asep Hadiyana:

  • Hardjadibrata, "kamus Sunda – Inggris".

DiN 12:54, 2 Désémber 2007 (UTC).

Sae usul teh Kang Dian. Hayu atuh urang terapkeun.
  1. Perkawis e sareng é, pamendak simkuring mah, upami kedahna é, anu tadina e tiasa dialihkeun ka é. Contona entropi ka éntopi, kalayan artikel utama ngangge éntopi. Toh hartosna sami ieuh, margi seueur nu rada males ngetik é
  2. Kumaha dina hal f kanggo ngagentosan ph dina Basa Inggris? Urang bade nganggo géografi atanapi géograpi? --Tedi 13:21, 2 Désémber 2007 (UTC)
  1. Teu sawios, keun sugan aya nu kersa ngalereskeun :-)
  2. Abdi satuju nganggo 'f' waé, da dina Aksara Sunda anu disahkeun ku Pemda ogé tos aya sora f,v,x,z, malihan aya kh sareng sy. Janten urang tos tiasa nyerat 'aktif' sareng 'aktivitas'. Katambih-tambih, létah urang Sunda ayeuna mah seueur nu tos henteu 'garagap' deui nyebat 'f' :)
-- DiN 18:19, 2 Désémber 2007 (UTC)

Sajabi ti éta, aya ogé Kamus Umum Sunda-Inggris Inggris-Sunda karya Dwi Nugroho sareng Surayin. Kamus Bahasa Sundu Kuno – Indonesia (KBSKI) karya Elis Suryani N. S. sareng Undang Ahmad Darsa ogé saé kanggo milarian padanan kosa kecap dina widang téknologi. Contona, dumasar KBSKI, kecap wahana wiyati tiasa dianggo kanggo narjamakeun kapal terbang. Airline atanapi airways tiasa ditarjamahkeun janten pusahaan galur wiyati atanapi pausahaan marga wiyati tibatan ditarjamahkeun janten panghiberan (asa aneh); basa Sunda tidak mengenal imbuhan pang-an. Kecap success tiasa dipadankeun sareng kecap wipaka. Seueur kecap-kecap basa Sunda kuno kawénéhan dina pagelaran wayang golek, janten saleresna mah henteu anéh. Urang waé anu tara nganggo atanapi tara ngadangukeun wayang anu ngaraos asing.--Hadiyana 03:22, 8 Désémber 2007 (UTC)

Duh, geuningan nya. Pamendak simkuring:

  • Milari sasamian kecap dina Basa Sunda Kuno kalintang saena. Tapi upami aya Basa Sunda kiwari nu tos merenah, kumaha upami diangge oge?
  • Numutkeun simkuring mah urang teh kantun peryogi ngagaduhan imbuhan nu sapadan sareng -ion, -ment (en) atanapi pe-an, per-an (id), supados henteu sesah milari padanan kecap. pang-an numutkeun simkuring tiasa wae margi asalna tina pa-an nu mendakan hurup awal benten-benten. Contona mangga tingali kecap ieu: panglawungan, panghasilan, panalungtikan, pangumbaraan. Tos teu aneh asana. Anapon pabeungeutan, panghiberan, aneh tapi urang peryogi. Tapi, upami memang Basa Sunda teu gaduh pa-an, kinten-kinten kedahna naon nya kanggo ngabandakeun kecap padamelan? Maksad simkuring kumaha carana ngabandakeun kecap padamelan tanpa kedah sesah-sesah ngakalan ku kecap nu sami asingna sapertos tina wayang (sanaos sami-sami tiasa dianggo). Basa Indonesia tos gaduh ke-an areng pe-an. Aya nationality - kewarganegaraan/kebangsaan, kingdom - kerajaan, empire-kekaisaran. Basa Sunda kumaha? Kabangsaan, karajaan, kakaisaran cocog kitu? Discovery-penemuan, aviation-penerbangan, unification-penggabungan, penyatuan, usage-pemakaian, exploration-penjelajahan. Basa Sunda kumaha? Pamanggihan, panghiberan, panghijian :), pamakean, pangjalajahan? Araheng memang, tapi da sakali deui urang peryogi pa-an.
  • Wiyati hartosna udara kitu? Airways - jalan udara - marga wiyati, no problemo. Upami aya pausahaan marga wiyati, kinten-kinten sami hartosna sareng perusahaan jalan udara. Upami di Indonesia aya perusahaan penerbangan, di urang peryogi oge katingalina mah ngadamel pausahaan panghiberan (pangapungan)? Sanaos tiasa janten maksadna sami, ngarujuk ka pausahaan nu gerak dina widang angkutan udara, tapi Basa Sunda kedah mekar, tiasa ngakomodir sagala rupi bentuk frase/kecap/kalimah. Pameredih simkuring mah, upami teu pa-an, sok atuh ngangge imbuhan naon nu nuduhkeun ngabandakeun?

Mangga ah, kirang langkungna nyuhunkeun hapunten--Tedi 15:04, 8 Désémber 2007 (UTC)

Basa Sunda kuno tiasa dianggo upami urang henteu mendakan kecap dina basa Sunda kiwari anu merenah. Dina kasus, panghiberan (upami dianggap basa Sunda kiwari) sabagé tarjamahan tina flight atanapi airline, asana mah henteu acan merenah. Anapon padanan tina avaiation, konsistén sareng anu tos dilaksanakeun, upami dina basa Sundana henteu acan kapendak, tiasa dianggé tungtunan anu didugikeun ku kang Dian, nyaéta tiasa nyandak tina kecap basa Indonesia ”penerbangan” (Kamus Umum Sunda-Inggris Inggris-Sunda) atanapi ”aviasi” (http://www.kompas.com/ver1/Ekonomi/0704/05/153437.htm). Hal ieu persis jiga adopsi kecap telekomunikasi, digital, ssjbn. ku urang anu diadopsi tina basa Indonesia. Upami keukeuh badé dikaitkeun sareng ngarojong mekar henteuna basa Sunda, ku cara kasebat, basa Sunda tos mekar, sanés?
Demi konsistensi deui ogé demi kasarageman diantawis urang, padanan kecap-kecap nationality, kingdom, empire, discovery, usage, sareng exploration tiasa dianggé Kamus Umum Sunda-Inggris Inggris Sunda, kumargi kecap-kecap dimaksad aya dina eta kamus.
Imbuhan pa-an henteu salamina cocog kanggo milarian padananan kecap banda nu tangtu. Contona tempat niis disebat paniisian (ieu mah leres), naha ”pendinginan” oge ditarjamahkeun janten paniisan (nu tos gaduh hartos tempat niis)? (jigana ieu mah kirang merenah); langkung merenah dipadanken sareng kecap niisna (henteu nganggo imbuhan pa-an). Masalahna sarupi sareng tarjamahan global warming; naha urang kedah nganggé imbuhan pa-an kango narjamahkeun warming janten pamanasan? Analogi sareng kajantenan kecap paniisan, asana mah kirang merenah. Hal ieu jigana bakal diemutan ku kang Dian kanggo mayunan kongres Basa Sunda nu badé dongkap. Sanés kitu, kang Dian?
Kacindekannana, sim kuring mah badé ngagunakeun kecap-kecap basa Sunda kuno (husus anu masih dianggé ku dalang) upami masih tiasa dianggé janten padanan kecap-kecap basa kosta daripada nganggo basa Sunda modéren tapi henteu merenah. Tangtos tungtunan anu didugikeun ku kang Dian di luhur ogé baris dilaksanakeun ku sim kuring demi kasarageman dina panulisan eusi wikipedia Sunda. Janten henteu kedah papanjangan dibahas deui kumargi masih seueur garapan kanggo ngamumulé basa Sunda sareng kanggé masihan bahan bacaan jang minterkeun kisunda téh.
Kitu bae, kirang langkungna nyuhunkeun dihapunten.--Hadiyana 17:23, 8 Désémber 2007 (UTC)

Leres pisan, perkawis ngarunday kecap nganggo rarangkén ka--an sareng rarangkén pa-an parantos kawéntar minangka hiji masalah anu lumayan sesah. Duanana tiasa dianggo 'ngabarangkeun' kecap pagawéan atanapi kecap sipat. Nanging masalahna aya dina ngamaknaan kecap rundayan anu diwangun ku dua rarangkén barung éta. Hartos kecapna tiasa bénten-bénten gumantung ka anu pangheulana nganggo kecap rundayan éta.

Abdi kungsi kénging pituduh siga kieu:

  1. imbuhan 'ke--an' anu kecap dasarna mangrupa kecap barang, conto ke+raja+an, tiasa langsung ditarjamahkeun janten 'ka--an'.
  2. 'pe--an' atanapi 'per--an' dina basa Indonesia, langsung tiasa janten 'pa--an' dina basa Sunda, upami ngandung hartos:
    • kumpulan ...: perkebunan --> pakebonan, persawahan --> pasawahan
    • tempat ...: pemandian --> pamandian
    • hal anu jadi/di- ... : perusahaan --> pausahaan
  3. kumargi basa Sunda teu gaduh rarangkén anu hartosna 'prosés', upami teu aya dina kamus mah, sigana langkung saé pami langsung diserep tina basa inggrisna, atanapi ditarjamahkeun sacara jelas waé, sanajan rada panjang, conto: pendinginan --> prosés niiskeun; nomor penerbangan --> nomer ngapung, kode ngapung;
  4. barang anu dihasilkeun tina prosés, tiasa nganggo rarangkén -an, conto: timuan.
  5. badé nganggo sunda kuna ogé teu sawios-wios, lami-lami panginten bakal biasa.

Sacara umum, urang marios heula tina kamus perkawis kecap rundayan anu dirunday ku 'ka--an' sareng 'pa--an', parantos dimaknaan sacara husus atanapi henteu. Upami parantos dimaknaan sacara husus, urang teu tiasa nganggo deui. -- DiN 19:50, 8 Désémber 2007 (UTC)

Nya mangga atuh samentawia mah ti ayeuna ka payun diperhatoskeun, upami mendakan nu tos diserat tapi kirang merenah didiskusikeun deui atanapi mangga langsung digentos wae ka nu langkung merenah. Mudah-mudahan ka payunna aya kecap rundayan dina basa urang kanggo proses, supados pola urang jelas. Nuhun kana pencerahannana, yu ah ngedit deui--Tedi 09:52, 9 Désémber 2007 (UTC)

Elektrik vs Listrik[édit | sunting sumber]

Sim kuring denget ieu nuju narjamahkeun material anu aya pakaitna sareng éléktromagnétik. Dina eta material, seueur dipendakkan kecap electric. Supados saragem sareng seratan kadang wargi, bade nyuhunkeun inputan, naha kedah ditarjamahkeun janten éléktrik atanai listrik? Nuhun--Hadiyana 09:58, 7 Désémber 2007 (UTC)

Numutkeun simkuring:
  • electricity --> listrik (kb)
  • electric, electrical --> listrik (ks)
  • electronics --> éléktronika (kb)
  • electronic --> éléktronik/éléktronis (ks)
--Tedi 10:53, 7 Désémber 2007 (UTC)
Satuju 'éléktrik' digentos 'listrik'.
Numutkeun EYD, ahiran -ic janten -ik, electronic --> éléktronik (ks)
-- Pamaké:DiN 12:56, 7 Désémber 2007 (UTC)

Perkawis 'g' Inggris anu sorana 'j'[édit | sunting sumber]

Abdi nembé sadar yén dina EYD ieu, teu acan aya aturan pikeun hurup 'g' anu sorana 'j'. Kukituna, dina ngéjah energy sareng digital, urang tiasa nyerat 'énergi', 'énerji' sareng 'digital', 'dijital'. Nanging, saparantos nengetan kecap geology, anu diserat 'geologi' dina basa Indonesia, abdi janten cenderung nyerat 'g' angger ku 'g' dina basa Sunda. Kumaha saur Akang sadaya? -- Pamaké:DiN 12:56, 7 Désémber 2007 (UTC)

Simkuring mah sapuk, 'g' tetep 'g'. Kumaha nu sanes? Uih deui kana wangkongan sareng Kang Asep nu langkung condong sapertos Malaysia nu nyamian soanten dina seratan basa asingna. Ari simkuring mah, langkung panuju tetep wae seratannana diampirsamikeun sareng aslina, toh energi sareng digital tos ilahar oge diajarkeun di bangku sakola atanapi kuliah tehnik --Tedi 16:27, 7 Désémber 2007 (UTC)
Mangga, engke dirobih.--Hadiyana 02:18, 8 Désémber 2007 (UTC)

Ngabatalkeun révisi[édit | sunting sumber]

Naha di dieu teu tiasa ngabatalkeun 2 révisi sakaligus. Mun diklik bolaykeun kalahka jadi éditan biasa. Tapi mun 1 révisi, 3 révisi, jst bisa. Kusyadi 23:30, 20 Januari 2008 (UTC)

PERHATOSAN: Kaca ieu panjangna 71 kilobytes; sababaraha panyungsi boga masalah dina ngédit kaca nu panjangna nepi ka 32kb. Kusyadi 23:30, 20 Januari 2008 (UTC)

Taratas wungkul[édit | sunting sumber]

Walah, kumaha akang2/tétéh2? Cenah wikipédia urang teh taratasna aya 90% (pangseueurna). 22:16, 9 Pébruari 2008 (UTC)

Heuheuheu... Bari dikeureuyeuh bae, asah terussss.... --kandar 13:37, 11 Pébruari 2008 (UTC)

Ku sakedikna kontributor, pilihanana mung sakedik tapi matri atanapi loba tapi taratas wungkul. Ah, eta mah kumaha urang wae nya, nu penting makarya sareng henteu ukur alias asal-asalan. Editan lengkep, atuh nya sing pikahartieun. Editan taratas atuh nya ulah sakecap pisan. Dina kurang hadena oge, bari ngorondang wae nya dielapan, diberesihan, ditambahan. Daripada embung naratas, tapi nyieun artikel nu sampurna oge sangeungah. Sok atuh lah. Tapi engke meureun, lamun rasiona geus 95%, urang kudu eureun naratas, nyampurnakeun nu aya heula. Ari ayeuna nah, ngagarap naon wae atuh bari ngadagoan dulur-dulur urang nu can kaluar --Tedi 05:50, 20 Pébruari 2008 (UTC)

Baraya naon bae sih nu pang sering diklik ditoongan? Hartina meureun naon bae nu pangdibutuheun. Mun aya data stat na ke urang intensif ngeureuyeuhna, mun idealmah sabaraha lila atuh judul naratas meunang ajeg --Tirta

Ngeunaan data naon wae anu sok ditoongan anu diteangan, hanjakal wiki teu nyadiakeun, malah mun teu salah mah nu kitu teh dianggap ngarumpak privasi. Aya oge kaca nu dipikabutuh, dumasar kana tumbu buntu nu panglobana. Upami tiasa dirempug, nya mangga wae, sae. Kieu we atuh, urang ngayakeun samodel Wikipedia:Hanca minggu ieu, anu ngaberendelkeun arikel2 naon bae anu kira2na rek dirempug direngsekeun dina periode perminggu (atawa leuwih gancang). Para kontributor tiasa ngajukeun kira2na artikel mana nu rek dihanca, ke ku forum dipilih dumasar voting. Di Wikipedia nu sanes ge asana mah aya nu kieu teh, mung hilap di mana2na. --kandar 15:47, 25 Pébruari 2008 (UTC)

Maluruh citakan[édit | sunting sumber]

Punten ka Kang Tedi atanapi saha wae, aya nu terang kumaha carana maluruh citakan {{Table Mobile phone standards}}? Sim kuring hoyong ngedit sakedik eta citakan. --Hadiyana 07:37, 15 Pébruari 2008 (UTC)

Maksadna kumaha nya? Upami bade ngedit mah pan tiasa ngalebetan kotak "Sungsi" ku kecap konci "Citakan:Table Mobile phone standards". Tos kapidangkeun mah, edit weee, sapertos biasana. Kitu atanapi kumaha nya? Punten pami lepat hartos --Tedi 06:03, 16 Pébruari 2008 (UTC)
Atos dipaluruh kang Tedy, ngan teu nganggo tanda titik dua, janten teu kapendak. Hatur nuhun kanggo kang Gatot anu tos nembongkeun ieu citakan. Ayeuna bade diedit, diluyukeun sareng wanda teknologi anu aya di Indonesia. --Hadiyana 11:08, 16 Pébruari 2008 (UTC)

Kang Kumi kumaha yeuh Pajeg teh dipupus geuning?

Betawiki: better support for your language in MediaWiki[édit | sunting sumber]

Dear community. I am writing to you to promote a special wiki called Betawiki. This wiki facilitates the localisation (l10n) of the MediaWiki interface. You may have changed many messages here to use your language in the interface, but if you would log in to for example the Japanese language Wiktionary, you would not be able to use the interface as well translated as here. In fact, of 1,736 messages in the core of MediaWiki, 5.99% of the messages have been translated. Betawiki also supports the translation of messages for 126 extensions, with 2,174 messages. Many of them are used in WMF projects and they are vital for understanding the wiki. Currently 0.00% of the WMF extension messages have been translated. Translators for over 90 languages contribute their work to MediaWiki this way every month.

If you wish to contribute to better support of your language in MediaWiki, as well as for many MediaWiki extensions, please visit Betawiki, create an account and request translator privileges. You can see the current status of localisation of your language on MediaWiki.org and do not forget to get in touch with others that may already be working on your language on Betawiki.

If you have any further questions, please let me know on my talk page on Betawiki. We will try and assist you as much as possible, for example by importing all messages from a local wiki for you to start with, if you so desire.

You can also find us on the Freenode IRC network in the channel #mediawiki-i18n where we will be happy to help you get started.

Thank you very much for your attention and I do hope to see some of you on Betawiki soon! Thanks, GerardM@Betawiki

  • Currently 86.58% of the MediaWiki messages and 66.10% of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising at Betawiki. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM 09:37, 19 April 2008 (UTC)
a few weeks ago I joined the language project at translatewiki to boost up Sundanese translation. I will continue in the next few days. --kandar 08:25, 22 April 2008 (UTC)
  • Currently 84.06% of the MediaWiki messages and 51.68% of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising at Betawiki. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM 13:22, 17 Méi 2008 (UTC)
  • Currently 90.87% of the MediaWiki messages and 54.19%of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising at Betawiki. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM 08:54, 11 Juli 2008 (UTC)
  • Currently 89.38% of the MediaWiki messages and 63.05% of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising at Betawiki. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM (sawala) 14:29, 9 Agustus 2008 (UTC)
  • Currently 83.93% of the MediaWiki messages and 56.91% of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising at Betawiki. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM (sawala) 10:32, 11 Séptémber 2008 (UTC)
  • Currently 82.44% of the MediaWiki messages and 53.79% of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising at Betawiki. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM (sawala) 09:52, 18 Oktober 2008 (UTC)
  • Currently 81.95% of the MediaWiki messages and 41.28% of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising at Betawiki. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM (sawala) 09:31, 11 Nopémber 2008 (UTC)
  • Currently 80.79% of the MediaWiki messages and 40.26% of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising and proof reading at Betawiki. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM (sawala) 11:47, 15 Désémber 2008 (UTC)
  • Currently 81.23% of the MediaWiki messages and 40.19% of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising and proof reading at Betawiki. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM (sawala) 21:08, 12 Januari 2009 (UTC)
PS Please help us complete the most wanted messages..

Rékap saharita (real-time) tiasa ditingal di dieu. --kandar (sawala) 03:17, 16 Désémber 2008 (UTC)

The village pump[édit | sunting sumber]

Could someome be so kind and move my contribution to your "village pump" and also, could someone please add a link to your village pump on meta ? Thanks, GerardM 11:15, 20 January 2008 (UTC)

It's done few days ago. --kandar 15:33, 25 Pébruari 2008 (UTC)
Thank you, it is how I found it this time :) GerardM 09:38, 19 April 2008 (UTC)

Pajeg[édit | sunting sumber]

Kang Kumi kakara naratas tapi geus dipupus yeuh pajeg, kumaha atuh setaretna mun geus disetop?

Masalah Ekonomi[édit | sunting sumber]

Ka baraya nu rek ngagarap ekonomi ceuk kuring mah beurat mun langsung nyieun kobong masalah ekonomi. Sistematikana garap makro jeung mikro ke tidinya kumpulkeun masalah2na, nembe direklasifikasi janten Masalah Ekonomi. Salam - Jalak Pakwan

Punten Kang Kumi, tos dilanjut ku sim kuring ngeunaan pajeg. Cag ah, JP

Ka baraya nu sanes, nepangkeun yeuh sigana nu di luhur teh Jalak Pakuan ti Kusnet. Nuhun usulanana, kang JP. Upami kersa mah, saena salira ngadamel rekening, supados seratan salira tiasa dipikawanoh ku nu sanesna. Nuhun. --kandar 14:05, 18 Pébruari 2008 (UTC)

Muhun, ke abdi ngadamel kang rekeningna.
Wilujeng tepang kang Tirta. Bagja pisan aya akang di wiki su, tiasa ngeuyeubkeun wiki su ku bahan ngeunaan pajak. --Hadiyana 14:20, 18 Pébruari 2008 (UTC)
Hatur nuhun ditampi kadongkapan sim kuring,Insya Allah sasarengan ngeureuyeuh ayeuna nuju mikiran heula garis badag outlinena naha bade lumpat kana tiori atanapi kana praktisan wae.

Muhun ah, wilujeng sumping, wilujeng tepang, sareng wilujeng ngedit. --Tedi 05:37, 20 Pébruari 2008 (UTC)

Tirta Jalak Pakwan 09:40, 20 Pébruari 2008 (UTC) --Tirta

sakali deui segelna Tirta Jalak Pakwan 09:42, 20 Pébruari 2008 (UTC) --Tirta

Nagri vs Negeri[édit | sunting sumber]

Baraya sadaya, kanggo kasarageman, saéna kedah nganggo kecap "nagri" atanapi "negeri"? Mangga nyanggakeun. --Hadiyana 02:34, 29 Pébruari 2008 (UTC)

Nagri langkung pas dina Basa Sunda, manawi. --Budhi

Sumuhun upami kitu mah sapagodos. Ke badé dikeureuyeuh dirobih. Hatur nuhun. --Hadiyana 13:07, 7 Maret 2008 (UTC)

Sapuk, emut keur leutik aya kawih :....nagri endah asri..sugri cacah jiwa jst.. --tirta


Garis Badag (Outline) Ekonomi jeung IT[édit | sunting sumber]

Baraya sadaya, sim kuring tas kukurilingan sigana seueur keneh kobong nu kosong, ngan aya hulu jeung sakedik tulisan. Saheulaaneun nu katangkep ku sim kuring sistematika widang ekonomi jeung tehnologi (TI) asa pabaliut. Kumaha pami ditata ulang sistematika supaya aya outline nu ajeg keur ngababarikeun ngagarap/ngeusianana. Masalah pajeg ge lieur oge geuning tina tiori nepi ka praktisan nu mana nu rek ditembrakeun, jadi perlu outline oge --tirta 03:13, 28 Maret 2008

Kumaha upami ngadamel kategori?
Atanapi kumaha upami ngadamel citakan?
Cara ieu ngabantos pisan sim kuring dina nyerat artikel ngeunaan telekomunikasi
Mangga, --Hadiyana 10:16, 28 Maret 2008 (UTC)
Sim kuring satuju kana ayana outline, tumali format mah satuju, urang angge we nu aya. Ieu tiasa ngabantu boh urang all out ngeusi sagala topik ti a-z atanapi bade diruntuykeun,nu penting mah kobongna kedah kaeusi bertahap najan ngarayap. Pami aya outline mah sakalian jadi check list. Punten tos aya tacan nya data stats basajan, sabaraha kobong nu tos dieusi, mana nu nembe sabaris-dua baris jste. --tirta 08:04, 31 Maret 2008
Upami data statistik mah henteu terang naha aya atanapi henteu. Mung, daptar artikel anu mangrupi taratas mah aya, cobi dilongok di [tumbu ieu]. --Hadiyana 03:42, 31 Maret 2008 (UTC)

Prasasti Pajangjian Sunda-Portugis[édit | sunting sumber]

Kadang wargi sadaya, artikel ngeunaan prasasti perjangjian Sunda-Portugis penting pisan kanggo sajarah Indonésia kumargi prasasti ieu téh buktos ayana hubungan luar nagri antawis karajaan Sunda sareng bangsa sanésna. Ku kituna, sim kuring ngawantunkeun manéh napelkeun gambar nu aya dina buku seratan Herwig Zahorka kana artikel dimaksad (Gambar:Sunda padrao.jpg). Namung sim kuring henteu terang ngeunaan lisénsina. Sim kuring nyuhunkeun bantosan ka kadang wargi sadayana kumaha supados gambar éta tiasa tetep mecenghul di wikipedia (su, id, en, nl, pt, sp, fr).

Hatur nuhun sateuacanna kanggo bantosanana.

Salam, --Hadiyana (sawala) 01:33, 27 Agustus 2008 (UTC)

Mangga tingali di Sawalaan Tatanggi--° kang iwan ° 15:51, 29 Agustus 2008 (UTC)

pribados tumaros ka salahsawios kuncenos di sundawikipedios[édit | sunting sumber]

simkuring teh wasta Ema Sujalma, tah waktos ngalebetan account name teu ngangge curek, atuh janten e pepet, he he, jadi awewe kolot, aya anu tiasa ngabantosan teu nya ? padahal kuring teh lalaki tulen...

salajengna, kuring kantos ngalebetan artikel ngeunaan harendong (tutuwuhan)--> sukses, kadituna ngeunaan pelukis Barli Sasmitawinata, maksad teh kahoyong mah husus ngeunaan para pelukis wungkul, ari pek teh geuning tos aya kolom inohong, tah ti harita kuring janten hoream weh, padahal harita teh napsu nuju ngagedur hayang ngeusian saloba-lobana tur merenah...padahal cnah di dieu teh kakirangan volunteer..., nya antukna na mah balik deui kana hobby heubeul...kumaha tah kang Kuncen ? hatur nuhun pisan.

Palay janten Éma Sujalma, Kang? Mangga ke urang robih... Perkawis janten hoream, ke rada kirang ON yeuh... Kunaon pangna janten hoream? Waleranana cekap ku seratan we nya, ulah ku gambar... --kandar (sawala) 08:54, 9 Séptémber 2008 (UTC)

Translation please?[édit | sunting sumber]

Hello, and sorry to disturb you all.

Unfortunately I cannot write this in your language, so that's why I do it in English.

I received an e-mail today, which seems to originate from this Wikipedia. However, it is in your language, and I have no clue what it means. It also does not have a reply address. I have never even made an edit on this Wikipedia. (I hope I am not violating some privacy rules by publishing it, but I really cannot read it, and maybe it is something important.)

If someone could translate the meaning, I would be grateful. Thank you.

PiotrKapretski (sawala) 08:41, 26 Séptémber 2008 (UTC)

The message:

From: "WikiAdmin" <wiki@wikimedia.org> Subject: Kaca Obrolan pamaké:PiotrKapretski Wikipedia geus geus dijieun ku Mssetiadi

Sadérék PiotrKapretski,

Kaca Obrolan pamaké:PiotrKapretski na Wikipedia geus geus dijieun tanggal 03:18, 25 Séptémber 2008 ku Mssetiadi. Mangga tingal http://su.wikipedia.org/wiki/Obrolan pamaké:PiotrKapretski_RAWURL pikeun vérsi kiwari.

Kaca ieu anyar.

Ringkesan éditor: Kaca anyar:

Bagéa, Lur! Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.

Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga eusian kaca pamaké Sawala/Arsip ku sababaraha hal nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék.

Pikeun hal-hal nu sipatna téhnis, mangga buka kaca :

Keur tawis leungeun dina kaca sawala, siga kaca ieu, ketik ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

Tidak berbahasa Sunda (don't speak Sundanese)?

PiotrKapretski (sawala) 08:41, 26 Séptémber 2008 (UTC)


Kontak éditor: surat http://su.wikipedia.org/w/index.php?title=Husus:Emailuser&target=Mssetiadi_RAWURL wiki http://su.wikipedia.org/wiki/Pamak%C3%A9:Mssetiadi_RAWURL

Mun anjeun teu sindang deui ka ieu kaca, parobahan salajengna moal diémbarkeun. Anjeun bisa ogé nyetél deui umbul-umbul pikeun sadaya kaca nu aya na daptar awaseun anjeun.

Sistim émbaran Wikipedia pikeun anjeun

-- Pikeun ngarobah setélan dabtar awaseun anjeun, sindang ka http://su.wikipedia.org/w/index.php?title=Husus:Watchlist&edit=yes

Asupan jeung bantuan salajengna: http://su.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pitulung

Like my answer in your nl user talk:
Hi PiotrKapretski
I'm Tedi, sysop of Sundanese Wikipedia, would like to inform you about your question regarding to messages from our Wikipedia. I thought you opened an account in our Wikipedia, then "WikiAdmin" <wiki@wikimedia.org> sent you mail (I don't know they sent you mail automatically or manually) telling you about my message. It's not something really important I think, I welcome everybody who open account in our Wikipedia. The contents itselves, you know for new user, if you have any difficulties, you could go to "Help page" or see "FAQ" page; if you are new in Wikipedia, please see "Short course" and "article making method"; if you have any question, let us know by writting in "Takpages", and use "Sandsack" for trying to edit. And actually if you couldn't speak Sundanese, there is link to foreigner page. That's all, and sorry for annoying or making you curious. Thank you --Tedi (sawala) 09:48, 26 Séptémber 2008 (UTC)

Alihbasa fundraising[édit | sunting sumber]

Susuganan aya nu salsé, mangga ilo alihbasa kampanyeu fundraising WMF 2008. Diantos pisan pangropéana. --kandar (sawala) 06:39, 7 Nopémber 2008 (UTC)

Ah si Akang mah, tos rengse geuningan --Tedi (sawala) 10:05, 7 Nopémber 2008 (UTC)
Muhun maxut abdi teh pangmarioskeun deui, pami tiasa mah langkung disampurnakeun... --kandar (sawala) 13:53, 7 Nopémber 2008 (UTC)
Mung tiasa ngarobih sakedik Kang, da kenging Kang Kandar mah tos teu kedah cangcaya deui atuh, bingung kumaha deui nyampurnakeunnana? --Tedi (sawala) 14:49, 7 Nopémber 2008 (UTC)

Bot policy proposal[édit | sunting sumber]

Hello. To facilitate steward granting of bot access, I suggest implementing the standard bot policy on this wiki. In particular, this policy allows stewards to automatically flag known interlanguage linking bots (if this page says that is acceptable), which form the vast majority of such requests. The policy also enables global bots on this wiki (if this page says that is acceptable), which are trusted bots that will be given bot access on every wiki that allows global bots.

This policy makes bot access requesting much easier for local users, operators, and stewards. To implement it we only need to create a redirect to this page from Project:Bot policy, and add a line at the top noting that it is used here. Please read the text at m:Bot policy before commenting. If you object, please say so; I hope to implement in one week if there is no objection, since it is particularly written to streamline bot requests on wikis with little or no community interested in bot access requests. Best regards, --manuk (:> )=| 11:42, 10 April 2009 (UTC)

How about other administrators? I myself agree with this idea --Tedi (sawala) 08:44, 15 April 2009 (UTC)
I do agree. Can anybody help to implement this? --kandar (sawala) 02:57, 16 April 2009 (UTC)
implement done --° kang iwan ° 09:08, 20 April 2009 (UTC)

Wikimedia (Basa Sunda)[édit | sunting sumber]

Punten, Kang Kandar, atanapi Kang Setiadi, saha bae anu aya waktos, mugi tiasa nerjemahkeun kaca Halaman Utama tina Situs Wikimedia Indonesia ka basa Sunda (antar muka) di dieu. Atur nuhun. Pras (sawala) 14:18, 3 Méi 2009 (UTC)

Nuhun, Pa Pras. Sugan engke wengi aya waktos.. :P --kandar (sawala) 07:48, 4 Méi 2009 (UTC)

Sunda Wikibooks[édit | sunting sumber]

Sorry I am not writing in Sunda. Sunda Wikibooks was proposed for closure some months ago. See this edit there for a link to the votation. Regards. --81.38.38.140 09:55, 1 Juli 2009 (UTC)

Small request[édit | sunting sumber]

Hello! I am a Polish wikipedian and I would like to ask you for writing a new article about former Polish President who won the Nobel Peace Prize in 1983 – Lech Wałęsa. I have looked for his article in your Wikipedia but without success. Polish Wikipedians will be grateful for your help. Thank you so much in advance! PS article in English you can find here. Best wishes from Poland, Patrol110 (sawala) 21:05, 21 Séptémber 2009 (UTC)

The LocalisationUpdate extension has gone live[édit | sunting sumber]

The LocalisationUpdate extension is now enabled for all Wikimedia projects. From now on new localisations that become available in SVN will become available to your project within 24 hours. Your localisations get into SVN from translatewiki.net typically within a day and at worst in two days. This is a huge improvement from the old practice where the localisations became available with new software. This could take weeks, even months.

The localisations done by our community at translatewiki.net are committed to SVN typically every day. When the system messages in English are the same as the local messages, they will now be inserted in a file and are available for use in all our projects in a timely manner

What this means for you[édit | sunting sumber]

Local messages have an impact on the performance of our system. It is best when messages are as much as possible part of the system messages. In order to remove unnecessary duplication, all the messages that have a local localisation and are exactly the same as the system message will be removed. What we ask you to do is to compare and proof read the messages in translatewiki.net and the local messages. You can then either remove local messages when the translatewiki.net message is to be preferred or, you can update the message at translatewiki.net.

Messages that are specific to your project will have to stay as they are. You do want to check if the format and the variables of the message are still the same.

Why localise at translatewiki.net[édit | sunting sumber]

When you localise at translatewiki.net, your messages will be used in all Wikimedia projects and eventually in all MediaWiki based projects. This is how we provide the standard support for your language. When messages change, at translatewiki.net you will be prompted to revisit your translations. Localising is more efficient because we have innovated the process to make you more efficient; there is text explaining about messages and we have applied AJAX technology to reduce the number of clicks you have to make.