Wikipedia:Sawala/Arsip/2011

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


If you want to contact Sundanese Wikipedia, please leave your message here.

Multilingual Challenge[édit sumber]

Please help: replace this red text with a translation of the English message below. Thank you!
Announcing the Derby Multilingual Challenge

This is the first multilingual Wikipedia collaboration. All Wikipedians can take part, in any Wikipedia language. The challenge runs from 1 May until 3 September 2011.
Sign up now!
" Wikipedia is particularly pleased to see that Derby Museums are encouraging the creation of articles in languages other than English." (Jimmy Wales, 14 January 2011)

Andrew Dalby (sawala) 14:02, 2 Méi 2011 (UTC)

Bandara, Bandar Udara, atawa Palabuan Udara?[édit sumber]

Nu mana nu bener? Kuring pariksa dina kamus ti Pustaka Setia, basa Indonésia bandar udara, Sundana téh palabuan udara. Tapi ari dina kamus basa sunda R. A. Danadibrata, aya kecap

bandar 1 Pérsia: palabuan; tapi teu disebutkeun bandar udara...
bandara ting. banara
banara bandara, peuteuy sélong, bendara

tah, anu dipaké dina WBS bandara, jadina Peuteuy Sélong Internasional Soekarno-Hatta kitu? ᮞᮦᮦᮙᮊᮥ | ᮞᮝᮜ 05:08, 3 Juli 2011 (UTC)

Call for image filter referendum[édit sumber]

The Wikimedia Foundation, at the direction of the Board of Trustees, will be holding a vote to determine whether members of the community support the creation and usage of an opt-in personal image filter, which would allow readers to voluntarily screen particular types of images strictly for their own account.

Further details and educational materials will be available shortly. The referendum is scheduled for 12-27 August, 2011, and will be conducted on servers hosted by a neutral third party. Referendum details, officials, voting requirements, and supporting materials will be posted at Meta:Image filter referendum shortly.

Sorry for delivering you a message in English. Please help translate the pages on the referendum on Meta and join the translators mailing list.

For the coordinating committee,
Philippe (WMF)
Cbrown1023
Risker
Mardetanha
PeterSymonds
Robert Harris

hese aplod[édit sumber]

kumaha sih carana ngaplod teh? --Aditia.Gunawan (sawala) 07:19, 17 Séptémber 2011 (UTC)

Bisa liwat ieu teu? Unggah Berkas Seyoru | lén 17:31, 17 Séptémber 2011 (UTC)

puteran kahiji masih bingung[édit sumber]

kang kanggo puteran kahiji artikel nu dipidamel sabarahiji? SU32Wahyudi (sawala) 14:29, 18 Séptémber 2011 (UTC)

Artikel nu dipidamel dina jirangan kahiji mung "HIJI ARTIKEL SAMPURNA" sarta ngédit sakurang-kurangna 100 éditan, atuh pami langkung ti eta, langkung saé. --Aditia.Gunawan (sawala) 05:46, 19 Séptémber 2011 (UTC)

hatur nhun kang,SU32Wahyudi (sawala) 09:48, 19 Séptémber 2011 (UTC)SU32Wahyudi

aslamu alaikum, kang bade tumaros deui ngeunaan web resmi cirina kumaha? teras upami ngabantun sumber tina wikipediana nyalira teu sawios? SU32Wahyudi (sawala) 15:22, 19 Séptémber 2011 (UTC)SU32Wahyudi

Waleran abdi aya di obrolan pamake salira --Aditia.Gunawan (sawala) 23:12, 19 Séptémber 2011 (UTC)

Tanya[édit sumber]

kang abdi ningal dina artikel teh aya daptar eusi, tah kanggo artikel sampurna teh sapertos kitu? lajeng kmaha carana ngadamel daptar eusi dina wikipedia? nhun SU32Wahyudi (sawala) 16:16, 19 Séptémber 2011 (UTC)SU32Wahyudi

Daptar eusi bakal otomatis mucunghul mun dina artikelna geus aya sahanteuna tilu subjudul. --kandar (sawala) 16:26, 19 Séptémber 2011 (UTC)

Tanya[édit sumber]

kang putaranmunggaran ieu th ngadamel sabaraha artikel sampurna?hiji atanapi dua?nuhun SU24Hesti

Untuk putaran pertama, selama 24 hari membuat 1 artikel sempurna dan menyerahkan 1 artikel pilihan untuk dinilai oleh juri. Hatur nuhun.  Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 22:06, 21 Séptémber 2011 (UTC)

kang ari artikel pilihanana sempurna oge sami?pamaké:SU49Wahyudin

pilih artikel pangsaena tina nu didamel kanggo diniley, tangtu kudu nu sampurna. --kandar (sawala) 17:09, 23 Séptémber 2011 (UTC)

Betul kang kandar. :D

 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 02:39, 24 Séptémber 2011 (UTC)

Saya mengajukan ini sebagai artikel sempurna saya :D Seyoru | lén 15:36, 27 Séptémber 2011 (UTC)

Tanda tangan dan masuk log[édit sumber]

Halo semuanya, khususnya yang sedang bertanding di Sundapedia 2011. jangan lupa untuk selalu menyertakan tanda tangan setelah menuliskan sesuatu di halaman pembicaraan (sawala) dengan menuliskan ~~~~ di bagian akhir pembicaraannya. Kemudian pastikan teman-teman semua dalam kondisi masuk log (login) agar kontribusi semuanya bisa tersimpan. Terima kasih.  Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 22:09, 21 Séptémber 2011 (UTC)

ulah hilap oge ngalebetkeun {{pondok}} kana artikel-artikel pondok/taratas. --kandar (sawala) 09:02, 22 Séptémber 2011 (UTC)

Tanya[édit sumber]

kang punten, ciciren urang masih keneh ngiring pasanggiri kumaha ? jeung ciciren nu gugur/mati kumaha ? Teras eta judu artikel nu diajen teh dikintun kamana ? Muhammad Iqbal (sawala) 16:53, 24 Séptémber 2011 (UTC)

Pengumuman pamilon anu gugur bari dibewarakeun paling leuir Senen, ping 26 September 2011. Diwartosanna ngalangkungan bewara di Wikipedia. Judul artikel anu diajengkeun kanggo dipeunteun sacara kualitatif ka dewan juri dipasihkeunna engke, kaping 12 Oktober 2011. Jadwal lengkep Sundapedia tiasa ditingal di http://www.wikimedia.or.id/wiki/Sundapedia_2011 --Aditia.Gunawan (sawala) 18:30, 24 Séptémber 2011 (UTC)

Tanya: ngétang éditan[édit sumber]

1. Kumaha cara ngétang éditan pamilon?

Waleran: tiasa ditingal di kontribusi kuring dina 'menu bar' nu aya di luhur.--Aditia.Gunawan (sawala)

2. Artikel taratas kanggo jirangan kadua/ katilu naha dipidamel ti ayeuna, atanapi engké waé dina waktosna? (Kawas nu heueuh rek dugi ka jirangan kadua-katilu, nembé saminggon ge mani asa netek nanjak)

Engke dina waktosna, ayeuna mah etang-etang latihan. Hehe --Aditia.Gunawan (sawala) 06:51, 2 Oktober 2011 (UTC)

3. Ngartikel téh nembé sapotong-sapotong, rencana badé diteraskeun ka payunna, tapi geuning dibuka deui téh tos robih jadi rada lengkep, saha nu nambihanana? Naha éta diétang kontribusi abdi atanapi kumaha. upami diteraskeun, naha tiasa diaku jadi artikel sampurna nu abdi, teras diajengkeun pikeun jadi artikel pilihan? Séwu nuhun. iroh (sawala) 14:31, 1 Oktober 2011 (UTC)

Artikel teteh anu dirobih teh anu judulna bedog. Sementawis artikel eta teu tiasa diajengkeun kanggo dipeunteun Juri, mung tiasa dilengkepan kanggo nambihan editan sareng absensi. Hatur Nuhun.

--Aditia.Gunawan (sawala) 06:51, 2 Oktober 2011 (UTC)

Kang abdi masih keneh teu ngartos perkawis wikifisasi, kumaha eta teh?? SU07Thaifur (sawala) 23:07, 1 Oktober 2011 (UTC)

Wikifisasi teh tampilan artikel supados raos diaosna. Saperti aksara anu perlu dikandelan, didengdekkeun, dinomoran, kecap-kecap anu perelu di-link-keun sareng artikel sanesna. Sakitu heula

Wilujeng --Aditia.Gunawan (sawala) 06:51, 2 Oktober 2011 (UTC)

robah sorangan, naha?[édit sumber]

abdi ngetik judulna jimat teras nganggo katagori diropea, dipake, tapi barang dibuka deui, diedit deui kunaon robah judulna jadi hemat? sangkilang eusina ngeunaan jimat, apan saurna pami aya kategori dipake mah moal diedit batur? wah untung miluan, jadi terang rumitna nulis wiki, sensasional.... iroh (sawala)

ah lepat maca panginten, mangga we tingal dina jujutanana. Dilajeng! :P --kandar (sawala) 03:02, 5 Oktober 2011 (UTC)

Artikel pilihan[édit sumber]

Askm, kang mangga anu sim kuring artikel pilihan judulna boboko,, hapunten rada telat... hatur nuhun,.. --SU43Setiadi (sawala) 10 Oktober 2011 16.55 (UTC)


numbering[édit sumber]

akang,numbering abdi dina karédok teu nyambung ikh,kumahakeun atuh kang??? hoyong ngaruntuy 1,2,3 sanes 1,1,1 wae SU42RitaSawala

tingal deui dina materi pelatihan anu munggaran, tapi mending formatna dirobah jadi narasi paragraf, margi mun formatna berendelan kitu mah bakal ngirangan peunteun. -kandar (sawala) 19 Oktober 2011 13.54 (UTC)

Terms of Use update[édit sumber]

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

Hello,

The Wikimedia Foundation is discussing changes to its Terms of Use. The discussion can be found at Talk:Terms of use. Everyone is invited to join in. Because the new version of Terms of use is not in final form, we are not able to present official translations of it. Volunteers are welcome to translate it, as German volunteers have done at m:Terms of use/de, but we ask that you note at the top that the translation is unofficial and may become outdated as the English version is changed. The translation request can be found at m:Translation requests/WMF/Terms of Use 2 -- Maggie Dennis, Community Liaison 27 Oktober 2011 01.18 (UTC)

artikel tuk dinilai juri[édit sumber]

Ayi-ayi kuncen nu balageur, ada tiga artikel sempurna, kalo tidak salah: narkoba, undagi, pamali. antara narkoba dan undagi aja tuk dinilai silakan yang kira-kira nilainya jadi gede. Duh lumayan megap-megap geuning ngartikel segitu teh. tapi... htr nuhun.iroh (sawala) 2 Nopémber 2011 02.29 (UTC)

Kekurangan artikel di putaran 2[édit sumber]

Ayi-ayi kuncen, mangga nyanggakeun 8 artikel taratas kanggo nutupan kakirangan dina jirangan 2:Iskandarwassid, Karna Yudibrata, Lentong, Wacana, KTSP, Kurikulum, Pasar Modal, Kahlil Gibran, aya hiji deui saleresna mah BSNP naha eta dietang kanggo jirangan 3 atanapi dilebetkeun jirangan 2 oge? teu langkung. Meski kedodoran, tapi tetap berusaha menyediakan waktu menulis di wiki.hatur tengkyu iroh (sawala) 8 Nopémber 2011 07.04 (UTC)iroh (sawala)

artikel sampurna SU42Rita[édit sumber]

kang artikel rita anu Gondang nya ,,duwh milari referensi nu sanesna sesah komo parabot dapur khas sunda mah sesah pisan da :-( Rita (sawala)

Artikel Sampurna SU42Rita Jirangan Katilu[édit sumber]

Akang, artikel sampurna abdi jirangan katilu nu Pramuka nya,,Nuhun Rita (sawala)

Open Call for 2012 Wikimedia Fellowship Applicants[édit sumber]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

  • Do you want to help attract new contributors to Wikimedia projects?
  • Do you want to improve retention of our existing editors?
  • Do you want to strengthen our community by diversifying its base and increasing the overall number of excellent participants around the world?

The Wikimedia Foundation is seeking Community Fellows and project ideas for the Community Fellowship Program. A Fellowship is a temporary position at the Wikimedia Foundation in order to work on a specific project or set of projects. Submissions for 2012 are encouraged to focus on the theme of improving editor retention and increasing participation in Wikimedia projects. If interested, please submit a project idea or apply to be a fellow by January 15, 2012. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Fellowships for more information.

Thanks!

--Siko Bouterse, Head of Community Fellowships, Wikimedia Foundation 22 Désémber 2011 03.06 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)