Karédok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
karédok tos janten

Karédok nyaéta kadaharan sabangsa loték anu bahanna tina lalab atah sabangsaning engkol,bonténg, saladah, térong, jeung nu séjénna[1]. Ngolahna sarua jeung nyieun loték [1].Karédok bisa disEbut unik lantaran kabéh lalabna masih seger, teu ngaliwatan prosés masak nepi ka kandungan gizi jeung seratna loba pisan[2].

Rupa-rupa Karédok[édit | édit sumber]

1. Karédok sayur[édit | édit sumber]

  • Bahan Karedok[2]:
  • 100 gram kacang panjang anu ngora kénéh, potong 1/2 cm
  • 2 lambar daun engkol, piceun tulang daunna, siksikan
  • 100 gram togé
  • 100 gram terong buleud, belah 4-8
  • 100 gram bangkuang, potong 1/2 cm
  • 100 gram bonténg, beulah, potong 1/2 cm
  • 25 gram daun surawung
  • 50 gram emping goreng
  • Sambel Kacang[2] :
  • 200 gram suuk goreng
  • 5 siki céngék/ luyu jeung pangabutuh
  • 2 siki cabé beureum
  • 2 sendok téh cikur
  • 1/2 sendok teh tarasi
  • 1-2 sendok cuka
  • 1 sendok téh uyah
  • 1 sendok gula beureum
  • 150 ml cai asak
  • Cara Nyieun Karédok
  • Campurkeun bumbu jeung kabéh bahan lalab-lalaban atah [2].leuwih ngirut lamun maké goréng emping diluhurna dipurulukan[2].

2. Karedok Leunca[édit | édit sumber]

  • 100 gr leunca
  • surawung saperluna
  • ½ sdt uyah
  • 1 sdt gula
  • 1 siung bawang bodas
  • +/- 2 cm cikur
  • 2 bh cabe beureum atau céngék
  • Tarasi sacukupna
  • Cara membuat[3] :
  • Réndos bumbu,asupkeun leunca jeung daun surawung,galo-galo.

3. Karedok Kacang Panjang[édit | édit sumber]

  • +/- 10 kacang panjang
  • Daun surawung saperluna
  • Bumbu :
  • ½ sdt uyah
  • 1 sdt gula
  • 1 siung bawang bodas
  • +/- 2 cm cikur
  • 2 bh cabe beureum atau céngék
  • Tarasi sacukupna
  • Cara membuat [3]:
  • Réndos bumbu,asupkeun kacang panjang jeung daun surawung,galo-galo.

4. Reuceuh Bonténg[édit | édit sumber]

  • 1 bh bonténg
  • ½ sdt uyah
  • 1 bh cabe beureum atawa céngék
  • 2 cm cikur
  • 1 siung bawang bodas
  • Tarasi saperluna
  • Cara nyieun [3]:
  • Réndos bumbu, céngékna saeutik waé kusabab bakal karasa leuwih lada. sabada bumbu geus jadi, tambahkeun bonténg anu geus di teukteukan biasana jadi wangun pasagi.[3]
  • Karédok biasana dihidangkeun dina coétna kénéh, bahan karédok ogé disaluyukeun jeung pangabutuh teu matok jiga resep nu dipedar saméméhna.[3].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b [Hidayat,Rahmat Taufik, Spk. 2007 .Peperenian Urang Sunda. Bandung: Kiblat Buku Utama kaca 46]
  2. Resep Karedok(diakses 18 Oktober 2011)
  3. a b c d e f g h i j Dari Dapur Sunda:Karedok(diakses 18 Oktober 2011)
Nulis.jpg