Karédok

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
karédok tos janten

Karédok nyaéta kadaharan sabangsa loték anu bahanna tina lalab atah sabangsaning engkol ,bonténg, saladah, térong, leunca jeung nu séjénna.[1][2] Ngolahna sarua jeung nyieun loték [3].Karédok bisa disebut unik lantaran kabéh lalabna masih seger, teu ngaliwatan prosés masak nepi ka kandungan gizi jeung seratna loba pisan.[2]

Rupa-rupa Karédok[édit | édit sumber]

1. Karédok sayur[édit | édit sumber]

  • Bahan Karedok[2]:
  • Sambel Kacang[2] :
  • Cara Nyieun Karédok
  • Campurkeun bumbu jeung kabéh bahan lalab-lalaban atah [2].leuwih ngirut lamun maké goréng emping di handapna dipurulukan[2].

2. Karedok Leunca[édit | édit sumber]

  • 100 gr leunca
  • surawung saperluna
  • ½ sdt uyah
  • 1 sdt gula
  • 1 siung bawang bodas
  • +/- 2 cm cikur
  • 2 bh cabe beureum atau céngék
  • Tarasi sacukupna
  • Cara membuat[4] :
  • Réndos bumbu,asupkeun leunca jeung daun surawung,galo-galo. [1]

3. Karedok Kacang Panjang[édit | édit sumber]

  • +/- 10 kacang panjang
  • Daun surawung saperluna
  • Bumbu :
  • ½ sdt uyah
  • 1 sdt gula
  • 1 siung bawang bodas
  • +/- 2 cm cikur
  • 2 bh cabe beureum atau céngék
  • Tarasi sacukupna
  • Cara membuat [4]:
  • Réndos bumbu,asupkeun kacang panjang jeung daun surawung,galo-galo.

4. Reuceuh Bonténg[édit | édit sumber]

  • 1 bh bonténg
  • ½ sdt uyah
  • 1 bh cabe beureum atawa céngék
  • 2 cm cikur
  • 1 siung bawang bodas
  • Tarasi saperluna
  • Cara nyieun [4]:
  • Réndos bumbu, céngékna saeutik waé kusabab bakal karasa leuwih lada.[1]

sabada bumbu geus jadi, tambahkeun bonténg anu geus di teukteukan biasana jadi wangun pasagi.[4]

  • Karédok biasana dihidangkeun dina coétna kénéh, bahan karédok ogé disaluyukeun jeung pangabutuh teu matok jiga resep nu dipedar saméméhna.[4].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c Tim, Dapur Demedia; Lianti Y (2007). Aneka Masakan Sunda. Jakarta: DeMedia. p. 6. ISBN 9789791471015.  (disungsi 16 Désémber 2020)
  2. a b Resep Karedok(diakses 18 Oktober 2011)
  3. [Hidayat,Rahmat Taufik, Spk. 2007 .Peperenian Urang Sunda. Bandung: Kiblat Buku Utama kaca 46]
  4. a b c d e f g h i j Dari Dapur Sunda:Karedok(diakses 18 Oktober 2011)
Nulis.jpg