Gula beureum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Gula Beureum

Gula beureum nyaéta sebutan umum pikeun gula kawung jeung gula kalapa, alatan bahan dijieunna ieu gula, boh kembang kalapa boh kembang kawung. Ieu gula beureum gé dipikawanoh ku sebutan gula Jawa. Warnana coklat semu beureum, biasana leuwih mindeng dipaké pikeun samara. Unggal poé, pankréas anu normal sanggup ngarobah 90 gram (kira-kira 9 séndok dahar) gula beureum jadi énergi. Lamun dibandingkeun, gula beureum mangrupa gula anu leuwih hadé pikeun kaséhatan lamun dibandingkeun jeung gula bodas atawa gula batu.[1]

Nurutkeun élmu kadokteran Tiongkok, gula beureum sipatna haneut, rasana amis, mibanda éfék nambahan darah, nguatkeun limpa, ngahaneutkeun lambung, ngurangan nyeri, ngaktifkeunn perédaran darah. Serapan pikeun manula nu geus kolot pikeun multivitamin sarta mikronutrién lila-kalilaan ngurangan, leuwih hadé sapopoé dipinuhan dina kadaharan, pikeun ngajaga pungsi métabolisme sarta ngalambatkeun penuaan.[2]

Gula beureum cocog pikeun kabéh jelema. Gula beureum nyaéta gula garihal anu acan dilemeskeun, loba ngandung vitamin sarta mineral. Umumna jalma-jalma miboga anggapan, gula beureum cocog pikeun wanoja anu kakara ngababarkeun sarta ménstruasi anu henteu teratur. Tapi, sabenerna gula beureum leuwih cocog pikeun manula, utamana manula anu fisikna lemah sarta manula anu anyar pulih tina gering parna.[2]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)[1](diakses tanggal 14 november 2011)
  2. a b (id)[2](diakses tanggal 15 november 2011)
Foodlogo2.svg