Cabé beureum

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cabé beureum
Cabé beureum
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae

Cabé beureum nyaéta pepelakan anu kaasup ka dina kulawarga pepelakan Solanacéae.[1] Pepelakan anu buahna lada ieu dipaké sacara lega minangka samara masakan di sakumna dunya.[1] Spesies pepelakan cabé anu pang mindeng dipaké ngawengku Capsicum annum, Capsicum frutescens, Capsicum chinense, Capsicum pubescens, sarta Capsicum baccatum.[1] Cabé beureum miboga sanyawa kimia anu dingaranan capsaicin (8-methyl-n-vanillyl-6-nonenamide).[1] Sajaba ti éta, kaeusi ogé sagala rupa sanyawa anu jiga kalayan capsaicin, anu dingaranan capsaicinoids.[1] Cabé beureum miboga vitamin C dina jumlah badag, ogé ngandung karoten (pro vitamin A). Kandungan kadua zat ieu henteu jida dina cabé anu boga warna konéng sarta héjo.[1] Cabé ogé mibanda mangpaat pikeun kaséhatan awak, di antarana nyaéta:Capsaicin, sanggup maéhan sél kanker dina beurit percobaan di laboratorium.[1] Panalungtikan panganyarna nétélakeun yén capsaicin bisa nurunkeun beurat awak dina jelema anu nalangsara obesitas.[1] Capsaicin dipaké pikeun maéhan sél-sél syaraf dina pankréas .[1] Kadaharan anu ngandung cabé beureum bisa nyingkahan prosés lumangsungna mamala panyakit kardiovaskular.[1] Cabé beureum dianggap bisa ngadalikeun pencemaran mikroba dina kadaharan .[1] Sawatara panalungtikan ngomong yén capsaicin mibanda mangpaat panangtayungan anti ulcer dina lambung anu ka infeksi bakteri H. pylori.[1] Cabé beureum mangrupa salah sahiji komuditas sayuran nu loba dikembangkeun ku patani di Indinesia sabab mibanda harga anu kawilang mahal, cabé beureum miboga mangpaat anu loba tapi cabé beureum ulah didahar loba teuing sabab bisa nyababkeun nyeri lambung.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l (id)Cabai merah (diaksés tanggal 31 Oktober 2011)
  2. (id)[Pestisida Nabati Ramuan dan Aplikasi. Penebar Swadaya.Jakarta 2002. ]

Kardinan.


Nulis.jpg