Saladah cai

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Selada Air
Nasturtium lvs.jpg
Nasturtium microphyllum, Selada Air
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spesies

Nasturtium microphyllum (Boenn.) Rchb.
Nasturtium officinale W.T. Aiton

Saladah cai (Nasturtium officinale, N. microphyllum; saméméhna Rorippa nasturtium-aquaticum, R. microphylla) nyaéta tutuwuhan cai anu asalna tina kulawarga Brassicaceae. Saladah cai gancang ngarekahan, hirup disisi cai utamana cai anu palid tur hérang.[1] Saladah cai dimangpaatkeun pikeun lalab jeung bahan sayuran.[2] Ieu tutuwuhan lain pituin ti nagara urang, tapi ti wewengkon Éropa jeung Amérika.[1]

Mangpaat jeung kandungan kimia[édit | édit sumber]

Sagigireun dimangpaatkeun pikeun lalab jeung sayureun, saladah cai dipikanyaho mibanda kandungan sulfur, nitrogen, jeung yodium. Saladah cai anu dikonsumsi gedé mangpaatna pikeun mersihan getih dina awak sagigireun éta mangrupa tonic pikeun ngubaran gangguan liver jeung ginjal.[3]

Saladah cai mibanda asam folat, mangpaat pikeun ngurangan risiko spina bifida ka jabangbayi ogé ngaronjatkeun katahanan sistim saraf jeung sél getih ka indung jeung anakna.[4] Di Nagara Éropa, saladah cai geus ngabantu ngurangan risiko panyakit anu bahaya kayaning : jantung, stroke, katarak jeung rupa-rupa kangker.[4][5]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Haryano, Eko; Dan kawan-kawan (2010). Sawi & Selada. Jakarta: Niaga Swadaya. p. 26. ISBN 9789794892541. 
  2. Good, Peter Peyto; - (1854). The Family Flora and Materia Medica Botanica: Containing the Botanical Analysis, Natural History, and Chemical and Medical Properties and Uses of Plants, Volume 1. Jakarta: Good. p. 2. 
  3. Swadaya, Niaga; - (2010). Sayur dan Bumbu Dapur Berhasiat Obat. Jakarta: Niaga Swadaya. p. 68. ISBN 9789790023758. 
  4. a b Selby, Anne; - (2010). The Family Flora and Materia Medica Botanica: Containing the Botanical Analysis, Natural History, and Chemical and Medical Properties and Uses of Plants, Volume 1. Jakarta: Esensi. p. 112. ISBN 9789797810818. 
  5. Gramedia, Kelompok; Dan kawan-kawan (2014). Agar Otak Sehat. Jakarta: Elex Media Komputindo. p. 123. ISBN 9786020209357. 

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Citakan:Tumbuhan-stub

Emoji u1f604.svg