Kurikulum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Struktur Kurikulum SMP di Indonésia

Kurikulum nyaéta saperangkat rarancang jeung aturan ngeunaan tujuan, eusi, jeung bahan pangajaran sarta cara anu digunakeun pikeun padoman nyalagarakeun kagiatan diajar pikeun ngahontal tujuan atikan anu geus ditangtukeun.[1]

Ngamekarkeun kurikulum dipilampah kalawan gugon tuhon kana standar nasional pendidikan pikeun ngawujudkeun tujuan pendidikan nasional.[1]

Kurikulum dina unggal jenjang jeung jenis atikan dimekarkeun kalawan prinsip divérsifikasi saluyu jeung satuan pendidikan, poténsi daérah, jeung pamilon atikan (peserta didik).[1]

Raraga dasar kurikulum nyaéta rambu-rambu anu ditetepkeun dina aturan pamaréntah pikeun dijadikeun padoman dina nyusun KTSP (Kurikulum Tingkat Satuan Pendidikan) jeung silabus na dina unggal satuan pendidikan.[2]

Kurikulum pikeun jenis pendidikan umum, kajuruan, jeung husus dina jenjang pendidikan dasar jeung menengah ngawengku:

  1. kolom mata pelajaran agama jeung ahlak mulya; [2]
  2. kolom mata pelajaran kawarganagaraan jeung kapribadian; [2]
  3. Kolom mata pelajaran élmu pangaweruh jeung téknologi; [2]
  4. Kolom mata pelajaran éstétika; [2]
  5. Kolom mata pelajaran jasmani, olahraga, jeung kaséhatan. [2]

Jero jeung legana eusi kurikulum dina unggal satuan pendidikan ébréh dina kompeténsi dina unggal tingkat jeung/ atawa seméster saluyu jeung standar nasional pendidikan. [2]

Katangtuan ngeunaan jero jeung legana eusi kurikulum dimekarkeun ku BSNP (Badan Standar Nasional Pendidikan) jeung ditetepkeun ku Peraturan Menteri. [2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Undang-undang Republik Indonesia Nomor 20 Tahun 2003
  2. a b c d e f g h Peraturan Pemerintah Nomor 19 Tahun 2005