Obrolan pamaké:Kumincir

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Obrolan pamaké:Kandar)
Luncat ka: pituduh, paluruh

Arsip (-2009)


É, é[édit sumber]

Assalam, Kang damang? Mudah-mudahan. Puguh badé tumaros, ari kapungkur mah upami ngédit téh aya pilihan karakter é, É sareng sanés-sanésna deui. Naha kamana nya? ngahaja dipiceun atanapi margi aya perobihan sistem? Kumaha upami dipecenghulkeun deui. Teu kedah seueur-seueur, nu penting aya sabangsaning e wae. Hatur nuhun. Hv a nice day --Tedi (sawala) 19:01, 9 April 2010 (UTC)

Dina tampilan beta mah aya keneh, tapi bieu nyobaan bari teu asup log memang teu aya nya... Duh, nu apal urusan nu karieu mah kang Iwan. Ke uang cobi taroskeun ka nu sanes... :P --kandar (sawala) 06:37, 13 April 2010 (UTC)

Penutur asli[édit sumber]

Hoyong nanya Kang, naon teh basa Sundana "penutur asli"? Hatur nuhun, Naval Scene (sawala) 10:35, 9 Juni 2010 (UTC)

oh iya, di babel oge kuduna diganti. 'penutur asli' kadang disundakeun jadi 'panyatur asli' atawa 'panyatur tulén', kuring mah milih 'panyatur tulén'. --kandar (sawala) 08:12, 10 Juni 2010 (UTC)
Okey, nuhun Kang. Ayeuna jadi bisa dibédakeun antara "pamaké" (user) jeung "panyatur tulén" (native speaker). Salam, Naval Scene (sawala) 11:47, 13 Juni 2010 (UTC)

Wah hatur nuhun balik, kang. Jadi éra yeuh, eta mah ngan kontribusi saeutik waé (stub). Tapi lamun nulis abdi sieun salah, soalna teu béntés Basa Sunda. Salam, Naval Scene (sawala) 06:21, 15 Juni 2010 (UTC)

Mata uang[édit sumber]

Kang, ari "mata uang" (currency) teh aya basa sundana nu alus, teu? Nuhun, Naval Scene (sawala) 02:52, 2 Juli 2010 (UTC)

Dina kamus mah teu aya sundana, disebutkeun sarua 'mata uang'. --kandar (sawala) 03:18, 2 Juli 2010 (UTC)

Tanya saja[édit sumber]

Maaf, kalau saya tak bisa berbahasa Sunda. Saya hanya ingin tanya, apa arti dari "Séké sélér" dan "Sementawis"? Hatur nuhun! Ezagren (sawala) 15:32, 14 Juli 2010 (UTC)

'séké' = siki (biji); 'sélér' = sulur (tunas baru/muda). Istilah 'séké-sélér' dapat juga diartikan keturunan, kebangsaan.
'samentawis' = sementara. --kandar (sawala) 05:53, 15 Juli 2010 (UTC)

Translation[édit sumber]

Hello! can you please create this article Selena on this wiki? please and thank you! (en:Selena, the English version). AJona1992 (sawala) 18:25, 14 Juli 2010 (UTC)

Kok, minta dibikini? Kenapa tak bikin saja sendiri? Ezagren (sawala) 01:36, 16 Juli 2010 (UTC)
Alasan paling logis ya karena sebagai fans berat Selena, AJona1992 ingin agar Selena dikenal semua orang, namun dia sendiri gak bisa basa Sunda. Sorry, AJona1992. At this moment, Selena is not in my priority list. --kandar (sawala) 04:18, 16 Juli 2010 (UTC)
Untung saja Mas Kandar tak memenuhi permintaannya, soalnya hanya membuatnya terkenal saja. Sebenarnya WBSunda juga pernah dimintai juga untuk menerjemahkan artikel. Contoh: Garéja Yésus Sajati (supaya Gereja Yesus Sejati lebih dikenal) dan Kurów (supaya desa ini lebih dikenal) dan menjadi artikel dengan versi bahasa terbanyak. Banyak Wikipedia bahasa baru yang terjebak di Inkubator disuruh bikin 2 artikel di atas dan mau saja. Ezagren (sawala) 11:47, 17 Juli 2010 (UTC)
Ya gitu deh. Heheh... --kandar (sawala) 08:55, 19 Juli 2010 (UTC)

Logo WBSunda[édit sumber]

(Maaf, lagi2 tak berbahasa Sunda). Oya, Kang, siapa yang buat logo Wikipedia Sunda? Kalau boleh usul, mungkin Logo WBSunda diganti jadi Aksara Sunda saja. Ezagren (sawala) 12:28, 19 Juli 2010 (UTC)

Maunya sih begitu, sekalian ganti ama logo baru yg pake svg itu. Cuma kemarin2 saya coba2 edit di inkscape, berhubung baru belajar, belum bisa... heuheu --kandar (sawala) 07:22, 21 Juli 2010 (UTC)

111.94.175.48[édit sumber]

Kang, kabéh gawénana 111.94.175.48 vandalisme. Nurutkeun kuring da manéhna kudu diblok atawa dibéré peringatan. Naval Scene (sawala) 05:27, 11 Agustus 2010 (UTC)

Punten yeuh nuju teu kasiwer ngawiki. Alamat IP dimaksad kanggo samentawis dipeungpeuk saminggu. Nuhun, Kang Naval. --kandar (sawala) 08:24, 11 Agustus 2010 (UTC)
Okeh Kang, sip! Naval Scene (sawala) 05:18, 16 Agustus 2010 (UTC)
Hiks, manéhna balik deui lampah vandalna. Naval Scene (sawala) 12:06, 19 Agustus 2010 (UTC)
Cobaan peungpeuk sabulan. :P --kandar (sawala) 07:33, 25 Agustus 2010 (UTC)

Artikel nu kudu dirapihkeun[édit sumber]

Di artikel Biografi bahasa Sunda pahlawan Indonésia, kabéh eusina maké basa Indonésia. Ditambah deui euweuh réferénsi jeung catetan kakina pisan. Judulna ogé maké hurup leutik jeung artikelna kurang rapih. Kumaha éta téh, Kang? --Maung Bandung (sawala) 08:09, 24 Agustus 2010 (UTC)

Kuring usul sangkan dihapus waé. Nu nulis ngahaja nyieun artikel anu henteu luyu, hartina manéhna ngahaja ngalakonan vandalisme. Naval Scene (sawala) 09:16, 24 Agustus 2010 (UTC)
Tos dihapus. Nuhun. --kandar (sawala) 07:56, 25 Agustus 2010 (UTC)

Biologi[édit sumber]

Kang Kandar, tulung lamun aya wayah dipariksa artikel ieu. Hésé pisan, yeuh. Hatur nuhun nya. :) Naval Scene (sawala) 12:51, 30 Séptémber 2010 (UTC)

Heug... Nuhun.--kandar (sawala) 09:37, 4 Oktober 2010 (UTC)

Dirgantara?[édit sumber]

Sampurasun, kang! Ari tarjamahannana id:Dirgantara naon nya? Dirgantara wéh kitu? atawa naon? hatur nuhun Seyoru | lén 06:42, 4 Juli 2011 (UTC)

Rampes!!! Ceuk uing mah samikeun we 'dirgantara'. Nuhun --kandar (sawala) 07:45, 4 Juli 2011 (UTC)

Ari id:Maskapai penerbangan naon? Maskapai pangapungan atawa Maskapai dirgantara? Seyoru | lén 11:29, 5 Juli 2011 (UTC)

ah aing mah ni nu hararese nanya teh... heuheu... kumaha mun 'maskapé penerbangan'? Sabisana we heula, ke mun geus aya istilah bakuna kari dipindahkeun, hahahah. Kudu motekar... --kandar (sawala) 02:46, 6 Juli 2011 (UTC)

oh kitu nya, sip dah kang! Seyoru | lén 07:40, 6 Juli 2011 (UTC)

Kazastan???[édit sumber]

Naha atuh dipindahkeun? Pan ngaran aslina mah bangsa Kazakh basana gé basa Kazakh. kunaon jadina kh-na leungit? Mun ceuk kuring mah, rék naon ogé éjahanna, tetep wéh Kazakh. Engké Nagorno-Karabakh jadi Nagrno-Karaba kitu? Abkhazia jadi Abazia? Sakalian atuh Nakhichévan jadi Naiévan. Symbol oppose vote.svg Teu satuju ngeunaan ieu kuring. Seyoru | lén 12:05, 13 Séptémber 2011 (UTC)

Ieu ogé! Aya naon sih ieu? Zimbabwé nu benerna Imbabwé nya? Ogé Ubékistan? Aragosa? Ambia? Pan geus terang, dina nami aslina gé, Кыргыз Республикасы (Kyrgyz Respublikasy), atawa nu Rusiana, Кыргызская республика Seyoru | lén 12:10, 13 Séptémber 2011 (UTC)
Pikeun kuring nu letahna Sunda, Kazakhstan cukup dibaca Kazastan, Kyrgyztan cukup dibaca Kirgistan. Orang bule sah-sah saja nyebut Ibnu Sina jadi Avicenna, Salahuddin jadi Saladin. Kenapa orang Sunda nggak boleh? Nuhun protesna. --kandar (sawala) 06:33, 14 Séptémber 2011 (UTC)

Avicenna meureun aya pakaitna jeung Abi (bin, Ibnu) Ibnu? Abi. Abi -> Avi Sina -> Sena -> Sén(n)a. Salahuddin, -u/h- dina basa, bisa teu disebutkeun, kawas dina basa Jepang, contona Arimasu dibacana Arimas. Jadina, éta téh masalah logat, nu masih aya pakaitna jeung kecap aslina. Ngeunaan -stan ieu, nu kuring permasalahkeun di dinya, éta kh-na téh ka mana. z na ka mana? Ari khusus tiasa jadi husus. Ziarah tiasa jadi jiarah. Konsonan nu gampang leungitna mah, dina penyerapan bahasa biasanya h (halus -> alus) dan mungkin y, itupun y dapat menjadi j atau i. Untuk huruf apalagi diftong konsonan kuat, saya jarang mendengar kasusnya. A dan I bisa jadi E begitupun sebaliknya. A dan U bisa menjadi O begitupun sebaliknya. Kh mungkin menjadi Ch/H/K, alih-alih hilang. Z mungkin menjadi S/J/huruf lain di bangsa S. Lamun, Kirgizstan memang mungkin benarnya pakai i. Karena hurufnya Ы. Bukan Й. Jadi saya bingung terhadap apa yang saya dapatkan dari WBI.

Kalau anjeun bersikeras dengan pendapat Anda, since Je ne parle pas le Sundanais comme ma langue maternelle. Saya hanya minta agar citakan-citakan yang mengandung Kazakhstan dan sebagainya diubah ke yang Anda maksud, saya masih bingung di artikel negara-negara Eropa. Hatur Nuhun. Seyoru | lén 12:13, 14 Séptémber 2011 (UTC) Gapai WBS 30.000 artikel!

Sibuk :D[édit sumber]

Kang, lagi sibuk mindah mindahin Nama Artikel ya??

hehehehe...


D

 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 16:43, 22 Séptémber 2011 (UTC)

Citakan:Infobox Country[édit sumber]

Kang, dina artikel ieu, kunaon nya largest_city-na jadi Largest kota sanés Kota panggedéna? Saya lihat di contoh penggunaannya di halaman citakan tersebut (kan ada contoh penggunaanya terhadap Kamerun), bisa muncul Kota panggedéna. Di sini kok gak? Kenapa ya? Seyoru | lén 6 Oktober 2011 08.50 (UTC)

Sorry, I missed the translation. It's done! --kandar (sawala) 6 Oktober 2011 09.47 (UTC)

Lambang[édit sumber]

SundaneseScriptWikipediaLogo.png
Mangga dipariksa

gentos nami pamake[édit sumber]

punteeen Kang.. abdi hoyong gentos nami pamaké, méh teu formil teuing, janten A.R Bontotz wae.. nuhuuun :) Insya Alloh kapayunna mayeng nyerat didieu.. SU05Anisa (sawala) 24 Désémber 2011 03.31 (UTC)

Fix gentos sandiasma[édit sumber]

hehehehe.. saparantos diemut deui, gentos na ngangge A.R Dipusparaga Insya Alloh panceg moal gentos2..hahaha SU05Anisa (sawala) 28 Désémber 2011 09.11 (UTC)

Hoyong gentos Sandiasma[édit sumber]

Akaaaaang kumi... abdi hoyong gentos sandiasma janten Dena Setiawan. Punten, nuhun sateuacanna ^^.

SU15Dena (sawala) 1 Januari 2012 15.15 (UTC)

Username rename request: White Cat -> とある白い猫[édit sumber]

I'd like to request a username rename per SUL. -- Cat chi? 19 Pébruari 2012 13.26 (UTC)

Citakan:Artikel petingan/Maret 2012 & Citakan:Gambar petingan/9 2012[édit sumber]

Kang Kandar, dua citakan petingan kanggo bulan ieu can aya... ilham_noer1 (sawala) 3 Maret 2012 15.23 (UTC)

Permohonan Bot[édit sumber]

Mas, saya mengajukan permohonan status BOT untuk Bot yang saya gunakan, mohon diperiksa di halaman ini. Salam. Riemogerz (sawala) 29 Méi 2012 16.34 (UTC)

Renaming request[édit sumber]

Hello. I request renaming my two following accounts:

  • محمد الجداوي → Avocato
  • GedawyBot → AvocatoBot

Confirmation link: [1]. Reason: Privacy reasons. Please note: You may found the destination accounts (Avocato & AvocatoBot) already exist, I created these new accounts here automatically by mistake (self-created), and I own them (see here and here). Thanks in advance.--M.Gedawy 9 Agustus 2012 23.08 (UTC)

[édit sumber]

hi,
I just wanted you to know there is a new logo for this wiki and you haven't updated it yet, it is located at File:Wikipedia-logo-v2-su.png, to update it save the file to your computer and uplaod the image locally as File:Wiki.png (reply here TheChampionMan1234 (sawala) 26 Oktober 2012 05.33 (UTC)

SUL account usurpation[édit sumber]

I'm user de:Benutzer:Spischot and use this name as global account, see de:Spezial:Verwaltung_Benutzerkonten-Zusammenführung/Spischot. To complete my SUL I'd like to usurp the account Pamaké:Spischot who has no edits.

I raised the request first on meta:Steward_requests/SUL_requests#Spischot where I've been told to ask you here. --217.224.51.229 1 Méi 2013 04.10 (UTC)

Done, see meta:Steward_requests/SUL_requests#Spischot. --Spischot (sawala) 12 Méi 2013 05.00 (UTC)

Forced user renames coming soon for SUL[édit sumber]

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 3 Méi 2013 17.14 (UTC)

Forced user renames coming soon for SUL[édit sumber]

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 3 Méi 2013 17.14 (UTC)

Forced user renames coming soon for SUL[édit sumber]

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 3 Méi 2013 17.14 (UTC)

Darkicebot[édit sumber]

Could you please remove the bot flag from my bot, User:Darkicebot? It will not be active. Thanks, Razorflame (sawala) 25 Juli 2013 01.37 (UTC)

Done. --kandar (sawala) 25 Juli 2013 04.14 (UTC)

Usul calon pengurus baru[édit sumber]

(Disalin ti Wikipedia:Sawala/Arsip/2012#Usul calon pengurus baru. Hapunten upami telat ieu téh, tos lami, Kang diusulkeunana. Kuring téh karak terang kana sistem sysop di Wikipedia.) Punten, kuring teu bisa ngobrol basa Sunda. Jadi basa Indonesia, ya!

Saya ingin mengusulkan pamaké:Sersan Mayor Kururu untuk menjadi pengurus di WB Sunda. Saya lihat ia cukup aktif dan bisa membantu dalam mematroli WB Sunda dengan peralatan pengurus. Selain itu, saya jarang lihat pengurus yang aktif di sini. Ezagren (sawala) 12 Juni 2012 07.59 (UTC)

Satuju[édit sumber]

  • Kuring teh satuju atuh...
Aris riyanto (sawala) 11 Juli 2012 01.49 (UTC)

Teu satuju[édit sumber]

Komentar[édit sumber]

Kumaha, Kang? Seyoru | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 5 Agustus 2013 22.07 (UTC)

Sersan Mayor Kururu Tos diangkat jadi Kuncén. Wilujeng & mangga dilajeng... --kandar (sawala) 26 Agustus 2013 07.50 (UTC)

Hatur nuhun pisaaaaaan nya, Kang. :) Seyoru | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 27 Agustus 2013 06.01 (UTC)
Semoga tambah rajin... --kandar (sawala) 27 Agustus 2013 07.41 (UTC)

Status Admin Anda[édit sumber]

(this message in English and other languages)

Halo. Saya adalah seorang pengurus. Sebuah kebijakan yang baru mengenai penghapusan "hak-hak khusus" (administrator, birokrat, dll) baru-baru ini telah diterapkan melalui kesepakatan bersama. Menurut kebijakan ini, para pengurus melakukan peninjauan atas kegiatan para administrator dari wiki yang tidak memiliki kebijakan ketidak-aktifan.

Anda telah memenuhi kriteria ketidakaktifan (tidak melakukan edit dan tidak ada catatan tindakan selama 2 tahun) pada su.wikiquote & su.wiktionary, dimana anda berperan sebagai seorang administrator. Karena su.wikiquote & su.wiktionary tidak memiliki proses peninjauan atas hak-hak administrator, maka proses global yang diberlakukan.

Jika ingin mempertahankan hak-hak anda, anda harus menginformasikan kepada komunitas anda bahwa pengurus telah mengirim informasi mengenai ketidak-aktifan anda untuk ditindaklanjuti. Berdasarkan pembahasan komunitas tersebut, jika komunitas berkehendak agar anda mempertahankan hak-hak anda tersebut, harap dapat menghubungi para pengurus melalui m:Stewards' noticeboard, dimana keinginan komunitas dapat disampaikan, dan menunjukkan tindakan yang berkesinambungan dalam rangka mempertahankan hak-hak tersebut.

Para pengurus akan mengevaluasi tanggapan-tanggapan yang masuk. Jika tidak terdapat tanggapan apapun dalam waktu satu bulan, maka kami akan segera mencabut hak-hak administratif anda. Jika ada keraguan, kami akan mengevaluasi tanggapan yang masuk dan mengambil keputusan mengacu pada komentar dan tinjauan komunitas. Jika anda memiliki pertanyaan, harap dapat menghubungi kami melalui m:Stewards' noticeboard.

Hormat kami, --MF-Warburg (sawala) 14 Oktober 2013 02.46 (UTC)

Usurpation request[édit sumber]

Hello, I want to usurp the account named User:Fauzan on suwiki to complete SUL login unification. My home wiki is enwiki.

Sorry for writing in English! Thanks 117.198.74.221 22 Maret 2014 07.31 (UTC)

Request for username change : Hosiryuhosi -> Rxy[édit sumber]

Hello. Could you please change my username?

Usurp of User:Itti[édit sumber]

Hello Kandar, please rename User:Itti to allow a usurp of this unattached account and let the user to unify the global account. Thanks. 84.182.117.225 29 Maret 2014 15.29 (UTC)

Re:Dilajeng[édit sumber]

Atuda, ari tos macét téh kawas di Kadungora pas lebaran waé Kang. Tapi anggep wé kapiuhan wungkul Kang, ku kaos kaki ogé hudang. Teu hilap minal aidin wal faidzin nya. Hehe Tedi (sawala) 19 Agustus 2014 02.28 (UTC)

An important message about renaming users[édit sumber]

Dear Kandar, My aplogies for writing in English. Please translate or have this translated for you if it will help. I am cross-posting this message to many places to make sure everyone who is a Wikimedia Foundation project bureaucrat receives a copy. If you are a bureaucrat on more than one wiki, you will receive this message on each wiki where you are a bureaucrat.

As you may have seen, work to perform the Wikimedia cluster-wide single-user login finalisation (SUL finalisation) is taking place. This may potentially effect your work as a local bureaucrat, so please read this message carefully.

Why is this happening? As currently stated at the global rename policy, a global account is a name linked to a single user across all Wikimedia wikis, with local accounts unified into a global collection. Previously, the only way to rename a unified user was to individually rename every local account. This was an extremely difficult and time-consuming task, both for stewards and for the users who had to initiate discussions with local bureaucrats (who perform local renames to date) on every wiki with available bureaucrats. The process took a very long time, since it's difficult to coordinate crosswiki renames among the projects and bureaucrats involved in individual projects.

The SUL finalisation will be taking place in stages, and one of the first stages will be to turn off Special:RenameUser locally. This needs to be done as soon as possible, on advice and input from Stewards and engineers for the project, so that no more accounts that are unified globally are broken by a local rename to usurp the global account name. Once this is done, the process of global name unification can begin. The date that has been chosen to turn off local renaming and shift over to entirely global renaming is 15 September 2014, or three weeks time from now. In place of local renames is a new tool, hosted on Meta, that allows for global renames on all wikis where the name is not registered will be deployed.

Your help is greatly needed during this process and going forward in the future if, as a bureaucrat, renaming users is something that you do or have an interest in participating in. The Wikimedia Stewards have set up, and are in charge of, a new community usergroup on Meta in order to share knowledge and work together on renaming accounts globally, called Global renamers. Stewards are in the process of creating documentation to help global renamers to get used to and learn more about global accounts and tools and Meta in general as well as the application format. As transparency is a valuable thing in our movement, the Stewards would like to have at least a brief public application period. If you are an experienced renamer as a local bureaucrat, the process of becoming a part of this group could take as little as 24 hours to complete. You, as a bureaucrat, should be able to apply for the global renamer right on Meta by the requests for global permissions page on 1 September, a week from now.

In the meantime please update your local page where users request renames to reflect this move to global renaming, and if there is a rename request and the user has edited more than one wiki with the name, please send them to the request page for a global rename.

Stewards greatly appreciate the trust local communities have in you and want to make this transition as easy as possible so that the two groups can start working together to ensure everyone has a unique login identity across Wikimedia projects. Completing this project will allow for long-desired universal tools like a global watchlist, global notifications and many, many more features to make work easier.

If you have any questions, comments or concerns about the SUL finalisation, read over the Help:Unified login page on Meta and leave a note on the talk page there, or on the talk page for global renamers. You can also contact me on my talk page on meta if you would like. I'm working as a bridge between Wikimedia Foundation Engineering and Product Development, Wikimedia Stewards, and you to assure that SUL finalisation goes as smoothly as possible; this is a community-driven process and I encourage you to work with the Stewards for our communities.

Thank you for your time. -- Keegan (WMF) talk 25 Agustus 2014 18.24 (UTC)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Punten ah[édit sumber]

Kang Kumicir, kumaha damang? Mangga ditingali oleh-oleh ti Wikimania 2014 https://id.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kopi_darat/Wikimania_2014#Machine_aided_article_translation

Waktos abdi sampaikeun yen parantos aya mesin sarupa kanggo basa Sunda, yaktos Sabilulungan, eh si presenter teh naros apa tiasa nyambungkeun anjeunna ka programmer nu damel eta. Umpami Kang Kumicir kenal, tiasa dibantuan? Saha uninga tiasa midamel Indonesia-Sunda oge, ku kituna harepan urang kanggo nambahan artikel berkualitas ka wpsu tiasa langkung gampil kabiruyungan. Hatur nuhuuuun :-) Naval Scene (sawala) 3 Séptémber 2014 12.04 (UTC)

Pendak mah can kantos, tapi kapungkur mah kantos ngobrol di komunitas. Urang teraskeun di imel we nya. --kandar (sawala) 4 Séptémber 2014 02.36 (UTC)
Sip2, ditunggu waleranna. Salam, Naval Scene (sawala) 4 Séptémber 2014 06.33 (UTC)

Re: daptar judul[édit sumber]

Hapunten kang baru bales. Iya kang boleh juga kalau emang mau dibuat seperti itu. Oiya, gimana kang udah dipilih 1000 artikelnya? D'SpecialOne (sawala) 20 Séptémber 2014 22.15 (UTC)

Belum euy, lieur... --kumincir (sawala) 22 Séptémber 2014 04.37 (UTC)

Punten ah pangnambihankeun kecap di handapeun judul[édit sumber]

Kang, di handapeun judul, upami di enwiki sareng idwiki mah aya kecap : "Daripada Wikipedia" atanapai "Dari Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas" ... Punten atuh nu suwiki oge ditambihan : "Ti Wikipedia basa Sunda", sugan wae upami aya etaan mah, baris koordinat moal tabrakan sareng infoboxna (case : Eyjafjallajökull) ... Lieur Kang ngobrak-ngabrik common.css, common.js oge angger wae geuning --Tedi (sawala) 23 Séptémber 2014 09.04 (UTC)

Waaaah... Perkawis éta mah taluk, Kang... Teu ngartos pisan kedah di mana ngaropéana. :D --kumincir (sawala) 23 Séptémber 2014 10.59 (UTC)

Iihh, sugan teh simkuring wungkul ... tos ka MediaWiki, ka Meta, teu kapendak keneh eung --Tedi (sawala) 24 Séptémber 2014 00.49 (UTC)

Hatur nuhun Kang. (1) Tagline atos (2) Koordinat mah ku simkuring atos diperenahkeun (3) Tah hiji deui yeuh, kunaon navbox henteu mucunghul nya? Punten sakantenan haharewosan deui hehe --Tedi (sawala) 1 Oktober 2014 20.25 (UTC)
Navbox teh naon? hahahah... --kumincir (sawala) 2 Oktober 2014 02.28 (UTC)
Navbox teh kotak navigasi Kang. Nu biasana di palih handap kanggo daftar (nagara, kacamatan, organisasi, jsb. Nu sok aya navbar-an (nu aya tempo, sawala, edit). Kapungkur normal, tapi saprak digentos ku modul sareng diobrak-abrik deui citakanana, naha janten teu mucunghul ... Sok wae parios contona dina artikel Indonesia, kedahna di palih handap aya kotak navigasi, tapi janten kosong. Kitu Kang --Tedi (sawala) 8 Oktober 2014 09.22 (UTC)
Atos Kang rengse. Aya nu ngalereskeun ti enwiki. Nuhun --Tedi (sawala) 16 Oktober 2014 04.00 (UTC)
Sip atuh, abdi mah teu ngartos. Katambih saminggu ieu kurang jag2 deuih... :P --kumincir (sawala) 16 Oktober 2014 04.18 (UTC)
Euleuh kutan, sing enggal damang we atuh Kang. Punten teu tiasa ngalongok .. --Tedi (sawala) 17 Oktober 2014 02.57 (UTC)

Re: Re: 'from wikipedia...' under article titles[édit sumber]

Hello, in MediaWiki:Monobook.css you have:

/* Nembongkeun "Ti Wikipedia basa Sunda, ensiklopedi bebas" */
#siteSub {
    display: inline;
    font-size: 92%;
}

you should move that text to MediaWiki:Common.css and then MediaWiki:tagline should appear. --Nemo bis (sawala) 1 Oktober 2014 06.55 (UTC)

Done. Thanks a lot! --kumincir (sawala) 1 Oktober 2014 07.29 (UTC)

Ijin ngaganti kaca "Pitulung"[édit sumber]

Kang Kumi, nyungkeun ijin kangge ngaganti kaca Pitulung lantaran eusina rea keneh tutumbu dina basa Inggris. Ieu matak ngabingungkeun pamaké anyar anu dibéré pesen pangbagéa. Eusi kaca Pitulung diajukeun saperti kieu, anu luyu kana edisi tarjamah tina kaca anu sarua dina basa Indonesia & Inggris. --ilham_noer1 (sawala) 30 Oktober 2014 16.21 (UTC)

Ngahijikeun Anu Ganda[édit sumber]

Sampurasun, kang!
Ngeunaan artikel anu ganda, kumaha tah carana pikeun ngajabungkeun artikel anu ganda éta téh sangkan ngahiji? Nuhun pisan, hapunten pisan rumaos abdi mah heurin ku pangabisa.--Uchup19 (sawala) 11 Nopémber 2014 10.41 (UTC)

Kasus Otis mah kusabab masalah ejahan ngaran anu rupa-rupa versi. Anu tos aya, Oto Iskandar di Nata, sarua jeung cara tulis dina mata uang 20 rebu. Maksudna, eta ejahan tangtuna geus dikonfirmasi leres henteuna. Solusina, eusi artikel anu aya dina artikel sanesna dipindahkeun & disusun ulang pikeun ngeusian/ngalengkepan eusi artikel anu judulna leres. Kitu panginten. Mangga dicobi. --kumincir (sawala) 12 Nopémber 2014 02.41 (UTC)
Nambihan. Saatosna ditambihkeun atanapi disusun ulang, mangga alihkeun (redirect) ti Oto Iskandar Dinata ka Oto Iskandar di Nata supados teu aya nu nyerat ulang --Tedi (sawala) 12 Nopémber 2014 04.39 (UTC)
Aeh muhun, kaca Otto Iskandar Dinata dikosongkeun & dieusian ku "#ALIH [[Oto Iskandar di Nata]]" hungkul. Dilajeng. --kumincir (sawala) 12 Nopémber 2014 06.21 (UTC)
Hatur nuhun pisan ka séhu-séhu sadaya. Nembé parantos kang, mangga ditingal ka lokasi, nyuhunkeun cawadannana, rumaos seueur kénéh kakirang. --Uchup19 (sawala) 12 Nopémber 2014 09.40 (UTC)
Mangga dilajeng, urang hanca rereongan. Aya batur mah jadi resep & reugreug. --kumincir (sawala) 12 Nopémber 2014 10.22 (UTC)

Artikel nu dihapus[édit sumber]

Punten kang, numawi ngeunaan artikel Musik pan kantos didamelkeun nya, naha bet dihapus tah? pami ngawidian, bade dikeureuyeuh deui ku abdi. Panuhun --Uchup19 (sawala) 12 Nopémber 2014 12.13 (UTC)

Mangga bae, kapungkur dihapus kusabab eusina teu bener, ukur anu iseng. --kumincir (sawala) 13 Nopémber 2014 02.28 (UTC)
Siap kang...!--Uchup19 (sawala) 13 Nopémber 2014 05.23 (UTC)

Ngarapihkeun WBS[édit sumber]

Hampura kang sateuacanna,
Kuring boga kahayang, sangkan WBS téh katembongna rapih, numatak babaraha bagéan mah ku simkuring téh diropéa wé. Tapi nu alabatan lieurna nyaéta dina WBS téh masih kénéh loba nu kurangna, ogé babaraha citakan jeung kategorina masih kénéh can aya, pokona mah jadi siga benang pabeulit wéh lah.
Kira-kirana ceuk akang kudu ti béh mana yeuh ngaropéana sangkan WBS téh supaya écés katémbongna (siga WBI ning) :D Hatur nuhun kang. --Uchup19 (sawala) 17 Nopémber 2014 07.43 (UTC)

Sakadugana wéh, rieur da uing gé. Hahahah... Cobian papay ti kaca2 pitulung. --kumincir (sawala) 17 Nopémber 2014 07.51 (UTC)
sumuhun kang, asa ku acak adut kieu ieu téh héhéh. Kudu rada dinyaankeun ieu mah yeuh kang, da urang sunda téh loba, tapi lob anu can arapaleun kana WBS. Kumaha tah lamun nyonto ka WBI kang? --Uchup19 (sawala) 17 Nopémber 2014 08.12 (UTC)
Nyonto naonana? Mangga, cobi lalanyahan kumaha saéna. --kumincir (sawala) 17 Nopémber 2014 08.39 (UTC)
Susunanna nu malapah gedang kang.. --Uchup19 (sawala) 18 Nopémber 2014 01.19 (UTC)

Kopi Darat[édit sumber]

Kang Kumi, ari WBS kantos ngayakeun kopi darat acan? sigana perlu pisan ieu acara téh. --ilhamkang (sawala) 17 Nopémber 2014 18.54 (UTC)

leres kang, penting pisan étah, tapi istilah mendingan tong kopi darat Ngariung Mungpulung wé kang --Uchup19 (sawala) 18 Nopémber 2014 01.21 (UTC)
Kantos saurang dua urang mah, da jalmina ge mung sakitu2na, ongkoh deuih padumukanana pajauh. Kantos oge sosialisasi sababaraha kali, tapi tara nyanggut. Mangga bae pami aya rencana mah. --kumincir (sawala) 18 Nopémber 2014 02.30 (UTC)

Muat berkas ka mana?[édit sumber]

Kang Kumi, naha muatkeun berkas téh wajib kana Commons kitu? siga nu dipidangkeun dina ieu kaca Muat berkas. Tapi geuning aya ogé kaca husus kunjal data kanggo WBS dina Kunjal. Jadi mending nu mana? naha aya kawijakan anu nyababkeun ngamuat data kedah kana Commons? Padahal lamun aya wadahna dina konten lokal WBS mah, sigana mending ngokolakeun sacara mandiri waé kang. -ilhamkang (sawala) 30 Nopémber 2014 15.21 (UTC)

Kanggo umum mah di Commons bae, anu lokal mah kanggo anu darurat (mung kawenangan kuncen asana mah). --kumincir (sawala) 1 Désémber 2014 05.57 (UTC)
Sip. -ilhamkang (sawala) 2 Désémber 2014 02.20 (UTC)

Hoyong Pangpupuskeun[édit sumber]

Kang, hoyong pangpupuskeun artikel ieu. Teu paruguh gening. Punten ngabadéga. --Yusup_Ramdani  20 Désémber 2014 07.02 (UTC)

Sudut pandang[édit sumber]

punten pangersa, manawi ieu téh rada kapahung dina ngalihbasakeun kecap "Sudut pandang", kinten-kinten naon tah anu merenahna, Puseur Panitén, Titik Caturan, Juru Témbong, atawa Jihat Sawangan? punten ngabadéga --Yusup_Ramdani  23 Désémber 2014 09.33 (UTC)

'jihat'? --kumincir (sawala) 23 Désémber 2014 09.51 (UTC)
panginten kang Ilham langkung apal kana perkawis éta, larapanna dina sub kaca Pitulung:Eusi/Kawijakan jeung tetekon. --Yusup_Ramdani  24 Désémber 2014 09.56 (UTC)
Rupina puseur panitén atanapi jihat sawangan duanana tiasa dianggo. Ieu dua istilah téh mémang jarang dianggo, ngan pikeun para pamaca awam mah, sigana langkung gampang kahartos lamun maca puseur panitén baé. --ilhamkang (sawala) 24 Désémber 2014 14.22 (UTC)

Naros ah[édit sumber]

Kang, pami rujukan teu tiasa ngangge ti wikipedia sanes pan? :D A.R Dipusparaga (sawala) 5 Méi 2015 04.04 (UTC)

Pami aya mah ngarujuk ka rujukan anu dianggo dina Wikipedia anu dirujuk. Halah, pabeulit. Kitu we lah pokona mah. --kumincir (sawala) 5 Méi 2015 04.13 (UTC)
ahahha, muhun kitu Kang maksadna mah, pami langsung wikipediana diangge rujukan mah teu tiasa. Nuhun

A.R Dipusparaga (sawala) 5 Méi 2015 04.19 (UTC)

Mangga dilajeng, sing garetol, bilih diseuseulan ku ibu suri. Heuheu... --kumincir (sawala) 5 Méi 2015 04.21 (UTC)
muhun duh, inggis ah.. ahahaha A.R Dipusparaga (sawala) 5 Méi 2015 04.25 (UTC)

Format Tepas[édit sumber]

Kang, Abdi nyungkeun ijin kanggo ngarobih kaca Tepas. Digentosna ku kaca ieu.--ilhamkang (sawala) 2 Juli 2015 03.55 (UTC)

Di obrolan kaca Tepas, maksad teh. Heheh... Sae, mangga dilajeng. --kumincir (sawala) 2 Juli 2015 04.03 (UTC)

Sabanda:Ngajén Artikel Petingan[édit sumber]

Kang Kumi, luyu sareng diskusi dina Basecamp, ieu artikel kanggo dinilai hasil kelompok Pamaké:Uchup19.

Diantos hasilna, Kang. Nuhun. --ilhamkang (sawala) 3 Juli 2015 08.44 (UTC)

Nuhun, ngantosan artikel ti kelompok sanesna. --kumincir (sawala) 6 Juli 2015 03.13 (UTC)

Pamundut jadi kuncén[édit sumber]

Kang, kumaha carana jadi kuncén? Simkuring parantos ningali kaca pamundut jadi kuncén, tapi teu ngartos. A2613 (sawala) 31 Désémber 2015 23.11 (UTC) A2613 (sawala) 31 Désémber 2015 23.11 (UTC)

Bagea, Gan Ahmad. Maksudna kaca Wikipedia:Kuncén/Pamundut_jadi_kuncén? Upami minat jadi kuncén, mangga ajukeun di kaca 'Pamundut jadi kuncén' di bagian 'Pamundut'. Serat sandiasma anu diajukeun, ke bakal direspon ku nu sanes. Dilajeng. --kumincir (sawala) 4 Januari 2016 02.38 (UTC)
Hatur nuhun kang, simkuring parantos nyerat wasta simkiring di kaca bagéan pamundut. A2613 (sawala) 6 Januari 2016 10.13 (UTC)

Ulang tahun[édit sumber]

Kang, upami "ulang tahun" basa Sunda na naon? A2613 (sawala) 7 Januari 2016 12.38 (UTC)

Punten ngiring nimbrung, tiasa milangkala atanapi tepang taun @A2613 --A.R Dipusparaga (sawala) 7 Januari 2016 14.26 (UTC)
Kumaha upami "milad"? @A.R Dipusparaga, @Kumincir. A2613 (sawala) 8 Januari 2016 09.59 (UTC)
Tepang taun, tepung taun, milangkala(?), upami milad mah tina basa Arab. --kumincir (sawala) 8 Januari 2016 10.04 (UTC)
Satuju "tepang taun, tepung taun". Tiasa ogé "milangkala" (harti harfiah:'ngitung waktu'). Upami "milad" istilahna kirang umum, sabab biasana dipaké dina komunitas pasantrén, atanapi sabudeureunna. --ilhamkang (sawala) 9 Januari 2016 12.21 (UTC)

Uleman Panutupan Wiki Sabanda[édit sumber]

Kahatur
Kang Kumincir
Di Panglinggihan.

Sayembara nulis artikel Wiki Sabanda parantos lekasan. Hasilna seja diumumkeun dina acara panutupan anu disarengan ku pamasrahan hadiah ka para pinunjul. Kalintang bingahna upami Kang Kumincir tiasa ngaluuhan acara nu dimaksad, dina:

Dinten, ping: Kemis, 24 Maret 2016
Waktu: Tabuh 13.00-14.00
Tempat: Aula Perpustakaan Ajip Rosidi, Jl. Garut No. 2, Kota Bandung.

Diantos pisan kasumpingan Kang Kumincir dina waktosna. Hatur nuhun.
Cag.
ilhamkang (sawala) 17 Maret 2016 04.27 (UTC)

Manawi pareng, mudah2an teu aya pamengan. --kumincir (sawala) 17 Maret 2016 07.54 (UTC)

Translation[édit sumber]

Hello, could you please translate Automatic refresh (Pembaruan otomatis) to Basa Sunda? Thanks -XQV- (sawala) 13 Januari 2017 19.54 (UTC)

Ilham suggest "nganyarkeun sorangan". --kumincir (sawala) 16 Januari 2017 02.52 (UTC)

Gentos Sandiasma[édit sumber]

Sampurasun,

Kang punten abdi hoyong gentos sandiasma janten Uzi Bangke, tapi tipayun teh kantos ngadamel nganggo nami eta mung abi hilap deui pasword. Tiasa teu akun nu itu dihapus, teras nu ieu digentos janten Uzi Bangke.

Hatur nuhun Uzi herang (sawala) 17 April 2017 02.51 (UTC)

Akun lami teu tiasa dihirupkeun deui? Nyuhunkeun kecap sandi anyar? kumincir (sawala) 17 April 2017 03.35 (UTC)