Pamaké:Ilham.nurwansah/kotretan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wikipedia-logo-v2-200px-transparent.png

Wilujeng sumping di Wikipédia basa Sunda

énsiklopédi bébas dina basa Sunda!

Nepi ka danget ieu geus aya 59.729 artikel sarta 23.093 pamaké nu kadaptar

Biografi · Budaya · Géografi · Matematika · Élmu · Sajarah · Seni · Sunda · Téhnologi

Indéks abjad · Wawanohan · Nyieun rekening · Ngédit artikel · Sawala · Pitulung

You don't speak Sundanese?

Artikel Petingan[édit sumber]

Kadu (Durén)

Warna buahna béda-béda ti mimiti héjo semu konéng, sarta miboga wangun mimiti lonjong nepi ka buleud. Kulit buahna tapasan sarta beungeutna dipinuhan ku cucuk nu seukeut. Buah kadu ngaluarkeun ambeu anu nyegak sarta has. Bagian buah anu bisa didahar nyaéta pamungkus siki anu boga warna semu konéng, anu nangtayungan sikina. Réa jelema nganggap buah kadu minangka buah anu ngeunah. Tapi sawaréh deui henteu tahan ku ambeuna sarta nganggap ambeuna bau pisan.

Juli 2015:

NH-Pluto-color-NewHorizons-20150713.png

Keur lumangsung: Krisis hutang pamaréntah Yunani
Nu kiwari pupus: Satoru Iwata Omar Sharif Saud Al Faisal

MESSENGER - spacecraft at mercury - atmercury lg.jpg
   
Cepot in wayang golek form, 2015-05-14 03.jpg
Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 59.729 artikel anu dijieun. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik tumbu édit nu aya dina punclut unggal kaca. Mangga lenyepan pangwanohna atanapi tutorialna.

Gabung jadi kontributor

Geus gabung? Mangga asup log.

Nuvola filesystems www.pngUrang Sunda Ka Marana?
Butuh pisan pitulung yeuh, nu aub di Wikipédia Sunda kiwari ngan saeutik pisan. Nu jadi udagan ayeuna utamana ngumpulkeun artikel-artikel anu aya patula-patalina jeung Kasundaan

Text-x-generic with pencil-2.svgArtikel nu dipikabutuh
Réa kénéh artikel anu dipikabutuh dina Wikipédia téh. Hayu babarengan ngalengkepan artikel anu ditataan dina daptar ieu dihandap:

Coffee Cup.pngAgénda Panglawungan
Rencana patepung lawung:


Gambar Petingan[édit sumber]

Paus Pamaténi

Orcinus orca - Loro Parque 01.jpg






Orcinus orca (Linnaeus, 1758), Paus pamaténi; Loro Parque, Tenerife, Kapuloan Kanari, Spanyol.


Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Melayu • Minangkabau • Tétun

Leuwih ti 500.000 artikel: English • Deutsch • Français • Italiano • Polski • Español • Русский • 日本語 • Português

Daptar lengkep – Koordinasi multibasa
Wikimedia-logo.svg

Wikipédia dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak:

Tingali ogé kaca ieu dina Aksara Sunda