Tepas/Aksara Sunda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Aksara Sundana henteu némbongan? Klik di dieu.

ᮝᮤᮜᮥᮏᮨᮀ ᮞᮥᮙ᮪ᮕᮤᮀ ᮓᮤ ᮝᮤᮊᮤᮕᮦᮓᮤᮃ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ, ᮆᮔ᮪ᮞᮤᮊᮣᮧᮕᮦᮓᮤ ᮘᮦᮘᮞ᮪ ᮓᮤᮔ ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ
ᮔᮨᮕᮤ ᮊ ᮓᮍᮨᮒ᮪ ᮄᮉ ᮌᮩᮞ᮪ ᮃᮚ 39.604 ᮃᮁᮒᮤᮊᮨᮜ᮪ ᮞᮁᮒ 20.114 ᮕᮙᮊᮦ ᮔᮥ ᮊᮓᮕ᮪ᮒᮁ



ᮞᮥᮔ᮪ᮓ · ᮘᮥᮓᮚ · ᮆᮜ᮪ᮙᮥ ᮘᮥᮙᮤ · ᮞᮏᮛᮂ · ᮠᮤᮛᮥᮕ᮪-ᮠᮥᮛᮤᮕ᮪ · ᮙᮒᮨᮙᮒᮤᮊ · ᮆᮜ᮪ᮙᮥ · ᮙᮞᮛᮊᮒ᮪ · ᮒᮦᮂᮔᮧᮜᮧᮌᮤ

ᮄᮔ᮪ᮓᮦᮊ᮪ᮞ᮪ ᮃᮘ᮪ᮏᮓ᮪ · ᮞᮓᮚ ᮊᮎ · ᮊᮒᮨᮌᮧᮛᮤ ᮞᮤᮀᮊᮨᮒ᮪ · ᮊᮎ ᮃᮑᮁ · ᮊᮎ ᮠᮩᮘᮩᮜ᮪ · ᮓᮕ᮪ᮒᮁ ᮄᮞ᮪ᮒᮤᮜᮂ
ᮝᮝᮔᮧᮠᮔ᮪ · ᮑᮤᮉᮔ᮪ ᮛᮨᮊᮨᮔᮤᮀ · ᮍᮦᮓᮤᮒ᮪ ᮃᮁᮒᮤᮊᮨᮜ᮪ · ᮞᮝᮜ · ᮕᮤᮒᮥᮜᮥᮀ

Cscr-featured.png ᮃᮁᮒᮤᮊᮨᮜ᮪ ᮕᮨᮒᮤᮍᮔ᮪
Siberian Tiger by Malene Th.jpg
Lodaya lolobana hirup di leuweung jeung tatar jukut (nu luyu pikeun kamuflasena). Ti antara sakabéh ucing badag, ukur lodaya jeung jaguar nu bisaan ngojay, sakumaha urang biasa manggihan lodaya keur ngojay di situ atawa wahangan. Lodaya ilaharna moro sorangan, mangsa utamana hérbivora sedeng kayaning uncal, mencek, jeung bagong. Sigana ukur manusa nu mangrupa prédator lodaya, nyaéta dina raraga moro jeung pikeun ngarah kulit, sihung, jeung siritna, nu ceuk sakaol, padahal teu bener, mangrupa afrodisiak. Alatan ruksak habitatna jeung diboro, populasi lodaya beuki nyirorot antukna asup kana daptar spésiés nu kaancam punah. Lodaya mangrupa salah sahiji sato nu aya dina punclut ranté dahareun.

Salengkepna...

   
Commons-logo.svg ᮌᮙ᮪ᮘᮁ ᮕᮨᮒᮤᮍᮔ᮪
Jukut kapas (Eriophorum angustifolium) dina cadas granit
Jukut kapas (Eriophorum angustifolium) tumuwuh dina cadas granit di Ålevik, Lysekil, Swédia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Wikipedia-logo.png ᮝᮤᮊᮤᮕᮦᮓᮤᮃ ᮓᮤᮔ ᮘᮞ ᮞᮦᮏᮦᮔ᮪

ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ ᮏᮝᮤ ᮘᮑᮥᮙᮞᮔ᮪ ᮘᮥᮌᮤᮞ᮪ ᮙᮨᮜᮚᮥ ᮃᮎᮦᮂ ᮘᮔ᮪ᮏᮁ ᮒᮦᮒᮥᮔ᮪

ᮓᮕ᮪ᮒᮁ ᮜᮨᮀᮊᮨᮕ᮪ – ᮊᮧᮇᮁᮓᮤᮔᮞᮤ ᮙᮥᮜ᮪ᮒᮤᮘᮞ
Wikimedia-logo.svg ᮕᮢᮧᮚᮦᮊ᮪ ᮞᮝᮁᮌᮤ

ᮝᮤᮊᮤᮕᮦᮓᮤᮃ ᮙᮍᮢᮥᮕᮊᮩᮔ᮪ ᮠᮤᮏᮤ ᮆᮔ᮪ᮞᮤᮊᮣᮧᮕᮦᮓᮤ ᮘᮦᮘᮞ᮪ ᮔᮥ ᮓᮤᮃᮞᮥᮂ ᮊᮥ ᮚᮚᮞᮔ᮪ ᮝᮤᮊᮤᮙᮦᮓᮤᮃ ᮒᮔ᮪ᮕᮘᮒᮤ ᮔᮥ ᮍᮏᮜᮔ᮪ᮊᮩᮔ᮪ ᮞᮘᮘᮛᮠ ᮕᮢᮧᮚᮦᮊ᮪ ᮝᮤᮊᮤ ᮙᮥᮜ᮪ᮒᮤᮘᮞ ᮔᮨᮙ᮪ᮘᮢᮊ᮪:

ᮝᮤᮊᮤᮊᮙᮥᮞ᮪
ᮊᮙᮥᮞ᮪ ᮏᮩᮀ ᮒᮦᮞᮅᮛᮥᮞ᮪
ᮝᮤᮊᮤᮕᮥᮞ᮪ᮒᮊ
ᮕᮥᮞ᮪ᮒᮊ ᮏᮩᮀ ᮙᮔᮥᮃᮜ᮪ ᮘᮦᮘᮞ᮪
ᮝᮤᮊᮤᮊᮥᮇᮒ᮪
ᮊᮥᮙ᮪ᮕᮥᮜᮔ᮪ ᮎᮥᮒᮒᮔ᮪
ᮝᮤᮊᮤᮞ᮪ᮕᮦᮞᮤᮆᮞ᮪
ᮓᮤᮛᮦᮊ᮪ᮒᮧᮛᮤ ᮞ᮪ᮕᮦᮞᮤᮆᮞ᮪
ᮝᮤᮊᮤᮔᮤᮅᮞ᮪
ᮞᮥᮙ᮪ᮘᮨᮁ ᮝᮁᮒ ᮘᮦᮘᮞ᮪
ᮊᮧᮙᮧᮔ᮪ᮞ᮪
ᮌᮥᮓᮀ ᮙᮦᮓᮤᮃ ᮊᮩᮁ ᮘᮜᮛᮦᮃ
ᮙᮦᮒ-ᮝᮤᮊᮤ
ᮊᮧᮇᮁᮓᮤᮔᮞᮤ ᮕᮢᮧᮚᮦᮊ᮪ ᮝᮤᮊᮤᮙᮦᮓᮤᮃ