Wikipédia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Logo Wikipédia Sunda
Wikipédia dina aksara sunda

Wikipédia nyaéta énsiklopédi nu dijieun migunakeun software wiki, nu hartina singsaha waé bisa ngarobah atawa ngeusian artikel énsiklopédina. Wikipédia disusun dina rupa-rupa basa. Wikipédia sipatna nembrak. Geus loba nu nulis Wikipédia, sarta singsaha waé dihaturan ilubiung.

Proyék ieu dimimitian 15 Januari 2001, nu mangrupa divisi nirlaba ti Yayasan Wikimédia. Mun sadaya basa digabungkeun, kiwari geus leuwih ti sayuta artikel, nu ampir satengahna dina basa Inggris.

Wikipédia basa Sunda munggaran dilalanyahan bulan Maret 2004, kalawan tujuan sangkan basa Sunda bisa ngungkulan kamajuan jaman, ngigelan jaman. Mudah-mudahan mangpaat pikeun urang Sunda, sarta masarakat umumna.