22 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

22 Désémber nyaéta poé ka-356 dina sataun (ka-357 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 9 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1963 – Kapal laut pangjalajah Lakonia kahuruan tur tilelep 180 mil (250 km) kaléreun Maderia, Portugal, jumlah korban128 jiwa.
  • 1974 – Grande Comore, Anjouan jeung Mohéli milih pikeun jadi nagara merdéka Komoro. Mayotte milih tetep di sahandapeun pamaréntahan Perancis.
  • 1974 – Imah manten Perdana Menteri Inggris Edward Heath diserang ku anggota IRA.
  • 1984 – Bernhard Goetz némbak opat calon garong dina karéta cepet di séksi Manhattan di Kota New York, New York.
  • 1989 – Présidén Komunis Rumania, Nicolae Ceaușescu disingkirkeun ku Ion Iliescu sanggeus sababaraha poé pacéngkadan.
  • 1989 – Gerbang Brandenburg Bérlin dibuka sabada ampir 30 taun, sacara nyata ngeureunan pamilahan Jérman Wétan jeung Kulon.
  • 1997 – Pangbantéan Acteal: Para hadirin pasamoan du'a aktipis Katolik Roma di désa leutik Acteal di nagara bagian Chiapas Méksiko, dibantéy ku pasukan paramiliter.
  • 1997 – Hussein Farrah Aidid sacara suka réla nyérénkeun jabatan présidén Somalia nu diparebutkeun ku cara néken Déklarasi Kairo, di Kairo, Mesir. Mangrupakeun léngkah gedé munggaran pikeun islahna Somalia ti saprak taun 1991.
  • 2001Burhanuddin Rabbani, pamingpin pulitik Aliansi Kalér, nyérénkeun kakawasaan di Afghanistan ka pamaréntahan interim pingpinan Présidén Hamid Karzai.
  • 2016 – Hiji panalitian manggihan yén vaksin VSV-EBOV éféktif 70-100% pikeun ngalawanan virus Ébola, kukituna jadi minangka vaksin nu pimatiheun ngalawanan panyakit tadi.
  • 2017Déwan Kaamanan PBB mutuskeun ku voting 15-0 pikeun nyieun sanksi tambahan ka Koréa Utara, kaasup ngurangan impor minyak nagara éta nepi ka 90%.
  • 2018Tsunami nu diakibatkeun tina bituna Anak Krakatau di Indonésia nelasan saheunteuna 430 jalma kaasup anggota grup musik Seventeen jeung komédian Aa Jimmy sarta nyideraan ampir sarébu urang séjénna.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

  • 2018 – Muhammad Awal Purbani, bassist grup musik Seventeen
  • 2018 – Herman Sikumbang, gitaris grup musik Seventeen
  • 2018 – Aa Jimmy (Heriyanto), komédian Indonésia

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Indung di Indonésia
  • Tepung Taun Korps Wanita Angkatan Darat (KOWAD)

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png