Samurai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar:Samurai.JPG
Samurai Jepang maké pakéan lengkep, 1860-an. Poto karya Felice Beato

Samurai (? atawa, jarang dipaké, 士) nyaéta hiji watesan keur kaum bangsawan militer dina jaman pra-industri Jepang. Kecap 'samurai' asalna tina basa Jepang nyaéta 'samorau', nu hartina 'babakti'.

Mistik jeung kanyataan[édit | édit sumber]

Sabagéan gede samurai (dina jaman Edo) diwengku ku kode etik kahormatan disebut Bushido (武士道 Bushidō?), sarta aturan-aturan nu nuturkeun kana kode etik kahormatan eta. Salah sahiji bagéan tina kode etik Bushido nyaéta seppuku (切腹 seppuku?), nu ngidinan motong anggota badan keur malikeun kahormatan samurai. Sanajan kitu, Kode Bushido ditulis dina mangsa-damai sarta teu sakabéhna nembongkeun karakter samurai salaku tangtara. Sabaraha karakter romantis samurai, diajar tradisi Kobudo sarta Budo, nu nembongkeun sisi sejen kahirupan samurai salian ti tangtara.


Rujukan[édit | édit sumber]


Pilm Samurai[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Baca ogé[édit | édit sumber]

Wikisource logo
Wikisource mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Nulis.jpg