Samurai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar:Samurai.JPG
Samurai Jepang maké pakéan lengkep, 1860-an. Poto karya Felice Beato

Samurai (? atawa, jarang dipaké, 士) nyaeta hiji watesan keur kaum bangsawan militer dina jaman pra-industri Jepang. Kecap 'samurai' asalna tina basa Jepang nyaeta 'samorau', nu hartina 'babakti'.

Mistik jeung kanyataan[édit | édit sumber]

Sabagean gede samurai (dina jaman Edo) diwengku ku kode etik kahormatan disebut Bushido (武士道 Bushidō?), sarta aturan-aturan nu nuturkeun kana kode etik kahormatan eta. Salah sahiji bagean tina kode etik Bushido nyaeta seppuku (切腹 seppuku?), nu ngidinan motong anggota badan keur malikeun kahormatan samurai. Sanajan kitu, Kode Bushido ditulis dina mangsa-damai sarta teu sakabehna nembongkeun karakter samurai salaku tangtara. Sabaraha karakter romantis samurai, diajar tradisi Kobudo sarta Budo, nu nembongkeun sisi sejen kahirupan samurai salian ti tangtara.


Rujukan[édit | édit sumber]


Pilm Samurai[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Baca ogé[édit | édit sumber]

Wikisource logo
Wikisource mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Nulis.jpg