Wikisource

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Wikisource atawa SumberWiki, The Free Library ("Perpustakaan Bébas"), nyaéta hiji proyék Wikimedia nu tujuanana ngawangun hiji perpustakaan wiki nu eusina bébas tur diwangun ku naskah-naskah sumber kahiji (primary source), sarta terjemahan naskah-naskah sumber ka jero basa naon waé jeung bahan-bahan pangrojongna. Alamatna aya di www.wikisource.org.

Wikisource dimimitian ku ngaran Project Sourceberg dina tanggal24 Nopémber 2003 kalawan domain http://sources.wikipedia.org. Ngaranna ganti jadi Wikisource dina 6 Desember 2003. Alamatna resmi dipindahkeun ka http://wikisource.org dina tanggal 23 Juli 2004.