Wikisource

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Wikisource atawa SumberWiki, The Free Library ("Perpustakaan Bébas"), nyaéta hiji proyék Wikimedia nu tujuanana ngawangun hiji perpustakaan wiki nu eusina bébas tur diwangun ku naskah-naskah sumber kahiji (primary source), sarta terjemahan naskah-naskah sumber ka jero basa naon waé jeung bahan-bahan pangrojongna. Alamatna aya di www.wikisource.org.

Wikisource dimimitian ku ngaran Project Sourceberg dina tanggal24 Nopémber 2003 kalawan domain http://sources.wikipedia.org. Ngaranna ganti jadi Wikisource dina 6 Desember 2003. Alamatna resmi dipindahkeun ka http://wikisource.org dina tanggal 23 Juli 2004.