24 Nopémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

24 Nopémber nyaéta poé ka-328 dina sataun (ka-329 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 27 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1642Abel Tasman jadi urang Éropa munggaran nu manggihan pulo Lemah Van Diemen (jagana dingaranan Tasmania).
  • 1835 – Pamaréntahan Provinsi Téxas ngidinan pangadegan pasukan pulisi tunggang kuda nu katelah Téxas Rangers (kiwari Divisi Téxas Rangers bagéan tina Departemén Kaamanan Masarakat Téxas).
  • 1859Charles Darwin medalkeun On the Origin of Species (Dina Asal Mula Spésies).
  • 1917 – Di Milwaukee, salapan anggota Departemén Polisi Milwaukee palastra alatan bom, hiji serangan tunggal paling maut dina sajarah kapulisian AS nepi ka serangan 11 Séptember 2001.
  • 1940Perang Dunia II: Républik Slowakia Kahiji jadi panandatangan Pakta Triparti, sacara resmi gabung kana kakuatan Axis.
  • 1943 – Perang Dunia II: Dina patempuran Makin kapal AS Liscome Bay ditorpédo deukeut Tarawa tug nepi ka tilelep, nelasan 650 jalma.
  • 1944 – Perang Dunia II: Sayap pangeboman 73 mesatkeun serangan munggaran ka Tokyo ti Kapuloan Mariana Kalér.
  • 1963Lee Harvey Oswald, nu maténi Présidén John F. Kennedy, nemasing pati ku Jack Ruby.
  • 1965Joseph-Désiré Mobutu ngarebut kakawasaan di Républik Démokratik Kongo sarta jadi présidén; manéhna mingpin nagara (nu tuluy dingaranan Zaire dina taun 1971) salila 30 taun leuwih, nepi ka dieureunkeunna ku para pamoha di taun 1997.
  • 1966 – Pasawat Bulgarian TABSO Flight 101 murag di deukeut Bratislava, Cékoslowakia, nelasan kabéh 82 jalma di jero kapal.
  • 1971 – Wanci keur aya badéy tohaga di Washington, hiji pangbajo nu ngakukeun Dan Cooper (alias (D. B. Cooper) terjun make parasut tina hiji pasawat Northwest Orient Airlines bari mawa duit tebusan $200.000. Manéhna teu kungsi kapanggih deui.
  • 1974 – Donald Johanson jeung Tom Gray manggihan 40% rorongkong Australopithecus afarensis, nu nelah "Lucy" (tina lagu The Beatles "Lucy in the Sky with Diamonds"), di Landeuh Awash, Lebak Afar, Ethiopia.
  • 1976 – Lini Çaldıran–Muradiye di Turki wétan nelasan antara 4.000 nepi ka 5.000 jalma.
  • 1992 – Pasawat China Southern Airlines Flight 3943 murag nalika ngadeukeutan Bandara Guilin Qifengling di Guilin, China, nelasan 141 dina jero kapal.
  • 2012 – Kahuruan di hiji pabrik baju di Dhaka, Bangladesh, nelasan saheunteuna 112 jalma.
  • 2013Iran néken kasapukan saheulaanan jeung nagara-nagara P5+1, ngawatesan program nuklirna minangka gaganti tina pangurangan sanksi.
  • 2015 – Jét tempur Sukhoi Su-24 nu Angkatan Udara Rusia ditémbak ku Angkatan Udara Turki di saluhureun wates Syria – Turki, nelasan hiji tina dua pilotna; saurang marinir Rusia ogé palastra nalika rék ditulungan.
  • 2015 – Hiji serangan téroris di hiji hotel di Al-Arish, Mesir, nelasan saheunteuna tujuh jalma sarta nyideraan 12 séjénna.
  • 2015 – Hiji beledugan dina jero beus nu mawa pérsonél Pangawal Présiden Tunisia di puseur nagri Tunisia, Tunis, ngabalukarkeun saheunteuna 14 urang palastra.
  • 2016 – Pamaréntah Kolumbia jeung Pasukan Basanjata Révolusioner (singketan Inggris RAF) néken révisi kasapukan daméy, ngaréngsékeun perang sipil salila 50 taun di nagara éta.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Évolusi

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png