15 Nopémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

15 Nopémber nyaéta poé ka-319 dina sataun (ka-320 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 46 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1978 – Pasawat séwaan Douglas DC-8 murag deukeut Kolombo, Sri Langka, korban maot 183 urang.
  • 1979 – Hiji pakét ti Unabomber Ted Kaczynski mimiti ngaluarkeun hasup dina jero kargo, nahan pangapungan ti Chicago ka Washington DC, maksa pasawat ngadarat darurat.
  • 1983 – Républik Turki Siprus Kalér nyatakeun merdéka. Diaku ngan ku Turki wungkul.
  • 1985 – Saurang asistén panaliti cidera nalika hiji pakét ti Unabomber nu ditujukeun keur saurang professor di Universitas Michigan ngabeledug.
  • 1988Nagara Merdéka Palestina diproklamirkeun ku Déwan Nasional Palestina.
  • 1988 – Labél dagang munggaran, Max Havelaar, dipedalkeun di Walanda.
  • 1990 – Républik Rakyat Komunis Bulgaria dibubarkeun sarta hiji pamaréntahan républik anyar diwangun.
  • 2000 – Pasawat séwaan Antonov An-24 murag sabada leupas landas ti Luanda, Angola, nelasan leuwih ti 40 jalma.
  • 2003 – Poé kahiji pangeboman Istambul, dua bom mobil ngajojo dua sinagog, ngajelegur, maténi 25 jalma sarta natuan kurang leuwih 300 séjénna.
  • 2006Al Jazeera bahasa Inggris disiarkeun ka sakuliah dunia.
  • 2007Angin puyuh Sidr narajang Bangladesh, nelasan kira-kira 5.000 jalma sarta ngancurkeun bagéan leuweung bakau panglegana di dunia, Sundarbans.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

1630Johannes Kepler, astronom Jérman (l. 1571)

1917Émile Durkheim, sosiolog Perancis (l. 1858)

1949Narayan Apte, nu maténi Mahatma Gandhi (l. 1911)

1949 – Nathuram Godse, nu maténi Mahatma Gandhi (l. 1910)

Poé peré/ poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Emoji u1f4c5.svg