2000

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Abad: abad ka-19 - abad ka-20 - abad ka-21
Dékade: 1970-an 1980-an 1990-an 2000-an 2010-an 2020-an 2030-an
Taun: 1997 1998 1999 - 2000 - 2001 2002 2003
Taun 2000 dumasar jejer:
Warta dumasar bulan
Jan - Péb - Mar - Apr - Méi - Jun
Jul - Agu - Sep - Okt - Nop - Dés
Seni
Arsitéktur - Seni - Literatur - Musik (Country, UK) - Film - Televisi - Home video
Pulitik
Pmilu - Pamingpin internasional - Pulitik - Pamingpn nagara
Élmu jeung téhnologi
Arkéologi - Penerbangan - Birding/Ornithology - Meteorology - Rail transport - Science - Spaceflight
Olah raga
Sport - Australian Football League - Baseball - Football (soccer) - Ice Hockey - Motor Racing - Tennis
Dumasar tempat
Africa - Argentina - Australia - Canada - Denmark - India - Iraq - Ireland - Japan - Luxembourg - Malaysia - Mexico - New Zealand - Philippines - Singapore - South Africa - Switzerland - United Kingdom -Wales - Zimbabwe
Jejer lianna
Deaths - Awards - Gay rights - Games - Law - Religious leaders - Video gaming
Kategori babar jeung pupus
Births - Deaths
Kategori ngadeg jeung turun
Establishments - Disestablishments
Kategori pagawéan
Works
Taun 2000 dina kalénder séjén
Kalénder Gregorian 2000
MM
Ab urbe condita 2753
Kalénder Arménia 1449
ԹՎ
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit
Kalénder Cina 4636/4696-11-25
(己卯年十一月廿五日)
— nepi ka —
4637/4697-12-6
(庚辰年十二月初六日)
Kalénder Étiopia 1992 – 1993
Kalénder Yahudi 5760 – 5761
Kalénder Hindu
- Vikram Samvat 2055 – 2056
- Shaka Samvat 1922 – 1923
- Kali Yuga 5101 – 5102
Kalénder Iran 1378 – 1379
Kalénder Islam 1421 – 1422
Kalénder Jepang Heisei 12

(平成12年)

- Taun penjajahan Kōki 2660
(皇紀2660年)
- Jaman Jōmon 12000
Kalénder panonpoé Thai 2543
t·s·é
Artikel ieu ngeunaan taun 2000. Keur kagunaan sejen nu patali jeung 2000, tempo 2000 (nomer) atawa 2000 (breakdancing move).

2000 (MM) nyaéta taun kabisat nu dimimitian ku poé Saptu dina kalénder Gregorian. Dina kalénder Cina 2000 nyaéta Taun Naga sarta dina kalénder astrologi mangrupakeun taun Leo, Singa. Budaya populér oge nempatkeun taun 2000 minangka taun munggaran abad ka-21 jeung milénium ka-3. Dina kalénder Gregorian, hal ieu keuna ka taun 2001. Ieu kusabab abad ka-1 dimimitian ku taun 1 (teu aya taun 0, abad ka-1 (atawa 100 taun M) dimimitian ti 1 Januari, taun 1 M nepi ka 31 Désémber, taun saratus (100 M). Abad kadua dimimitian ti 1 Januari taun saratus hiji (101 M). (Dipilihna 1 M meureun ti saprak tujuh taun kalahiran Yésus, sarta 1 Januari mangrupakeun pilihan sajarah keur Poé taun anyar. 2000-01-01 nyaéta poé dimana sakabéh digit "ngagilinding".)

Taun 2000 ogé ditandaan ku:

Kajadian[édit | sunting sumber]

Januari[édit | sunting sumber]

Januari
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Pébruari[édit | sunting sumber]

Pébruari
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29

Maret[édit | sunting sumber]

Maret
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

April[édit | sunting sumber]

April
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Méi[édit | sunting sumber]

Méi
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

June[édit | sunting sumber]

Juni
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

July[édit | sunting sumber]

Juli
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Agustus[édit | sunting sumber]

Agustus
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Séptémber[édit | sunting sumber]

Séptémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Oktober[édit | sunting sumber]

Oktober
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Nopémber[édit | sunting sumber]

Nopémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Désémber[édit | sunting sumber]

Désémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

World population[édit | sunting sumber]

World population
2000 1995 2005
World 6,070,581,000 5,674,380,000 +396,201,000 6,453,628,000 +383,047,000
Africa 795,671,000 707,462,000 +88,209,000 887,964,000 +92,293,000
Asia 3,679,737,000 3,430,052,000 +249,685,000 3,917,508,000 +237,771,000
Europe 727,986,000 727,405,000 +581,000 724,722,000 -3,264,000
Latin-America 520,229,000 481,099,000 +39,130,000 558,281,000 +38,052,000
Northern America 315,915,000 299,438,000 +16,477,000 332,156,000 +16,241,000
Oceania 31,043,000 28,924,000 +2,119,000 32,998,000 +1,955,000

Births[édit | sunting sumber]

Deaths[édit | sunting sumber]

January[édit | sunting sumber]

February[édit | sunting sumber]

March[édit | sunting sumber]

April[édit | sunting sumber]

Méi[édit | sunting sumber]

Juni[édit | sunting sumber]

July[édit | sunting sumber]

August[édit | sunting sumber]

September[édit | sunting sumber]

October[édit | sunting sumber]

November[édit | sunting sumber]

December[édit | sunting sumber]

Nobel prizes[édit | sunting sumber]

2000 in fiction and popular culture[édit | sunting sumber]

Computer and video games[édit | sunting sumber]

Film[édit | sunting sumber]

Radio[édit | sunting sumber]

Televisi[édit | sunting sumber]

Hadiah Templeton[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
 Kotak ieu: temposawalaédit 
 
Kajadian dumasar bulan