3 April

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

3 April nyaéta poé ka-93 dina sataun (ka-94 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 272 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1559Perjangjian daméy Cateau-Cambrésis ditaréken, mungkas Perang Italia.
  • 1865Perang Sipil Amérika: Pasukan Union ngarebut Richmond, Viginia, puseur nagara Konféderasi Amérika.
  • 1882 – Robert Ford nelasan Jesse James.
  • 1885Gottlieb Daimler meunangkeun paten Jérman pikeun disain mesinna.
  • 1933 – Pangapungan munggaran ka saluhureun Puncak Everest ku Ékspédisi Pangapungan Puncak Everest Houston Inggris nu dipingpin ku Marquis ti Clydesdale sarta diwaragadan kun Lucy, Lady Houston.
  • 1936 – Bruno Richard Hauptmann dihukum mati alatan nyulik jeung nelasan Charles Augustus Lindbergh, Jr., orok anak pilot Charles Lindbergh.
  • 1942Perang Dunia II: Pasukan Jepang ngamimitian serangan ka pasukan AS jeung Philipina di Bobojong Bataan.
  • 1946 – Létnan Jéndral Jepang Masaharu Homma dihukum mati di Philipina pikeun mingpin Pawéy Rajapati Bataan.
  • 1948Perang Tiis: Présidén AS Harry S. Truman néken Marshall Plan (Rancangan Marshall), ngaluarkeun $5 miliyar pikeun ngabantuan 16 nagara.
  • 1968Martin Luther King Jr. nepikeun pidatona nu kawentar. Poé isukna manéhna aya nu nelasan.
  • 1973Martin Cooper ti Motorola ngajieun panggilan munggaran tina hp ka Joel S. Engel ti Laboratorium Bell.
  • 1974 – Topan Super 1974, tiupan tornado kadua panggedéna dina catetan sajarah (Sabada Tiupan Super 2011). Korban jiwa 315, sarta ampir kana 5.500 cidera.
  • 1975Bobby Fischer nolak maén ngalawan Anatoly Karpov, ngaleupas gelar Juara Dunia ka Karpov.
  • 1981The Osborne 1, komputer jingjing nu jalan munggaran, diébréhkeun di West Coast Computer Faire di San Francisco.
  • 1996 – Kasangka "Unabomber" Theodore Kaczynski dicerek di kompartemenna di Montana, AS.
  • 1997 – Pangbantéyan Thalit dimimitian di Aljazair; Kajaba ti saurang sakabéh 53 jalma pangeusi Thalit ditarelasan ku gérilya.
  • 2000 – Amérika Sarikat v. Microsoft Corp.: Microsoft dituduh geus ngalanggar hukum antitrust AS ku nyimpenan “mangpirang-pirang thumb” di para pasaingna.
  • 2008 – Maskapai ATA, nu kungsi jadi hiji tina sapuluh pasawat pangangkut sarta pasawat séwaan panggedéna di AS, nyatakeun bangkrut pikeun kadua kalian dina jero lima taun sarta nutup sakabéh operasina.
  • 2009 – Jiverly Antares Wong tétémbakan di puseur imigrasi Asosiasi Sipil Amérika di Binghamton, New York, nelasan 13 jalma sarta nyideraan opat lianna méméh tuluy maéhan manéh.
  • 2010 – Pausahaan Apple medalkeun entragan munggaran iPad, hiji komputer tablet.
  • 2013 – Leuwih ti 50 jalma palastra dina banjir ku alatan hujan gedé di La Plata jeung Buenos Aires, Argéntina.
  • 2016The Panama Papers, bocoran dokumén-dokumén hukum, ngabolékerkeun informasi ngeunaan 214.488 pausahaan leupas basisir.
  • 2017 – Hiji bom ngajelegur di metro St. Petersburg, nelasan 14 jalma sarta nyideraan sababaraha urang lianna.
  • 2018 – Panémbakan di kantor pusat YouTube, di San Bruno, California, ku saurang awéwé. Tilu urang taratu, sarta palakuna tuluy maéhan manéh.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png