Eddie Murphy

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eddie Murphy (2010)

Edward Regan Murphy atawa leuwih dipikawanoh Eddie Murphy (gumelar di Brooklyn, New York, Amérika Sarikat, 3 April 1961; umur 61 taun)[1].Karir salaku komédian dimimitian nalika lalaki turunan Amerika-Afrika ieu nalika umurna 13 taun, babarengan jeung babaturanana Mitchell Kyser[1].Ti umur 15 taun Eddie geus boga kamampuh dina widang komik jeung nulis[2].Satuluyna nalika umurna 19 taun Eddie ngamimitian aktingna dina serial TV NBC, Saturday Night Live 1975,anu ngabalukarkeun ngaranna jadi komédian anu moyan[1].Murphy dipénta pipirakan ku pamajikanana Nicole Mitchell 17 April 2006[1].Eddie ngaliwatan serial komédi Beverly Hills Cop, Trading Places jeung The Nutty Professor suksés ngahontal nominasi Golden Globe, nalika taun 2007 bisa meunangkeun Golden Globe ngaliwatan aktingna dina film Dréamgirls[1]. Taun 1989 Murphy ngalaman kagagalan dina usahana salaku sutradara Harlem Nights[2]. Sabada sababaraha lila, Murphy balik deui jadi aktor komédi anu parigel jeung bisa mekar leuwih loba ti batan saméméhna nepi ka suksés jadi superstar nalika taun 1980-an.Dina film animasi Shrek,manéhna bisa ngaluarkeun pesona anu dipiboga jeung ngirut panongton kana karakter komédina[2].Tuluy manéhna hadir deui dina Shrek Forever After[2]. Eddie disebut-sebut pernah papacangan jeung Melanie Brown salah sahiji anggota Spice Girls, produser Tracey Edmonds, aktris Halle Berry jeung Tamara Moore nepi ka lahirna Christian Murphy[1].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Eddie Murphy(diakses 3 Desember 2011)
  2. a b c d Eddie Murphy(diakses 3 Desember 2011)
Nulis.jpg