IPad

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Komputer tablét anu munggaran Apple nya éta MessagePad Newton 100, diwanohkeun dina taun 1993, anu ngabalukarkeun penciptaan inti prosesor ARM6 jeung Komputer Acorn.[1] Apple ogé mekarkeun prototipe PowerBook Duo tablet berbasis, PenLite, tapi ieu produk teu dijual, alesana nyingkahan penjualan MessagePad.[1] Tapi ahirna MessagePad 2100, dieureunkeun dina taun 1998.[1] Apel ngeuyeuban deui pasar komputasi mobile dina taun 2007 bareng jeung iPhone.[1] Leuwih leutik dibandingkeun iPad tapi dilengkepan kaméra jeung telepon keupel, éta produk multitouch jari-sensitif anatara layar anu dicabak, Apple sistem operasi mobile IOS.[1] Dina akhir 2009, nu jadi panaratas iPad geus sababaraha taun.[1] Jobs ngébréhkeun yén Apple mimiti mekarkeun iPad saméméh iPhone.[1] Mimitina ipad ngan online di The Apple Store sarta tempat ritel perusahaan anu aya.Mimitina iPad di Australia, Kanada, Perancis, Jerman, Italia, Jepang, Spanyol, Swiss jeung Inggris dina tanggal 28 Méi.[1] Online pre-order di nagara-nagara mimitina tanggal 10 Mei. [1] Apple dirilis iPad di Austria, Belgia, Hong Kong, Irlandia, Luksemburg, Meksiko, Belanda, Selandia Baru jeung Singapura dina tanggal 23 Juli 2010. [1]

Spesifikasi[édit | sunting sumber]

IPad generasi mimiti, Apple miboga dua jinis modél, nya ét Wi-Fi kalayan Wi-Fi 802.11a/b/g/n anu beuratna 680 gram geus didagangkeun tanggal 3 April 2010 kalayan modél Wi-Fi + 3G anu maké jaringan HSDPA beuratna 730 gram, anu geus didagngkeun ahir April 2010.[2] Produk ieu miboga tampilan layar multi-sentuh 9.56x7.47 inci lébar layar 9.7 inci atawa sakitar 25 sentimeter (cm), anu dilengkepan LED backlight dibarengan téknologi IPS (singgetan tina In-Plane Switching), resolusi 1024x768 piksel, kapasitas mémori flash drive sakitar 16 gigabita (Gb) nepi ka 64 Gb, prosesor 1 gigahertz (GHz) Apple A4, batré lithium-polymer anu bisa tahan dipakéna nepi ka 10 jam, dilengkepan audio kalayan format AAC, MP3, VBR, audible, apple lossless, AIFF jeung WAV sarta ngarojong format pideo H.264 nepi ka 720p, .m4v, .mp4, .mov, jeung MPEG-4. Salain ti éta ayaBluetooth 2.1, kompas digital, GPS, Wi-Fi (802.11a/b/g/n), dock connector, built-in speaker, mikrofon, 3.5-mm stereo headphone jack anu maké sistem operasi anu sarua jeung sistem operasi iPhone.[2]


catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j Sejarah ipad (Dicutat tanggal 23 November 2011)
  2. a b Harga ipad 2 Spesifikasi iPad 2 Terbaru(Dicutat tanggal 23 November 2011)