7 April

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

7 April nyaéta poé ka-97 dina sataun (ka-98 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 268 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 529 – Konsep munggaran tina Corpus Juris Civilis (hiji dasar gawé pikeun jurisprudensi) dipedalkeun ku Kaésar Romawi Wétan Justinian I.
  • 1141 – Ratu Matilda jadi awéwé munggaran nu ngawasa di Inggris, maké landian “Nyonya Inggris”.
  • 1521Ferdinand Magellan nepi ka Cebu.
  • 1541Francis Xavier ninggalkeun Lisboa dina hiji misi ka India Wétan Portugis.
  • 1767 – Ahir tina Perang Burma-Siam (1765–1767).
  • 1805Ékspédisi Lewis and jeung Clark miang ti Bénténg Madani nuju ka Samudra Pasifik.
  • 1906Gunung Vesuvius bitu tur ngancurkeun Naples.
  • 1926Mussolini ditémbak tilu kali ku Violet Gibson di Roma, ngan satémbakan nu keuna, nyérémpét irung wungkul.
  • 1927 – Siaran tivi jarak jauh nu munggaran (ti Washington ka Kota New York, mintonkeun gambar Menteri Perdagangan Herbert Hoover).
  • 1940Booker T. Washington jadi urang Amérika Afrika munggaran nu digambarkeun dina perangko.
  • 1943 – Panelasan massal di Ukraina: Di Terbovlia, Jérman nelasan 1.100 urang Yahudi.
  • 1945Perang Dunia II: Kapal perang Yamato, salah sahiji tian dua kapal nu kungsi diwangun, dilelepkeun ku kapal udara Amérika nalika Operasi Ten-Go.
  • 1946 – Kamerdekaan Syria ti Perancis sacara rasmi diaku.
  • 1948The World Health Organization (WHO) diadegkeun ku PBB.
  • 1954 – Présidén AS Dwight D. Eisenhower nepikeun pidato “teori domino” dina hiji konferensi pérs.
  • 1955Winston Churchill mundur tina PM Inggris.
  • 1964IBM ngabéwarakeun System/360.
  • 1964 – Hiji buldoser nelasan Pandita Bruce W. Klunder, sarurang pangbela hak-hak sipil, nalika protés kang hiji pamisahan sakola di Cleveland, Ohio. Ngakaibatkeun kakacona.
  • 1977 – Jaksa Féderal Jérman Siegfried Buback jeung supirna ditémbak ku anggota Faksi Tentara Beureum nalika keur nungguan lampu beureum.
  • 1989 – Kapal Selam Soviét Komsomolets tilem di Laut Barén di leupas basisir Norwégia, nelasan 42 palalutna.
  • 1990 – Kahuruan di kapal féri Scandinavian Star nelasan 159 jalma.
  • 1994 – Penelasan massal Rwanda: Pangbantéyan Urang Tutsi dimimitian di Kigali, Rwanda.
  • 1994 – Auburn Calloway niat rék ngancurkeun Pasawat Federal Express Pangapungan 705 dina raraga ngarah kulawargana meunangkeun kauntungan ti asuransi jiwana.
  • 1995Perang Chéchnya Kahiji: Pasukan paramiliter Rusia ngamimitian pangbantéyan di Samashki, Chéchnya.
  • 1999 – WTO meunangkeun Amérika Sarikat dina pacéngkadan nu geus lumangsung lila jeung Uni Éropa ngeunaan cau.
  • 2003 – Perang Irak: Pasukan AS ngarebut Baghdad; Réjim Saddam Hussein rubuh dua poé ti harita.
  • 2009 – Maten Présidén Péru Alberto Fujimori dikeunaan hukuman 25 taun panjara alatan maréntahkeun panelasan jeung panyulikan ku anggota kaamanan.
  • 2009 – Protés massa dimimitian di sakuliah Moldova lantaran yakin yén pamilihan parlemén geus dilicikan.
  • 2017Serangan Stockholm 2017 nelasan lima jalma sarta nyideraan 15 lianna, saurang jalma ngabajak hiji mobil treuk nu tuluy ditubruk-tubrukeun ka nu aya.
  • 2017 – Présidén AS Donald Trump maréntahkeun serangan misil ka lapangan udara Syria sabada serangan sanjata kimia ka Khan Sheikhoun.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Kaséhatan Dunia

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png