Franck Ribéry

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Franck Ribéry lahir di Boulogne-sur-Mer, 7 April 1983 nyaéta pamaén maén bal internasional Prancis anu maén keur kleub Jerman, Bayern Munich di Bundesliga, sarta tim nasional maén bal Prancis. Franck Ribéry nyicingan posisi jangjang, sarta katelah salaku pamaén anu boga téréh, énergi, tur boga kaparigelan anu alus. Ribéry digambarkeun minangka pamaén anu enggal, rumit sarta ngagiring bal anu sae pisan". Saabus ngagabung kalawan Bayern, manéhna atos diaku di tingkat dunia.

Karier[édit | édit sumber]

Klub[édit | édit sumber]

Karier Ribéry diawal taun1989 jadi pamaen junior di klub kalahiranna, Conti Boulogne. Ribéry ninggalkeun klub sanggeus tujuh taunngagabung kalawan klub profesional, Lille, Ribéry ninggalkeun klub éta sanggeus tilu taunsanggeus kahese beradaptasi di ditu. Dina taun1999, Ribéry ngagabung kalawan US Boulogne , di manten anjeunna ulin salila dua warsih. Sanggeus méakkeun dua taundeui di divisi amatir kalawan dua klub anu benten (Ales sarta Brest), dina taun2004, Ribéry pindah ka klub Ligue 1, FC Metz. Sanggeus genep sasih kalawan klub eta, Ribéry pindah ka Turki dina Januari 2005 ngagabung kalawan Galatasaray di manten manéhna meunang Piala Turki sareng tim elit kasebat.

Sanggeus genep sasih di Galatasaray, manéhna ninggalkeun klub kasebat kalawan kontroversial kanggo balik ka Prancis kanggo ngagabung kalawan Marseille. Ribéry méakkeun dua usum di ditu, ngabantuan Marseille meunangkeun dua final Coupe de France. Dina taun2007, Ribéry ngagabung kalawan klub Jerman Bayern Munich kalawan rekor transfer 25 juta euro. Kalawan Bayern, manéhna atos meunang dua Bundesliga sarta dua DFB-Pokal. Dina taun2010, Ribéry berperan ageung ngabantuan tim Bayern Munich final UEFA Champions League.

Tim Nasional[édit | édit sumber]

Ribéry nyaéta pemain internasional Perancis. Sateuacan ngawakilan tim senior, manéhna ulin di level U-21 Prancis. Dina tingkat senior, Ribéry atos ngawakilan nagarana di dua Piala Dunia jeung dua Piala Eropa. manéhna midamel debut internasional dina sasih Mei 2006 ngalawan Meksiko. Dina Piala Dunia 2006, Ribéry nyetak gawang internasional kahijina ngalawan Spanyol sarta ulin di laga final ngalawan Italia. Sacara sorangan, Ribéry nyaéta pinunjul dua kali Pamaen Prancis taunIeu sarta ogé meunang Pamaen anu pang hadéna di Jerman taunIeu.