Winston Churchill

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sir Winston Churchill
Churchill mengenakan setelan, berdiri dan memegang kursi
Perdana Mentri Britania Raya
Masa jabatan
26 Oktober 1951 – 5 April 1955
Raja/Ratu
Députi Anthony Eden
Saméméhna Clement Attlee
Sanggeusna Anthony Eden
Masa jabatan
10 Mei 1940 – 26 Juli 1945
Raja/Ratu George VI
Députi Clement Attlee (1942–1945)
Saméméhna Neville Chamberlain
Sanggeusna Clement Attlee
Katerangan lian
Gumelar Winston Leonard Spencer-Churchill
30 Nopémber 1874
Blenheim, Oxfordshire, Inggris
Pupus 24 Januari 1965 (yuswa 90)
Kensington, London, Inggris
Pasaréan St Martin's Church, Bladon
Partéy pulitik
Pameget/istri Clementine Hozier (m. 1908)
Murangkalih
Tanda tangan
Pangabdian militér
Kasatiaan  Britania Raya
Layanan/cabang
Lila ngabdi 1893–1924
Patempuran/perang

Sir Winston Leonard Spencer-Churchill (gumelar 30 Nopémber 1874 – tilar dunya 24 Januari 1965 dina umur 90 taun) nyaéta politikus, patugas militer, sareng panulis asal Britania Raya. Anjeunna Perdana Mentri Inggris ti 1940 ka 1945.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Saméméhna
Arthur Neville Chamberlain
Perdana Menteri Britania Raya
1940-1945
Sanggeusna
Clement Attlee
Saméméhna
Clement Attlee
Perdana Menteri Britania Raya Britania Raya
1951-1955
Sanggeusna
Sir Anthony Eden


Soekarno.jpg