Inohong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Ajip Rosidi, salah saurang inohong, gedé jasana dina widang budaya Sunda

Inohong nyaéta saurang pamingpin,[1] jalma anu penting kalungguhana[2], bisa ogé tokoh masarakat anu dipiajrih atawa dipikareueus [3], inohong minangka cukang lantaran pikeun rahayat ménta bongbolongan pikeun nyanghareupan kahirupan, kamajuan jaman, ogé dina widang pamaréntahan [4].

Pedaran[édit | édit sumber]

Hiji jalma bisa dianggap inohong ku balaréa, bisa ku lantaran luhung élmuna, gedé wibawa jeung komarana, gedé jasana, loba prestasina dina salah sahiji widang dina kahirupan. Bisa ogé ku ganjorna umur. Ieu sakabéh mangrupa hubungan-hubungan sosial anu geus ngajadi pola saperti : Sepuh jeung misepuh, kolot jeung nu mikolot jeung saterusna.[5]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

Tempo oge[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Hartina inohong nyaéta
  2. Inohong téh
  3. Inohong, Ahli, pakar


Nulis.jpg