23 April

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

23 April nyaéta poé ka-113 dina sataun (ka-114 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 252 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1014 – Patempuran Clontarf: Raja Irlandia , Brian Boru ngéléhkeun para panyerang Viking, tapi maot dina patempuran.
  • 1516Bayerische Reinheitsgebot (undang-undang pamurnian bir) ditarékeun di Ingolstadt, Jérman.
  • 1521Patempuran Villalar: Raja Charles I ti Spanyol ngéléhkeun urang Comunero (Kastile).
  • 1655Pangepungan Santo Domingo dimimitian dina Perang Anglo-Spanyol sarta gagal tujuh poé ti harita.
  • 1660Perjangjian Daméy Oliva ditanjeurkeun ku Swédia jeung Polandia.
  • 1815 – Pangbarontakan Sérbia Kadua lumangsung teu lila sabada nagri éta dicaplok ku Turki Utsmani.
  • 1918Perang Dunia I: Angkatan Laut Inggris nyieun serangan dina raraga ngamankeun Palabuan Bruges-Zeebrugge, Bélgia.
  • 1920 – Majelis Agung Nasional Turki nu dipingpin ku Mustafa Kemal Atatürk ngabubarkeun pamaréntahan Sultan Mehmed VI sarta ngabéwarakeun konstitusi sawatara.
  • 1927Cardiff City ngéléhkeun Arsenal dina Final Piala FA, sakali-kalina piala éta bisa dimeunangkeun ku hiji tim nu teu ngadumuk di Inggris.
  • 1940 – Kahuruan di Kleub Rhytm di Natchez, Mississippi, nelasan 198 jalma.
  • 1941Perang Dunia II: Pamaréntahan Yunani jeung Raja George II ngungsikeun urang Athéna saméméh panyerangan Wehrmacht (pasukan gabungan Jérman).
  • 1942 – Perang Dunia II: Baedeker Blitz: Pasawat pangebom Jérman nyerang Exeter, Bath jeung York dina rararga males kana serangan Inggris ka Lübeck.
  • 1945 – Perang Dunai II: Pibakaleun gaganti Adolf Hitler, Hermann Göring, ngirim telegram ménta ijin pikeun jadi pamingpin Third Reich. Martin Bormann jeung Joseph Goebbels mépélingan Hitler yén éta telegram téh panghianatan.
  • 1951Perang Tiis: Jurnalis Amérika, William N. Oatis dicerek ku pamaréntahan komunis Cékoslowakia alatan spionase.
  • 1968Perang Viétnam: Mahasiswa nu protés kana perang di Universitas Kolumbia di Kota New York, ngarebut gedong administrasi sarta nutup universitas.
  • 1971 – Saheunteuna 3.000 imigran urang Hindu ditandasa di Jathibhanga, Pakistan Wétan (kiwari Bangladésh).
  • 1985Coca-Cola ngarubah resépna sarta medalkeun Coke anyar.  Panimbalanna bener-bener negatif sarta resép nu asli dipaké deui kurang ti tilu bulan ti harita.
  • 1989 – Padagang inuman anggur, William Sokolin, meupeuskeun hiji botol Château Margaux taun 1787, nu kamungkinan baheulana dipimilik ku Thomas Jefferson, nu hargana satara jeung  $500,000 di Réstoran Four Seasons di New York
  • 1990Namibia jadi anggota PBB nu ka-160 sarta anggota Nagara-Nagara Pasamakmuran nu ka-50.
  • 1993 – Urang Éritréa marilih pikeun merdéka ti Éthiopia dina hiji réferéndum nu disérangkeun ku PBB.
  • 1993 – Pulitisi Sri Langka, Lalith Athulathmudali dipateni nalika keur pidato dina hiji kukumpulan, opat minggu saméméh pamilihan Déwan Propinsi pikeun Propinsi Kulon lumangsung.
  • 2005 – Vidéo YouTube nu munggaran pisan, judulna "Me at the zoo", dipedalkeun ku pamaké “jawed”.
  • 2013 – Saheunteuna 28 jalma maraot di Irak sarta leuwih ti 70 lianna taratu nalika pakéwuh lumansung di Hawja, Irak.
  • 2018 – Hiji serangan tubrukan mobil nelasan sapuluh jalma di Toronto. Kasangka Alek Minassia nu umurna 25 taun ditahan.
  • 2019 – Hiji longsor kajadian di tambang giok di kalér Myanmar, 54 panambang teu katimu, sigana mah geus maraot.
  • 2019 – Lini kadua narajang Pulo Samar di Philipina ku 6,3 mw sabada poé kamarina lini 6,1 mw narajang Pulo Luzon. Genep belas urang palastra.
  • 2019 – Vaksinasi malaria nu munggaran di dunia, nu bisa méré panyalindungan parsial pikeun barudak, dimimitian di Malawi ku WHO.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu Pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Bahasa Inggris (PBB)

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png


Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. "Famous Birthdays on April 23" On This Day. Diaksés 13 April 2020.