Mustafa Kemal Atatürk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk atawa anu kasohor Gazi Mustafa Kemal Pasha nyaéta jéndral dina mangsa perang Dunya I anu gumelar tanggal 19 Méi 1881 di kota Thessaloniki, Makédonia, Yunani. Mustafa Kemal nyaéta Présidén Turki ke-1. Dilantik Séptémber 1923, pupus di Istanbul 10 Nopémber 1938.