10 Nopémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

10 Nopémber nyaéta poé ka-314 dina sataun (ka-315 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 57 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 937 – Li Bian ngarebut singasana raja ti Kaésar Yang Pu, jadi kaésar munggaran ti Dinasti Tang Kidul.
  • 1580 – Sanggeus tilu poé pangepungan, tentara Inggris meuncitan 600 jalma kaasup soldadu papal jeung warga sipil di Dún an Óir, Irlandia.
  • 1702 – Dina pingpinan James Moore, Inggris ngepung koloni Spanyol di Amérika, St. Augustine, dina Perang Ratu Anne.
  • 1871 – Henry Morton Stanley, pangjalajah ti Wales, manggihan pangjalajah ogé misionaris nu kasasar, Dr. David Livngstone di Ujiji, deukeut Dano Tanganyika, Afrika. Sohor ku pangbagéana wanci panggih, "Dr. Livingstone, panginten?".
  • 1942Jérman nyerang Vichy Perancis dina Perang Dunia II sabada Admiral François Darlan ti Perancis nyatujuan daméy jeung Sakutu di Afrika Kalér.
  • 1944 – Kapal amunisi USS Mount Hood ngabeledug di Palabuan Seeadler, Manus, Kapuloan Admiralty, nelasan saheunteuna 432 sarta nyideraan 371 jalma.
  • 1945 – Perang rongkah di Surabaya antara pajoang Indonésia ngalawan pasukan Inggris, kiwari sohor kusebutan Poé Pahlawan.
  • 1969Sesame Street mimiti medal di Télévisi Pangdidikan Nasional Amérika.
  • 1971 – Di Kamboja, Khmer Mérah nyerang Phnom Penh jeung bandarana, nelasan 44, natuan saheunteuna 30 jalma sarta ngancurkeun salapan pasawat udara.
  • 1972 – Pasawat Southern Airways Flight 49 ti Birmingham, Alabama dibajak, sarta diancam bakal ditabrakeun ka instalsi nuklir di Laboratorium Nasional Oak Ridge. Sanggeus dua poé, pasawat ngadarat di Havana, Kuba, di mana pangbajona dibui ku Fidel Castro.
  • 1975 – Majelis Umum PBB ngaluarkeun Résolusi 3379 dina konflik Palestina-Israél nu muguhkeun yén Zionisme téh minangka hiji bentuk tina rasisme.
  • 1983Bill Gates ngawanohkeun Windows 1.0.
  • 1989 – Pangawasa nu geus sakitu lilana di Bulgaria Todor Zhivkov diléngsérkeun tina jabatanna sarta diganti ku Petar Mladenov.
  • 1989 – Jérman mimiti nutuhan Témbok Bérlin.
  • 2006 – Politisi Tamil Sri Langka Nadarajah Raviraj ditelasan di Kolombo.
  • 2009 – Kapal-kapal laut Koréa Kidul jeung Kalér campuh dina perang leutik di Pulo Daecheong di Laut Konéng.

Nu babar[édit | édit sumber]

  • 1977 – Josh Barnett, pagulat UFC Amérika
  • 1977 – Brittany Murphy, artis Amérika (td. 2009)
  • 1981 – Ryback, pagulat Amérika
  • 1983 – Craig Smith, pamaén baskét Amérika
  • 1989 – Taron Egerton, aktor Wales

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré /poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Pahlawan (Indonésia)

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png