Majapahit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Majapahit mangrupa hiji karajaan Hindu di Jawa Wétan.[1] Karajaan ieu kaasup karajaan kuna di Indonésia anu nangtung dina taun 1293 nepi ka 1500 M.[2] Karajaan Majapahit di adegkeun ku Radén Wijaya (1293 M).[2]. Masa kajayaan majapahit nyaéta saprak Hayam Wuruk nyokot posisi raja anu ngawasa dina taun 1350 nepi ka 1389 anu dicirian ku ayana pangadegan gedé-gedéan nepi ka Asia Tanggara.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Suwarno, Suwarno; P.J. (1993), Pancasila budaya bangsa Indonesia: penelitian Pancasila dengan pendekatan, historis, filosofis & sosio-yuridis kenegaraan, Jakarta: Kanisius, p. 21, ISBN 9789794139677 
  2. a b (id)Sejarah Kerajaan Majapahit hingga Runtuh (diakses 2 Oktober 2015)
  3. (id)Majapahit (diakses 2 Agustus 2015)