Majapahit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Majapahit mangrupa hiji karajaan Hindu di Jawa Wétan. Karajaan ieu kaasup karajaan kuna di Indonésia anu nangtung dina taun 1293 nepi ka 1500 M.[1] Karajaan Majapahit di adegkeun ku Radén Wijaya (1293 M).[1]. Masa kajayaan majapahit nyaéta saprak Hayam Wuruk nyokot posisi raja anu ngawasa dina taun 1350 nepi ka 1389 anu dicirian ku ayana pangadegan gedé-gedéan nepi ka Asia Tanggara.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (id)Sejarah Kerajaan Majapahit hingga Runtuh (diakses 2 Oktober 2015)
  2. (id)Majapahit (diakses 2 Agustus 2015)