Jawa Wétan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jawa Timur
Coat of arms of East Java.png

Lambang Jawa Timur
Jer Basuki Mawa Béya
(basa Jawa: "Lamun hayang ma'mur, butuh pangorbanan"
IndonesiaEastJava.png

Peta lokasi Jawa Timur
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Surabaya
Gubernur Dr. H. Soekarwo, S.H., M.Hum.
Lega 47.922 km2
Pangeusi 40.000.000 (+/-)
Kapadetan 834/km2
Kabupatén 29
Kota 9
Kacamatan 637
Kalurahan/Désa 8.418
Suku Jawa, Madura 22%, Tengger, Osing, Tionghoa
Ageman Islam 96,3%, Protéstan 1,6%, Katolik 1%, Buda 0,4%, Hindu 0,6%
Basa Jawa, Madura, Osing, Basa Walikan, Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah -

Ramatloka resmi: http://www.jatim.go.id

(?)

Jawa Timur (basa Indonésia: Jawa Timur) nyaéta salah sahiji propinsi di ujung wétan Pulo Jawa nu wilayahna kaasup ogé Pulo Madura jeung Bawéan. Ibu kotana nyaéta Surabaya, kota panggedéna kadua di Indonésia sanggeusna Jakarta.

Sajarah[édit | édit sumber]


Transportasi[édit | édit sumber]

Taksi, beus kota, béca, bémo atawa ojég, jaringan karéta api, jaringan beus antar kota, bandara Internasional Juanda, palabuan Tanjung Pérak, kapal féri nu ngahubungkeun Ujung Baru di Surabaya jeung Ujung Kamal di Bangkalan, pulo Madura.

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Bangkalan.png
Kabupatén Bangkalan Bangkalan
Locator kabupaten bangkalan.png
2
Lambang Kabupaten Banyuwangi.png
Kabupatén Banyuwangi Banyuwangi
Locator kabupaten banyuwangi.png
3
Lambang Kabupaten Blitar.webp
Kabupatén Blitar Kanigoro
Locator kabupaten blitar.png
4
Logo Kabupaten Bojonegoro.png
Kabupatén Bojonegoro Bojonegoro
Locator kabupaten bojonegoro.png
5
Lambang Bondowoso.png
Kabupatén Bondowoso Bondowoso
Locator kabupaten bondowoso.png
6
Lambang Kabupaten Gresik.png
Kabupatén Gresik Gresik
Locator kabupaten gresik.png
7
Lambang-kabupaten-jember.png
Kabupatén Jember Kaliwates
Locator kabupaten jember.png
8
Logo Jombang.jpg
Kabupatén Jombang Jombang
Locator kabupaten jombang.png
9
Lambang Kabupaten Kediri.gif
Kabupatén Kediri Ngasem
Locator kabupaten kediri.png
10
Lambang Kabupaten Lamongan.png
Kabupatén Lamongan Lamongan
Locator kabupaten lamongan.png
11
Lambang Kabupaten Lumajang.png
Kabupatén Lumajang Lumajang
Locator kabupaten lumajang.png
12
Logo kabupaten madiun.gif
Kabupatén Madiun Caruban
Locator kabupaten madiun.png
13
Logo Kabupaten Magetan Vector.jpg
Kabupatén Magetan Magetan
Locator kabupaten magetan.png
14
Logo-Kabupaten-Malang.jpg
Kabupatén Malang Kepanjén
Locator kabupaten malang.png
15
Lambang Kabupaten Mojokerto.png
Kabupatén Mojokerto Mojosari
Locator kabupaten mojokerto.png
16
NganjukLogoNew.png
Kabupatén Nganjuk Nganjuk
Locator kabupaten nganjuk.png
17
Lambang Kabupaten Ngawi.jpg
Kabupatén Ngawi Ngawi
Locator kabupaten ngawi.png
18
Lampang Kabupaten Pacitan.jpg
Kabupatén Pacitan Pacitan
Locator kabupaten pacitan.png
19
Lambang Daerah Kab. Pamekasan, Jawa Timur.png
Kabupatén Pamekasan Pamekasan
Locator kabupaten pamekasan.png
20
Lambang Kabupaten Pasuruan.png
Kabupatén Pasuruan Bangil
Locator kabupaten pasuruan.png
21
Lambang Kabupaten Ponorogo.png
Kabupatén Ponorogo Ponorogo
Locator kabupaten ponorogo.png
22
Logo Kabupaten Probolinggo.JPG
Kabupatén Probolinggo Kraksaan
Locator kabupaten probolinggo.png
23
Lambang Kabupaten Sampang.png
Kabupatén Sampang Sampang
Locator kabupaten sampang.png
24
Coat of Arms of Sidoarjo Regency.png
Kabupatén Sidoarjo Sidoarjo
Locator kabupaten sidoarjo.png
25
Lambang Kabupaten Situbondo.png
Kabupatén Situbondo Situbondo
Locator kabupaten situbondo.png
26
Lambang Kabupaten Sumenep.png
Kabupatén Sumenep Sumenep
Locator kabupaten sumenep.png
27
Trenggalek coat of arms.png
Kabupatén Trenggalék Trenggalék
Locator kabupaten trenggalek.png
28
Coat of arms of Tuban Regency.svg
Kabupatén Tuban Tuban
Locator kabupaten tuban.png
29
Lambang-tulungagung.png
Kabupatén Tulungagung Tulungagung
Locator kabupaten tulungagung.png
30
Logo Kota Batu, Jawa Timur (Seal of Batu, East Java).svg
Kota Batu -
Locator kota batu.png
31
Lambang Kota Blitar.jpeg
Kota Blitar -
Locator kota blitar.png
32
Lambang Kota Kediri.jpg
Kota Kediri -
Locator kota kediri.png
33
Lambang Kota Madiun.png
Kota Madiun -
Locator kota madiun.png
34
Seal of Malang City (Logo Kota Malang).svg
Kota Malang -
Locator kota malang.png
35
Kota Mojokerto.jpg
Kota Mojokerto -
Locator kota mojokerto.png
36
Lambang Kota Pasuruan.webp
Kota Pasuruan -
Locator kota pasuruan.png
37
Lambang Kota Probolinggo.png
Kota Probolinggo -
Locator kota probolinggo.png
38
City of Surabaya Logo.svg
Kota Surabaya -
Locator kota surabaya.png

Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

No. périodeu Nami Gubernur Katerangan
1 1945 - 1948 R.T. Soeryo
2 1948 - 1949 Dr. Moedjani
3 1949 - 1957 R. Samadikun
4 1957 - 1959 R.T.A. Milono
5 1959 - 1963 R. Soewondo Ranuwidjojo
6 1963 - 1967 Moch. Wijono
7 1967 - 1978 R.P. Mohammad Noer
8 1978 - 1983 Soenandar Prijosoedarmo
9 1983 - 1988 Wahono
10 1988 - 1993 Soelarso
11 1993 - 1998 Basofi Sudirman
12 1998 - 2003 Imam Utomo
13 2003 - 2008 Imam Utomo
14 2008 - 2013 Soekarwo
15 2013 - 2018 Soekarwo

Pariwisata[édit | édit sumber]

Kebon Binatang Surabaya, Pantai Kenjeran, Tempat ibadah Buda Joko Dolok, Makam Radén Supratman, Tugu Pahlawan, Hotél Mojopahit/Orange, tempat balanja saperti Pasar Atom , daérah Tunjungan. Dahareun has Surabaya saperti rujak cingur, gado-gado, Semangi Suroboyo, nasi pecel kampung, lontong capgoméh Surabaya, és campur Surabaya, tamie goreng, cap jai goreng, Pangsit Mie, soto ayam Lamongan atawa Sotong Daging Sapi Madura.

Tempo Ogé[édit | édit sumber]


Flag of Indonesia.svg