Karéta api

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Logawa di Stasion Gombong, Jawa Tengah
Karéta api Cianjuran (Argo Peuyeum) ngaliwat di walungan Cisokan.
Karéta Kaiji di Jepang.

Karéta api nyaéta sarana transportasi atawa kandaraan anu maké tanaga penggerak, boh nu maju sorangan (KRL atawa KRD) atawa dicantélkeun kana kandaraan lianna, anu rék atawa keur maju dina rél. Karéta api nyaéta alat transportasi masal anu umumna aya lokomotif (kandaraan nu maké tanaga penggerak sorangan) jeung rangkéan karéta (pikeun panumpang) atawa gerbong (pikeun barang) (dicantélkeun kana kandaraan lianna). Éta rangkéan atawa gerbong téh ukuranana rélatif badag jeung lega nu antukna mampuh muat panumpang atawa barang kalawan loba. Alatan sipatna minangka angkutan massal nu éféktif, sababaraha nagara ngusahakeun sangkan manpaatna bisa maksimal minangka alat transportasi darat boh di jero kota, antarkota boh antarnagara.

Tingali ogé[édit | édit sumber]


Jreast e257 door.jpg