Gerbong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gerbong

Gerbong nyaéta kandaraan pikeun ngangkut barang.[1] Gerbong béda hartina jeung karéta anu fungsina ngangkut panumpang.[1] Aya rupa-rupa gerbong, nyaéta:[2]

  • Gerbong terbuka/datar, pikeun barang anu teu kapangaruhan ku cuaca, saperti beusi, kai, kandaraan, jeung sajabana.[rujukan?] Cara nalikeunna jeung nutup si barangna kudu bener.[rujukan?]
  • Gerbong tertutup, pikeun barang anu kapangaruhan ku cuaca, saperti alat éléktronik, jeung sajabana.[rujukan?]
  • Gerbong barang curah cair, pikeun minyak, jeung sajabana.[rujukan?]
  • Gerbong barang curah kering, pikeun batu bara, jeung sajabana.[rujukan?]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Vereinigung der Privatguterwagen-Interes senten (PDF) (de) diunduh tahun 2015
  2. [1] (Basa Jepang) diakses tanggal 30 Januari 2016
KA Galunggung Nagreg.jpg