Karéta panumpang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Karéta api Lokal Bandung Raya mangrupa salah sahiji karéta panumpang

Karéta panumpang nyaéta wagon pikeun ngangkut panumpang.[1] Karéta béda hartina jeung Gerbong anu fungsina ngangkut barang.[1] Di sababaraha nagara, aya tempat pikeun saré dina karéta na.[2] Di Indonésia, karéta panumpang aya kelas éksekutip, bisnis, jeung ékonomi.[1] Sedengkeun di Jepang, aya kelas reguler jeung green car (sabangsa kelas éksekutip).[2] Dumasar jarakna, karéta panumpang aya anu jarak deuket, jeung jarak jauh.[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 31 Januari 2016
  2. a b Situs resmi JR East (Basa Jepang) diakses tanggal 31 Januari 2016


Jreast e257 door.jpg