Karéta api ékonomi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Galunggung mangrupa salasahiji karéta kelas ékonomi di Indonésia

Karéta api ékonomi (K3) nyaéta kelas karéta api panghandapna di Indonésia.[1][2] Karéta api ékonomi aya anu disubsidi ku pamaréntah (PSO), aya ogé anu henteu disubsidi (non-PSO).[2] Fasilitas anu aya nyaéta toilet di unggal gerbong, AC Split 6 unit per gerbong, jeung aya karéta makan.[2] Kapasitas per gerbongna nyaéta 80 atawa 106 tempat diuk.[2] Kabéh gerbong geus maké AC.[2]

Rupa-rupa karéta api ékonomi (K3)[édit | édit sumber]

  • K3 heubeul (kaluaran 1964 - 2009), kapasitas 106 tempat diuk, panumpang diuk pahareup-hareup
  • K3 Ékonomi AC Plus (kaluaran 2012), kapasitas 80 tempat diuk, panumpang diuk pahareup-hareup
  • K3 New Image (kaluaran 2016), kapasitas 80 tempat diuk, susunan tempat diuk saperti kelas éksekutip, ngan bédana K3 ieu sawaréh nyinghareup ka arah karéta maju, sedengkeun sawaréhna deui nyinghareup ka arah karéta mundur.
  • K3 Prémium (kaluaran 2017 jeung 2018), ampir sarua jeung K3 2016, ngan anu ngabédakeun nyaéta jarak antara tempat diuk leuwih lega, sarta korsi bisa diatur sudutna.

Fasilitas[édit | édit sumber]

  • Dua toilét unggal gerbong
  • Cocolok listrik
  • TV (dina K3 New Image jeung Prémium)
  • Lampu baca (dina K3 Prémium)
  • Reclining seat (dina K3 Prémium)

Panomoran[édit | édit sumber]

Mimiti taun 2010, format penomoran karéta dirobah, saperti K3 x yy zz.[1]

  • K3 hartina karéta kelas ékonomi
  • x nyaéta nomor penggerak
  • yy nyaéta taun beroperasi
  • zz nyaéta nomor urut

Daftar karéta kelas ékonomi di Indonésia[édit | édit sumber]

Non-PSO/Komérsial[édit | édit sumber]

PSO (disubsidi)[édit | édit sumber]

Prémium[édit | édit sumber]


Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Majalah KA Edisi November 2014
  2. a b c d e Majalah KA Edisi Maret 2015
KA Galunggung Nagreg.jpg

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia