Karéta api Argo Parahyangan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Argo Parahyangan
KA Argo Parahyangan Padalarang.png
KA Argo Parahyangan ngaliwat langsung di stasion Padalarang
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Éksekutip Argo
Éksekutip Satwa
Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Bandung
Stasion Gambir
Jumlah stasion 4-6
Operasi
Dibuka 27 April 2010
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-100 km/jam
Titik pangluhurna +736 m (Cimindi)

Karéta api Argo Parahyangan atawa Gopar (Aksara Sunda: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮃᮁᮌᮧ ᮕᮛᮂᮚᮍᮔ᮪) nyaéta karéta api kelas éksekutip argo (kadang maké rangkéan nu lain éksekutip argo) anu ngahubungkeun Jakarta jeung Bandung.[1] Argo Parahyangan dioperasikeun ku Daop 2 Bandung.[2] Karéta ieu téh gabungan Karéta api Argo Gede jeung Karéta api Parahyangan.[3]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Rangkéan[édit | édit sumber]

  1. Rangkéan Argo Parahyangan asli (eks. KA Argo gedé jeung KA Parahyangan)
  2. Rangkéan Harina
  3. Rangkéan Turangga
  4. Rangkéan Gajayana
  5. Rangkéan Senja Utama Solo
  6. Rangkéan Pangandaran [1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Argo Parahyangan dijalankeun 8 kali bolak-balik jeung 6 atawa 7 kali tambahan.[4] Waktu nu diperlukeun ti Gambir ka Bandung (jeung sabalikna) kira-kira 3 jam.[4] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Insidén[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b http://www.utiket.com./id/kereta-api/ka-argo_parahyangan.html (id) Diakses tanggal 25 Desember 2015
  2. KA Argo Parahyangan Bukan Eks-Parahyangan (id) diakses tanggal 25 Desember 2015
  3. KA Parahyangan, Sang Legendaris Pun Harus Berhenti (id) diakses tanggal 25 Desember 2015
  4. a b c http://www.stasiunbandung.com/jadwal-kereta-api/jadwal-argo-parahyangan Jadwal Argo Parahyangan (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015
  5. Ratusan Penumpang Argo Parahyangan Terlantar (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015
  6. Argo Parahyangan Anjlok, Perjalanan KA Serayu Dialihkan (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015
  7. KA Argo Parahyangan Anjlok di Bandung Barat (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015
  8. Seluruh Penumpang Argo Parahyangan Selamat (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

KA Galunggung Nagreg.jpg