Stasion Cimahi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cimahi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CMI.png
  • Singgetan: CMI
  • Nomor: 1420
Stasiun Cimahi.jpg
Stasion Cimahi ditempo ti hareup
LokasiBaros, Cimahi Tengah, Cimahi, Jawa Kulon,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°53′09″S 107°32′10″E / 6.88583°S 107.536°E / -6.88583; 107.536Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°53′09″S 107°32′10″E / 6.88583°S 107.536°E / -6.88583; 107.536
Luhur+723 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 146+957 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur4
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
Argo Parahyangan, Serayu, Harina, Ciremai, Lokal Bandung Raya, jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Cimahi (CMI) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮙᮠᮤ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Baros, Cimahi Tengah, Cimahi. Stasion ieu boga opat jalur, jalur 1 jeung jalur 2 minangka sepur lurus. Stasion ieu minangka stasion utama kadua di Bandung pikeun karéta api jarah jauh arah kulon. Stasion ieu stratégis lantaran aya di tengah-tengah Kota Cimahi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Gadobangkong
Stasion saenggeusna:
Stasion Cimindi