Stasion Cimahi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cimahi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CMI.png
  • Singgetan: CMI
  • Nomor: 1420
Stasiun Cimahi Depan.jpg
Stasion Cimahi ditempo ti hareup
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Cimahi
Kacamatan Cimahi Tengah
Kalurahan Baros
Sajarah
Dibuka 1884
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +723 m
Perenahna[2] km 146+957 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Argo Parahyangan, Serayu, Harina, Ciremai, Lokal Bandung Raya, jeung Lokal Cibatu
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 4
Jumlah péron 3
Tipeu pasinyalan Éléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Cimahi (CMI) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Baros, Cimahi Tengah, Cimahi. Stasion ieu boga opat jalur, jalur 1 jeung jalur 2 minangka sepur lurus. Stasion ieu minangka stasion utama kadua di Bandung pikeun karéta api jarah jauh arah kulon. Stasion ieu stratégis lantaran aya di tengah-tengah Kota Cimahi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Gadobangkong
Stasion saenggeusna:
Stasion Cimindi


Stasiun Selatan Bandung.jpg