Stasion Cimahi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cimahi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CMI.png
  • Singgetan: CMI
  • Nomor: 1420
Stasiun Cimahi Depan.jpg
Stasion Cimahi ditempo ti hareup
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaCimahi
KacamatanCimahi Tengah
KalurahanBaros
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+723 m
Perenahna[2]km 146+957 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananArgo Parahyangan, Serayu, Harina, Ciremai, Lokal Bandung Raya, jeung Lokal Cibatu
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Cimahi (CMI) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Baros, Cimahi Tengah, Cimahi. Stasion ieu boga opat jalur, jalur 1 jeung jalur 2 minangka sepur lurus. Stasion ieu minangka stasion utama kadua di Bandung pikeun karéta api jarah jauh arah kulon. Stasion ieu stratégis lantaran aya di tengah-tengah Kota Cimahi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Gadobangkong
Stasion saenggeusna:
Stasion Cimindi


Stasiun Selatan Bandung.jpg