Stasion Gambir

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gambir
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun GMR.png
  • Singgetan: GMR
  • Nomor: 0430
Jakarta Indonesia Stesen-Gambir-01.jpg
Stasion Gambir
Lokasi
Propinsi DKI Jakarta
Kota Jakarta Pusat
Kacamatan Gambir
Alamat Jalan Médan Merdéka Wétan
Kodeu pos 10110
Sajarah
Dibuka Taun 1884
Ngaran saméméhna Stasiun Koningsplein/Weltevreden
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Tingkat kaluhuran +16 m
Layanan Tingali di handap
Pamesenan tikét Sistem tikét online
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 4
Jumlah péron 2 peron pulau
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Ya
Stasion Gambir pada tahun 1939
Stasion Gambir ditingali ti Monumen Nasional

Stasion Gambir (GMR) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Gambir, Gambir, Jakarta Pusat, Jakarta, Indonésia.[1] Stasion ini diwangun ti taun 1930-an anu ngaranna Stasion Koningsplein.[1] Stasion Gambir dirénopasi ti taun 1990-an.[1] Stasion ieu boga 4 jalur.[1] Stasion Gambir ngalayanan karéta api kelas éksekutip jeung campuran (éksekutip-bisnis) jurusan kota-kota di pulo Jawa.[1] Sedengkeun pikeun karéta api ékonomi jeung karéta api bisnis dilayanan di Stasion Pasar Senén.[1] Stasion ieu teu ngalayanan KRL Commuter line, pikeun éstapét ti karéta jarak jauh ka KRL, bisa ti Stasion Gondangdia.[1] Di stasion ieu, aya ogé beus DAMRI jurusan Bandara Soekarno Hatta.[1] Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

Karéta api nu dilayanan[édit | édit sumber]

Karéta api anu dilayanan di stasion Gambir (iwal ti KRL) nyaéta:[2]

Jadwal[édit | édit sumber]

Jadwal bisa ditingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Direktori Wisata:Membidik Stasiun Gambir, Jakarta (id) diakses tanggal 1 Maret 2016
  2. Utiket.com: Ke Stasiun Gambir (id) diakses tanggal 1 Maret 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Juanda
Stasion saenggeusna:
Stasion Gondangdia


Stasiun Selatan Bandung.jpg
KA Galunggung Nagreg.jpg