Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gambir, salah sahiji stasion anu aya di jalur Jakarta Kota-Manggarai

Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai (Aksara Sunda Baku: ᮏᮜᮥᮁ ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮏᮊᮁᮒ ᮊᮧᮒ-ᮙᮀᮌᮛᮄ) nyaéta jalur karéta api anu matalikeun Stasion Jakarta Kota jeung Stasion Manggarai. Ieu jalur téh geus mangrupa jalur layang ti taun 1990-an. Jalur ieu geus diéléktrifikasi jeung geus mangrupa double track. Jadi, sakabéh stasion anu aya di jalur ieu geus di luhur taneuh.

Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai kaasup jalur anu padet diliwatan ku KA jarak jauh jeung KRL. Sahenteuna, aya 2 ruteu KRL anu ngaliwatan ieu jalur, nyaéta Blue Line jurusan Jakarta Kota-Bekasi/Cikarang jeung Red Line jurusan Jakarta Kota-Bogor/Dépok.

Rencanana, di taun 2021, Stasion Manggarai bakal dijadikeun stasion séntral pikeun KA jarak jauh, KRL, jeung KA bandara. Sacara otomatis, lakon Stasion Gambir bakal digantikeun ku Manggarai. Jadi, KA jarak jauh engké moal ngaliwat jalur ieu deui.[1]

Jalur nu kahubung[édit | édit sumber]

Jalur ieu ngahubungkeun babaraha jalur lian, di antarana:

Daptar stasion jeung halteu[2][édit | édit sumber]

Kanyahoan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék

Jakarta Kota-Gambir[édit | édit sumber]

Gambir-Manggarai[édit | édit sumber]

Ruteu KRL anu ngalayanan jalur ieu[édit | édit sumber]

Ieu mangrupa ruteu KA Commuter Jabodetabek anu ngalayanan jalur ieu.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Manggarai Jadi Stasiun Sentral pada 2021, Lihat Penampakannya Kini - Cermati". www.cermati.com. Diakses tanggal 2019-10-29. 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Ramatloka resmi PT Kereta Api Indonesia