Stasion Sawah Besar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sawah Besar
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SW.png
  • Singgetan: SW
  • Nomor: 0423
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanSawah Besar
KalurahanPasar Baru
AlamatJalan Krekot Jaya
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+15 m
Perenahna[2]km 3+836 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan nglayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jakarta Kota
Depok–Jakarta Kota
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung

Stasion Sawah Besar (SW) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮞᮝᮂ ᮘᮨᮞᮁ) mangrupa stasion karéta api kelas II anu pererahna di Jalan Krekot Jaya, Pasar Baru, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Stasion ieu mangrupa salasahiji ti 7 stasion karéta api di Jakarta anu mangrupa bagian ti jalur rél layang. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +15 meter ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan miboga dua jalur karéta api.

Stasion ieu cukup ramai sabab stasion ieu teu jauh ti Pasar Baru.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta JAK 10 (Jak Lingko) Stasion Jakarta Kota-Stasion Tanah Abang
Mikrolet[3] M12 Terminal Senén–Stasion Jakarta Kota
Kopami Jaya[4] P12 Terminal Senén–Terminal Kalidérés

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
  4. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Mangga Besar
Stasion saenggeusna:
Stasion Juanda


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°9′38.4″S 106°49′39.5″E / 6.160667°S 106.827639°E / -6.160667; 106.827639