Stasion Dépok

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Dépok
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun DP.png
  • Singgetan: DP
  • Nomor: 0706
KCJ 205 trainset BOO 15.jpg
Stasion Dépok
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaDépok
KacamatanPancoran Mas
KalurahanPancoran Mas
AlamatJalan Stasion Depok
Koordinat6°24′15.92″S 106°49′1.51″E / 6.4044222°S 106.8170861°E / -6.4044222; 106.8170861Koordinat: 6°24′15.92″S 106°49′1.51″E / 6.4044222°S 106.8170861°E / -6.4044222; 106.8170861
Sajarah
Dibuka1873 (Minangka Halteu Dépok) 1881 (Minangka Stasion Dépok)
Taun éléktrifikasi1925
Operator kahijiNederlandsch-Indische Spoorweg Maatschappij
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]Badag tipeu C
Tingkat kaluhuran+93 m
Perenahna[2]km 32+684 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 1 dan 4: sepur lurus)
Jumlah péronDua peron pulo nu jangkung
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Taya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Dépok is located in Kota Dépok
Dépok
Dépok
Lokasi di Kota Dépok
Stasion Dépok

Stasion Dépok (Kode: DP) atawa sok disebut ogé Stasion Dépok Lama (pikeun ngabédakeun jeung Stasion Dépok Baru) nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C nu perenahna di Pancoran Mas, Depok. Stasion ieu perenahna di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Dépok miboga 4 jalur nu ngalayanan KRL Jabodetabék. Stasion ieu mangrupa salasahiji stasion karéta pangkolotna di Jabodetabék.

Stasion ieu miboga opat jalur, kalawan jalur 1 jeung jalur 4 minangka jalur lurus.

Ka arah kidul ti stasion ieu, aya dipo KRL panggedéna sa-Asia Tenggara, nyaéta dipo KRL Dépok, tempat nyimpen KRL.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot D05 Terminal Dépok–Citayam–Bojong Gede

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Dépok Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Citayam


Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Stasiun Selatan Bandung.jpg