Stasion Dépok Baru

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Dépok Baru

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun DPB.png
  • Singgetan: DPB
  • Nomor: -
ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮓᮦᮕᮧᮊ᮪ ᮘᮛᮥ 000.jpg
Stasion Dépok Baru
LokasiJalan Margonda Raya
Dépok, Pancoran Mas, Dépok, Jawa Kulon, 16431
Indonésia
Luhur+93 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 31+100 lintas Jakarta Kota-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua péron sisi jeung hiji péron pulo nu jangkung
Jumlah jalur3
  • jalur 1: sepur lurus arah Manggarai
  • jalur 3: sepur lurus arah Dépok/Bogor/Nambo
Informasi lain
KlasifikasiI[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Dépok Baru (Kodeu: DPB) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮓᮦᮕᮧᮊ᮪ ᮘᮛᮥ) nyaéta hiji stasion karéta api di Dépok, Pancoran Mas, Dépok. Stasion nu aya dina kaluhuran +93 m dpl ieu kaasup kana Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu perenahna stratégis lantaran aya di tukangeun Kantor Walikota, ITC Dépok, sarta Terminal Dépok anu pahareup-hareup jeung Mapolres Dépok. Stasion ieu boga aksés pikeun meuntas antar péron di luhureun tengah-tengah péron, ngan kiwari geus teu dipaké ku sabab geus aya jalan handap taneuh (underpass) pikeun aksés meuntas.

Stasion ieu miboga tilu jalur, kalawan jalur 1 jeung jalur 3 minangka jalur lurus.

Stasion Dépok Baru mangrupa stasion kalawan tingkat polusi udara nu rada luhur lantaran perenahna anu pas di tukangeun terminal Dépok jeung pasar Kemirimuka. Salian ti éta, stasion ieu diapit ku jalan artéri Margonda di beulah wétan, Jalan Arif Rahman Hakim Kota Dépok di beulah kalér, sarta jalan Déwi Sartika di beulah kidul.[3][4]

Imah juragan tanah anu pagigir-gigir jeung Terminal Dépok, Stasion Depok Baru, jeung ITC Dépok anu dibangun taun 1720. (Poto ini dijeprét taun 1920-1935, Pas tanggal 3 Januari 2004, imah juragan tanah éta dibongkar lantaran rék diwangun ITC Dépok taun 2005.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[5] D01 Stasion Dépok Baru–Dépok I Dalam
D01A Stasion Dépok Baru–Kavling Beji
D02 Terminal Dépok–Depok II Tengah
D03 Terminal Dépok–Parung
D04 Terminal Dépok–Kukusan
D05 Terminal Dépok–Citayam–Bojong Gede
D06 Terminal Dépok–Simpangan
D07 Terminal Dépok–Citayam
D08 Terminal Dépok–Cilodong-Kampung Sawah
D09 Terminal Dépok–Studio Alam-Kampung Sawah
D10 Terminal Dépok–Kalimulya–Kampung Sawah
D11 Terminal Dépok–PAL
D15R Terminal Dépok–Simpang Limo–Mal Cinere
105 Terminal Dépok–Pondok Labu
110 Terminal Dépok–Krukut-Mal Cinere
112 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[5] T19 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan–Terminal Pinang Ranti
Miniarta[5] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Perumnas II Dépok Timur–Pasar Minggu
Hiba Utama - Dépok–Bandara Soekarno-Hatta (via tol Cijago, tol JORR (Dukuh-Penjaringan))[6]
Transjakarta D11 Dépok-BNN (via koridor 9/10 - tol Cijago)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Harya Virdhani, Marieska. "Tingkat Polusi di Depok Mulai Tinggi" (dalam bahasa id-ID). Okezone.com. https://news.okezone.com/read/2011/01/15/338/414292/tingkat-polusi-di-depok-mulai-tinggi. Diakses pada 20 Juni 2018 
  4. "Memprihatinkan Pencemaran Udara di Jalan Margonda". www.depokterkini.com. Diakses tanggal 2018-06-20. 
  5. a b c "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 
  6. "Bukan Damri, Ini Jadwal Bus Hiba Utama Rute Bandara Soekarno-Hatta ke Depok | Bandara Soekarno-Hatta 2018". bandarasoekarnohatta.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2018-06-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Pondok Cina
Stasion saenggeusna:
Stasion Dépok