Jalur karéta api Manggarai-Padalarang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang nyaéta jalur karéta api anu aya di dua propinsi, nyaéta DKI Jakarta jeung Jawa Kulon. Ti Stasion Manggarai nepi Stasion Sukabumi kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta, sedengkeun ti Halteu Ranji nepi ka Stasion Padalarang kaasup ka Daérah Operasi II Bandung.Jalur ti Stasion Manggarai ka Stasion Bogor nyaéta bagéan anu gaduh duplikasi.Jalur ieu gaduh cabang dina Citayam ka Nambo.Jalur ieu geus mindeng aya kajadian urug, diantarana di Torowongan Lampegan di pétak Sukabumi-Cianjur sarta di tanggal 21 Nopémber 2012 di antara Stasion Bojonggedé jeung Stasion Cilebut di lintas Manggarai-Bogor.

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang keur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[1]

Jalur nu kahubung[édit | édit sumber]

Daptar stasion jeung halteu[2][édit | édit sumber]

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék
Manggarai-Bogor (1873) (Daérah Operasi I Jakarta)
Ngaran Stasion Kaluhuran Kodeu Stasion Kondisi Katerangan
Stasion Manggarai +13 M MRI Aktip Boga pacabangan ka Jalur karéta api Manggarai-Jatinegara, Jalur karéta api Tanahabang-Manggarai, jeung Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion Tebet +17 M TEB Aktip -
Stasion Cawang +14 M CWG Aktip -
Stasion Durén Kalibata +26 M DRN Aktip -
Stasion Pasar Minggu Baru +29 M PSMB Aktip -
Stasion Pasar Minggu +20 M PSM Aktip -
Stasion Tanjung Barat +37 M TNT Aktip Dibuka taun 1947, dirénovasi taun 2001 sarta jadi stasion pacontoan pikeun sakabéh stasion di Jabodetabék di taun 2009
Stasion Lénténg Agung +57 M LNA Aktip -
Stasion Universitas Pancasila +57 M UP Aktip Stasion pangkidulna di Jakarta Selatan jeung DKI Jakarta
Coat of arms of Jakarta.svg
Wates Wewengkon Propinsi DKI Jakarta
Jakarta Selatan


West Java coa.png
Wates Wewengkon Propinsi Jawa Kulon
Kota Dépok
Stasion Universitas Indonésia +69 M UI Aktip Stasion pangkalérna di Kota Dépok
Stasion Pondok Cina +74 M POC Aktip -
Stasion Dépok Baru +93 M DPB Aktip -
Stasion Dépok +93 M DP Aktip Boga pacabangan ka Dépot Dépok
Halteu Pondok Térong - PTO Teu aktip -
Stasion Citayam +120 M CTA Aktip Boga parcabangan ka Nambo. Stasion pangkidulna di Kota Dépok.
Stasion Bojonggedé +140 M BJD Aktip Stasion pangkalérna di Kabupatén Bogor.
Stasion Cilebut +169 M CLT Aktip -
Halteu Kebonpedes - KBP Teu aktip Direncanakeun diaktipkeun deui sarta ganti ngaran jadi Stasion Sukaresmi.
Stasion Bogor +246 M BOO Aktip Stasion tungtung pikeun KRL Commuter Line
Bogor-Sukabumi (1882)
Stasion Bogor Palédang +246 M PLG Aktip Stasion kaberangkatan pikeun Karéta api Pangrango
Halteu Tanjakan Émpang - TEP Teu aktip -
Stasion Batutulis +299 M BTT Aktip -
Halteu Ciomas +245 M COM Teu aktip Stasion pangkidulna di Kota Bogor.
Stasion Maséng +425 M MSG Aktip -
Stasion Cigombong +499 M CGB Aktip Stasion pangkidulna di Kabupatén Bogor.
Stasion Cicurug +478 M CCR Aktip Tempat bongkar muat karéta api angkutan aqua. Stasion pangkalérna di Kabupatén Sukabumi.
Stasion Cijambé +438 M CJE Teu aktip -
Stasion Parungkuda +396 M PRK Aktip -
Stasion Cibadak +380 M CBD Aktip -
Stasion Karangtengah +477 M KE Aktip -
Halteu Pondok Leungsir +537 M PON Teu aktip -
Stasion Cisaat +584 M CSA Aktip -
Stasion Sukabumi +583 M SI Aktip Stasion keberangkatan Karéta api Pangrango jeung Karéta api Siliwangi
Sukabumi-Cianjur (1883) (Daérah Operasi II Bandung)
Halteu Ranji - RI Teu aktip -
Stasion Gandasoli +580 M GDS Aktip -
Stasion Cireungas +588 M CRH Aktip Stasion pangwétanna di Kabupatén Sukabumi.
Stasion Lampegan +652 M LPG Aktip Perenahna teu jauh ti Terowongan Lampegan. Stasion pangkulonna di Kabupatén Cianjur.
Halteu Sindangresmi - SRI Teu aktip -
Stasion Cibeber +456 M CBB Aktip -
Stasion Cilaku +457 M CLK Aktip -
Halteu Pasirhayam - PH Teu aktip -
Stasion Cianjur +439 M CJ Aktip Stasion keberangkatan Karéta api Siliwangi
Cianjur-Padalarang(1884)
Stasion Malébér +357 M MLB Aktip -
Halteu Tipar - TIP Teu aktip -
Stasion Selajambé +357 M SLJ Aktip -
Stasion Ciranjang +262 M CRJ Aktip -
Stasion Cipeuyeum + 274 M CPY Aktip Stasion pangwétanna di Kabupatén Cianjur.
Stasion Rajamandala +319 M RM Aktip Stasion pangkulonna di Kabupatén Bandung Kulon.
Stasion Cipatat +387 M CPT Aktip -
Stasion Tagogapu +595 M TAU Aktip -
Stasion Padalarang +695 M PDL Aktip Boga pacabangan ka Jalur karéta api Cikampék-Padalarang jeung Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan

Pacabangan ka Nambo[édit | édit sumber]

Citayam-Nambo (1997) (Daérah Operasi I Jakarta)
Ngaran Stasion Kaluhuran Kodeu Stasion Kondisi Katerangan
Stasion Citayam +120 M CTA Aktip -
Halteu Pondok Rajeg +121 M PDRG Teu aktip -
Stasion Cibinong +192 M CBN Aktip -
Halteu Gunung Putri +115 M GPI Teu aktip -
Stasion Nambo +114 M NMO Aktip Stasion terminus

Ruteu karéta api anu ngalayanan jalur ieu[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Daptar jalur karéta api di Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg