Stasion Tanjung Barat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tanjung Barat

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TNT.png
  • Singgetan: TNT
  • Nomor: 0703
Tanjung Barat Station.jpg
Stasion Tanjung Barat
LokasiTanjung Barat, Jagakarsa, Jakarta Kidul, DKI Jakarta,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°18′28″S 106°50′20″E / 6.307807899999999°S 106.83884529999999°E / -6.307807899999999; 106.83884529999999Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°18′28″S 106°50′20″E / 6.307807899999999°S 106.83884529999999°E / -6.307807899999999; 106.83884529999999
Luhur+44 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 21+221 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua peron sisi nu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Diwangun deui2009
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Tanjung Barat (Kodeu: TNT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮒᮔ᮪ᮏᮥᮀ ᮘᮛᮒ᮪) nyaéta hiji stasion karéta api di Tanjung Barat, Jagakarsa, Jakarta Kidul. Stasion nu aya di tingkat kaluhuran +37 m ieu kaasup kana Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line.

Sanggeus dirénovasi taun 2009, stasion ieu boga suasana anu béda dibandingkeun stasion séjén. Warna orén jeung beureum ngadominasi unggal juru stasion ieu. Disadiakeun papan pituduh sarta opat télevisi layar datar minangka sarana pituduh kadatangan karéta. Hal éta anu ngabalukarkeun stasion ieu dijadikeun stasion percontohan di Jabodetabék.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[4] 129 Mekarsari–Pasar Minggu
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[4] T19 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan–Terminal Pinang Ranti
Miniarta[4] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Dépok Wétan–Pasar Minggu
Kopaja[5]
606 Pasar Minggu–Sréngséng Sawah
616 Blok M–Cipedak
MiniTrans 4B Stasion Manggarai-Universitas Indonésia
9H Universitas Pancasila-Blok M (via Moh. Kahfi 2, Kelapa Tiga, Joe, Koridor 9, Kaptén Téndéan)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Menjadi Percontohan, Stasiun Tanjung Barat Berbenah". detiknews. https://news.detik.com/berita/d-1134077/menjadi-percontohan-stasiun-tanjung-barat-berbenah. Diakses pada 2018-06-20 
  4. a b c "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 
  5. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Pasar Minggu
Stasion saenggeusna:
Stasion Lénténg Agung