Daérah Operasi I Jakarta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi I Jakarta
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi I Jakarta
Kantor Daop/Divre
ProvinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanMénténg
KalurahanCikini
AlamatJalan Cikini Raya
Kode pos10330
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreJAK
Stasion pangluhurna1. +584 m (Cisaat)
2. +583 m (Sukabumi)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurLalobana lintas datar
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun70 s.d. 90 km/jam

Daérah Operasi I Jakarta atawa Daop 1 Jakarta atawa Daop I JAK (Aksara Sunda: ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮱ ᮏᮊᮁᮒ) nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngawengku wilayah DKI Jakarta, Banten, jeung Jawa Kulon bagian kulon.[1] Daop ieu mangrupa hiji-hijina daérah operasi anu ngaoperasikeun KRL.[1]

Karéta anu dioperasikeun ku daop 1 Jakarta[édit | édit sumber]

Karéta panumpang anu dioperasikeun ku Daop I Jakarta, antara lain:[1]

  1. Karéta api Bima
  2. Karéta api Sembrani
  3. Karéta api Gumarang
  4. Karéta api Gaya Baru Malam Selatan
  5. Karéta api Jayabaya
  6. Karéta api Jayakarta Prémium
  7. Karéta api Pangrango
  8. Karéta api Siliwangi
  9. Karéta api Kalimaya
  10. Karéta api Walahar Éksprés
  11. Karéta api Jatiluhur Éksprés
  12. Karéta api Tegal Éksprés
  13. Karéta Éksprés Bandara Internasional Soekarno-Hatta

Karéta anu dioperasikeun ku daop séjén[édit | édit sumber]

Karéta api anu ngalayanan daop 1 Jakarta tapi dioperasikeun ku daop séjén antara lain:[1]

Daérah Operasi II Bandung[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Argo Parahyangan
  2. Karéta api Pangandaran

Daérah Operasi III Cirebon[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Argo Cheribon

Daérah Operasi IV Semarang[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Argo Muria
  2. Karéta api Argo Sindoro
  3. Karéta api Tawang Jaya
  4. Karéta api Menoréh

Daérah Operasi V Purwokerto[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Sawunggalih Utama
  2. Karéta api Kutojaya Utara
  3. Karéta api Purwojaya
  4. Karéta api Serayu

Daérah Operasi VI Yogyakarta[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Argo Lawu
  2. Karéta api Argo Dwipangga
  3. Karéta api Taksaka
  4. Karéta api Senja Utama Solo
  5. Karéta api Fajar Utama Yogya
  6. Karéta api Senja Utama Yogya
  7. Karéta api Progo
  8. Karéta api Bengawan
  9. Karéta api Gajah Wong
  10. Karéta api Jaka Tingkir

Daérah Operasi VII Madiun[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Brantas
  2. Karéta api Singasari

Daérah Operasi VIII Surabaya[édit | édit sumber]

  1. Karéta api Argo Bromo Anggrék
  2. Karéta api Gajayana
  3. Karéta api Bangunkarta
  4. Karéta api Majapahit
  5. Karéta api Matarmaja
  6. Karéta api Kertajaya

Béngkél jeung sarana perawatan[édit | édit sumber]

Balai Yasa Manggarai[édit | édit sumber]

Balai yasa ieu husus dipaké pikeun perawatan karéta api panumpang kelas éksekutip jeung KRL.[2] Baheula balai yasa ieu diwangun ku Staatsspoorwegen taun 1920 anu ngaranna Hoofd-Werkplatsen te Manggarai.[2] Di dieu kabéh karéta éksekutip jeung KRL anu dirawat bakal ngaliwatan pemeliharaan ahir (PA), semiperawatan akhir (SPA), PA bogie, perbaikan ahir lengkep (PAL), jeung perbaikan (PB).[1][2]

Dipo lokomotip Jatinegara[édit | édit sumber]

Dipo ieu dipaké pikeun nyimpen lokomotip, di antarana CC201, CC203, jeung CC206 pikeun operasional KA di pulo Jawa.[1]

Subdipo Lokomotip Tanah Abang[édit | édit sumber]

Sakompleks dengan stasion Tanah Abang. Dipo ini dipaké pikeun nyimpen lokomotip, di antarana CC201, CC203, jeung CC206.[1]

Subdipo Lokomotip Rangkasbitung[édit | édit sumber]

Dipo ieu dipaké pikeun perawatan karéta api anu ngaahiri ruteuna di Stasion Rangkasbitung, antara lain Karéta api Langsam jeung Karéta api Rangkas Jaya.[1]

Dipo KRL Bukit Duri, Dépok jeung Bogor[édit | édit sumber]

Dipo ini saukur dipaké pikeun tempat panyimpanan, perbaikan, jeung perawatan KRL anu beroperasi di lintas Jabodetabék.[1]

Dipo Jakarta Kota[édit | édit sumber]

Sakompleks jeung stasion Jakarta Kota, dipo ini dipaké pikeun nyimpen rangkéan karéta milik Daop I Jakarta.[1]

Jalur karéta api[édit | édit sumber]

Jalur-jalur anu aya di daop 1 Jakarta antara lain:[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Kereta Api Indonesia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 8 Maret 2016
  2. a b c Suara Merdeka: Balai Yasa Manggarai (id) diakses tanggal 8 Maret 2016


KA Galunggung Nagreg.jpg