Karéta api Malabar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun ngaran gunung, tingali Gunung Malabar.
Malabar
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas éksekutip-bisnis-ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Bandung
Stasion Malang
Operasi
Dibuka 2010
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Titik pangluhurna +848 m (Nagrég)

Karéta api Malabar nyaéta karéta api campuran nu ngahubungkeun Stasion Bandung jeung Stasion Malang liwat Kediri.[1] Karéta ieu jadi karéta api hiji-hijina anu ngarangkéi kabéh kelas (éksekutip-bisnis-ékonomi).[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 2 Bandung.[1]

Asal-usul ngaran[édit | édit sumber]

Kecap "Malabar" asalna ti ngaran gunung di Kabupatén Bandung, tapi aya nu nyebutkeun kecap "Malabar" téh mangrupa akronim ti ngaran stasion paeureunan ahir, nyaéta MALANG BANDUNG RAYA.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC203 atawa CC206
  • 3 karéta éksekutip (K1 BD)
  • 2 karéta bisnis (K2 BD)
  • 2 karéta ékonomi (K3 BD)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP2 BD)
  • 2 karéta bahasi (B)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Malabar berangkat ti Stasion Bandung soré, nepi ka Stasion Malang isuk-isuk, jeung sabalikna.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina poé Jumat, tanggal 4 April 2014, KA Malabar tiguling di daérah Tasikmalaya, Jawa Kulon antara pétak Stasion Ciawi-Cirahayu di km 244.[3] Nepi ka kiwari, 4 korban dilaporkeun téwas, 2 korban séjénna kacepét kénéh di antara karéta nu tiguling.[3] KA Malabar ieu tiguling lantaran aya urug.[3] Diwartakeun karéta ieu tiguling ka jurang.[3] Korban-korban KA Malabar éta dibawa ka Puskésmas Ciawi.[3] Kajadian ieu terjadi tabuh 18.30 WIB.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Peresmian KA Malabar (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  2. http://www.stasiunbandung.com/ (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  3. a b c d e f http://news.liputan6.com/read/2032662/ini-penyebab-tergulingnya-kereta-malabar-di-tasikmalaya (id) diakses tanggal 26 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI


KA Galunggung Nagreg.jpg