Daérah Operasi VIII Surabaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VIII Surabaya
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VIII Surabaya
Kantor Daop/Divre
Provinsi Jawa Wétan
Kota Surabaya
Kacamatan Gubeng
Kalurahan Gubeng
Alamat Jalan Gubeng Masjid
Informasi séjén
Singgetan Daop/Divre SB
Stasion pangluhurna +491 m (Lawang)
Layanan Tingali di handap
Karakteristik jalur Lintas datar
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun 60-120 km/jam

Daérah Operasi VIII Surabaya atawa Daop 8 Surabaya atawa Daop VIII SB nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Wétan bagian tengah.[1]

Aya babaraha stasion gedé anu aya di Daop 8 Surabaya, di antarana Stasion Surabaya Gubeng, Surabaya Pasarturi, Surabaya Kota, Sidoarjo, Mojokerto, Blitar, Malang, Wonokromo, jeung Lamongan.[1] Dipo lokomotip panggedéna nyaéta dipo lokomotip Sidotopo (SDT) aya di kompleks Stasion Sidotopo.[1]

Karéta api[édit | édit sumber]

Karéta api anu dioperasikeun ku Daop 8 Surabaya di antarana:[1]

  1. Karéta api Argo Bromo Anggrék
  2. Karéta api Bangunkarta
  3. Karéta api Turangga
  4. Karéta api Sancaka (rangkéan daop 8)
  5. Karéta api Kertajaya
  6. Karéta api Pasundan
  7. Karéta api Maharani
  8. Karéta api Rapih Dhoho
  9. KRD Kertosono
  10. KRD Bojonegoro
  11. KRD SuLam
  12. KRD Surabaya-Sidoarjo/SuSi
  13. KRD Jenggala
  14. Karéta api Gajayana
  15. Karéta api Majapahit
  16. Karéta api Matarmaja
  17. Karéta api Penataran
  18. Karéta api Tumapel

Sedengkeun karéta api anu dioperasikeun ku daop séjén di antarana:[1]

  1. Karéta api Argo Wilis (operator daop 2)
  2. Karéta api Bima (operator daop 1)
  3. Karéta api Sembrani (operator daop 1)
  4. Karéta api Harina (operator daop 2)
  5. Karéta api Gumarang (operator daop 1)
  6. Karéta api Sancaka (rangkéan daop 6)
  7. Karéta api Mutiara Timur (operator daop 9)
  8. Karéta api Malabar (operator daop 2)
  9. Karéta api Malioboro Éksprés (operator daop 6)
  10. Karéta api Mutiara Selatan (operator daop 2)
  11. Karéta api Jayabaya (operator daop 1)
  12. Karéta api Jayakarta Prémium (operator daop 1)
  13. Karéta api Gaya Baru Malam Selatan (operator daop 1)
  14. Karéta api Tawang Alun (operator daop 9)
  15. Karéta api Probowangi (operator daop 9)
  16. Karéta api Arjuna Éksprés (operator daop 7)

Daptar dipo jeung balai yasa[édit | édit sumber]

  • Balai Yasa Surabaya Gubeng
  • Dipo lokomotip Sidotopo
  • Subdipo lokomotip Surabaya Pasarturi
  • Dipo karéta Malang
  • Subdipo karéta Blitar[2]

Daptar jalur karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 11 Maret 2016
  2. Majalah KA Edisi Mei 2014


KA Galunggung Nagreg.jpg